Zobrazuji všech 12 výsledků

  • Casa Guatemala set 42,5% 1,4 l – investiční alkohol

    1 699 

    Zvýhodněný set obsahuje gin Xibal (0,7L) a rum Botran Solera 18 (0,7L). Xibal Gin inspirovaný Guatemalou a mayskou kulturou, která je s její historií úzce spjatá. Gin je vyráběn řemeslným způsobem, s vysokým důrazem na kvalitu. Je pětkrát destilován v měděném kotlíkovém destilačním zařízení, za použití botanicals, které jsou pro Guatemalu a její mayskou historii typické. Používá se bobkový list, černý pepř, citron, pomeranč, kardamom a pericón (Targetes lucida, známý jako aksamitník, mexický afrikán nebo mexický teragon, rostlina se žlutými květy, vonící po anýzu). Jde o první guatemalský gin, při jehož výrobě se tyto ingredience používají. Gin vyrábí Industrias Licoreras de Guatemala (výrobce mj. rumů Botran a Miracielo). Název Xibal vychází z mayské legendy o Xibalbá, místě v podsvětí, kam lidské duše přichází po smrti a kde je bohové podrobují řadě zkoušek. Duše, kteří zkoušky překonají, se stanou hvězdami na nebi. Podle mayské legendy se před více než dvěma tisíciletími dva… Casa Guatemala set 42,5% 1,4 l v akci za cenu Kč.

  • Cihuatán Set #1 1,4 l – investiční alkohol

    2 290 

    Zvýhodněný set obsahuje Cihuatán Cinabrio (0,7l) a Cihuatán Alux (0,7l). Rumy Cihuatán jsou ručně vyráběny ve stejnojmenném údolí v El Salvadoru, v destilerii, jež byla založena roku 2004 a je jedinou palírnou v zemi. Je poháněna obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Inspirací rumů, na které dohlíží master blenderka Gabriela Ayala, je mayský odkaz místa, odkud pocházejí. Cihuatán Cinabrio (v krabici) Cinabrio byl vyroben k poctě mayskému bohovi slunce Kinich Ahau. Název je inspirován červenou barvou, která se dříve získávala rozdrcením nerostu cinabaritu (rumělky). Jde o posvátnou barvu boha slunce, která je považovaná za dobré znamení. Tyto symboly jsou vyobrazené i na etiketě lahve: bůh slunce , který je ztělesněný dvěma kolibříky , spící žena a leguán , který je pro oblast Cihuatán typický. Cinabrio je lehký rum, který zrál minimálně 12 let systémem solera v sudech z amerického bílého dubu, které předtím obsahovaly bourbon. Chuťový profil se… Cihuatán Set #1 1,4 l v akci za cenu Kč.

  • Cihuatán Set #2 1,7 l – investiční alkohol

    2 690 

    Zvýhodněný set obsahuje Cihuatán Obsidiana (1l) a Cihuatán Sahumerio (0,7l). Rumy Cihuatán jsou ručně vyráběny ve stejnojmenném údolí v El Salvadoru, v destilerii, jež byla založena roku 2004 a je jedinou palírnou v zemi. Je poháněna obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Inspirací rumů, na které dohlíží master blenderka Gabriela Ayala, je mayský odkaz místa, odkud pocházejí. Cihuatán Obsidiana (holá lahev) Edice Obsidiana je pojmenována podle tajemného obsidiánu, posvátného kamene Mayů, který údajně vznikl z ohně vyvolaného bleskem, jenž na zemi poslali bohové. Mayové považovali obsidián za ten nejvzácnější dar bohů. Tento mayský symbol zhmotňuje bohyně Itzpapalotl, známá také jako obsidiánový motýl, jejíž zdobená křídla byla vyřezána právě z tohoto vzácného kamene. Vznášela se z podsvětí Xibalba, aby doprovázela cestovatele a chránila je pod svými majestátními křídly. Edice Cihuatán Obsidiana byla vytvořena pro trh duty free, proto je… Cihuatán Set #2 1,7 l v akci za cenu Kč.

  • Irské whiskey 42,0% 2,1 l – investiční alkohol

    1 775 

    Zvýhodněný set irských whiskey obsahuje Bushmills 10 Y.O. Single Malt (0,7 l), Proper No. Twelve (0,7 l) a Teeling Small Batch (0,7 l). Bushmills 10 Y.O. Single Malt Bushmills je nejstarší licencovanou irskou palírnou. Koncesi pro výrobu komerční whiskey jí udělil anglický král Jakub I. již v roce 1608. Whiskey se zde vyrábí s vysokým podílem sladového ječmene, trojitou destilací v měděných kotlíkových destilačních zařízeních. Single malt whiskey Bushmills 10 Y.O. byla třikrát destilována za použití 100% ječného sladu. Minimálně 10 let zrála převážně v sudech po bourbonu a získala tak nezaměnitelný nádech medu, vanilky a mléčné čokolády. Proper No. Twelve Značku irské whiskey Proper No. Twelve založil na konci roku 2018 Conor McGregor, slavný zápasník MMA pocházející z Irska. Její název je inspirován čtvrtí číslo 12 v Dublinu, kde Conor vyrůstal, a vzdává hold pravým irským hodnotám a bratrství. Proper No. Twelve se vyrábí v palírně Old Bushmills Distillery v Severním Irsku. V… Irské whiskey 42,0% 2,1 l v akci za cenu Kč.

  • Kouřové whisky 46,6667% 2,1 l – investiční alkohol

    4 170 

    Zvýhodněný set kouřových whisky obsahuje skotský Compass Box Peat Monster (0,7 l), skotský Lagavulin 8 Y.O. (0,7 l) a irský Teeling Blackpitts Peated Single Malt (0,7 l). Compass Box Peat Monster Společnost Compass Box založil v roce 2000 John Glaser s přesvědčením, že příliš mnoho výrobců vyrábí a prodává skotskou whisky stále stejným způsobem a to vede k poklesu její popularity. Hledal jinou cestu a založil tak trochu jinou společnost, která je postavena na dávno ztraceném modelu skotské míchané (blended) whisky, ovšem s velmi moderní vizí. V odvětví, které je občas až příliš svázané způsobem „jak se to vždy dělalo“, se Compass Box soustředí zejména na kreativitu a inovaci. Základním pilířem pro kreativitu je míchání (blending). Kvalitní míchaná skotská whisky, která je vytvořena z vynikajících komponentů, může komplexitou předčit i ty nejlepší skotské single malty. Compass Box dává velký důraz na dřevo, ve kterém whisky zrají, a na pečlivý výběr jednotlivých whisky. Nepoužívá… Kouřové whisky 46,6667% 2,1 l v akci za cenu Kč.

  • Nejprodávanější prémiové rumy 1 40,0% 2,4 l – investiční alkohol

    3 190 

    Balíček obsahuje Don Papa Baroko (0,7L), Diplomático Reserva Exclusiva (0,7L) a Zacapa Centenario 23 (1,0L). Don Papa Baroko (v tubě) Baroko ve staré filipínské tagalštině znamená nadšení a chuť k životu. A je to jedna z vlastností, kterou zhmotňuje i stejnojmenná edice značky Don Papa. Don Papa je inspirován revolucionářem Dionisem Magbuelasem, známým rovněž pod přezdívkou Don Papa, který vedl boj proti španělské nadvládě na Filipínách, a jeho oddaností a nadšením. Don Papa Baroko se vyrábí z melasy na filipínském ostrově Negros, kde se pěstuje jedna z nejsladších cukrových třtin na světě. Na úpatí pohoří Mount Kanlaon poté zraje tři až pět let v sudech po bourbonu. Ve výsledném blendu se projevuje originální charakter značky Don Papa, který je výrazný, bohatý a plný života. Aroma: bohaté tóny citrusů a vanilky. Chuť: plná, s tóny kandovaného tropického ovoce a medu. Závěr: dlouhý, výrazný závěr s náznaky rozinek a vypáleného dřeva. Diplomático Reserva Exclusiva (v tubě) Rum… Nejprodávanější prémiové rumy 1 40,0% 2,4 l v akci za cenu Kč.

  • Svět whisky 46,975% 3,2 l – investiční alkohol

    2 870 

    Zvýhodněný set obsahuje skotskou whisky Arran 10 Y.O. (0,7 l), irskou whiskey Bushmills Black Bush (0,7 l), americkou whiskey Wild Turkey 101 (0,7 l) a japonskou whisky Nikka From the Barrel (0,5 l). Arran 10 Y.O. Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, geograficky odpovídá Lowlands, ale zároveň je ovlivněno mořem, což z něj činí unikát. Mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu vznikají v palírně Arran mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Tato elegantní a čerstvá whisky se vyznačuje typickými citrusovými tóny Arranu, které jsou věkem zakulaceny, a ve spojení s nasládlým dřevem odhalují nové hloubky. Pro zrání je použito 60 % sudů po bourbonu a 40 % sudů po… Svět whisky 46,975% 3,2 l v akci za cenu Kč.

  • Úvod do světa whisky 43,0% 2,1 l – investiční alkohol

    2 365 

    Zvýhodněný set obsahuje japonskou whisky Nikka Days (0,7 l), irskou whiskey Teeling Small Batch (0,7 l) a skotskou whisky Arran Robert Burns 5 Y.O. (0,7 l). Nikka Days Nikka Days je svěží, květinová japonská whisky s příjemným kouřovým nádechem. Díky svému senzorickému profilu je ideální pro ty, kteří chtějí vkročit do světa oceňovaných japonských whisky Nikka a vydat se tak po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky a otce japonské whisky. Nikka Days je blend jemných obilných a mírně rašelinových sladových whisky ze dvou destilerií společnosti Nikka – Joiči a Mijagikjó. Jeho středně plné tělo odkrývá spoustu květinových a příjemně ostrých chutí, které se prolínají s vanilkou a karamelem na pozadí a s jemným, charakteristickým nádechem rašelinové nakouřenosti v závěru. Vůně: Svěží a ovocná. Bílé květy, pomerančový květ, hrušky, citrusy. Chuť: Přímočará, hladká. Obiloviny, slad, toffee, pražené ořechy a vanilka. V závěru meruňky, slad, vanilka a prchavý dotek rašeliny… Úvod do světa whisky 43,0% 2,1 l v akci za cenu Kč.

  • Whisky balíček 1 38,33% 2,1 l – investiční alkohol

    1 490 

    Balíček obsahuje Bushmills Original (0,7L), Paddy Devil's Apple (0,7L) a Singleton of Dufftown Malt Master's Selection (0,7L). Bushmills Original Bushmills je nejstarší licencovanou irskou palírnou. Koncesi pro výrobu komerční whiskey jí udělil anglický král Jakub I. v roce 1608. Whiskey se zde vyrábí s vysokým podílem sladového ječmene, trojitou destilací v měděných kotlíkových destilačních zařízeních. Následně zraje v sudech po bourbonu a po sherry, což ji propůjčuje nádech čerstvého ovoce a vanilky a příjemně hřejivou chuť s dotekem medu a koření. Paddy Devil's Apple Historie nejznámější irské whiskey sahá až do roku 1877. O pět let později se ke společnosti připojil Paddy Flaherty, jehož úkolem bylo prodávat whiskey, která tehdy nesla poněkud těžkopádný název Cork Distilleries Company Old Irish Whiskey. Byl dobrý obchodník, a tak se mezi hospodskými záhy rozšířilo označení Paddy Flaherty’s whiskey. Uchytilo se natolik, že společnost roku 1912 oficiálně změnila název svého… Whisky balíček 1 38,33% 2,1 l v akci za cenu Kč.

  • Whisky balíček 3 40,33% 2,1 l – investiční alkohol

    1 640 

    Balíček obsahuje Bushmills Black Bush (0,7L), Paddy Devil's Apple (0,7L) a Teeling Small Batch (0,7L) Bushmills Black Bush Bushmills je nejstarší licencovanou irskou palírnou. Koncesi pro výrobu komerční whiskey jí udělil anglický král Jakub I. v roce 1608. Whiskey se zde vyrábí s vysokým podílem sladového ječmene, trojitou destilací v měděných kotlíkových destilačních zařízeních. Black Bush je speciálním blendem s 80 % sladové whiskey, jež zrála v sudech po oloroso sherry. To ji dodává jemnou chuť, hedvábnou strukturu a bohatý ovocný nádech se stopou oříšků. Paddy Devil's Apple Historie nejznámější irské whiskey sahá až do roku 1877. O pět let později se ke společnosti připojil Paddy Flaherty, jehož úkolem bylo prodávat whiskey, která tehdy nesla poněkud těžkopádný název Cork Distilleries Company Old Irish Whiskey. Byl dobrý obchodník, a tak se mezi hospodskými záhy rozšířilo označení Paddy Flaherty’s whiskey. Uchytilo se natolik, že společnost roku 1912 oficiálně změnila název… Whisky balíček 3 40,33% 2,1 l v akci za cenu Kč.

  • Whisky z dalekých míst světa 49,9337% 2,1 l – investiční alkohol

    3 420 

    Zvýhodněný set obsahuje japonskou whisky Nikka From the Barrel (0,5 l), tasmánskou whisky Hellyers Road Original Roaring Forty (0,7 l) a indickou whisky Amrut Indian Single Malt (0,7 l). Nikka From the Barrel Nikka From the Barrel je silný blend single malt a single grain whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky. Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně. Chuť: Intenzivní… Whisky z dalekých míst světa 49,9337% 2,1 l v akci za cenu Kč.

  • Zvýhodněný set = Millonario 10 Reserva + Millonario 15 + Bumbu Original 40,0% 2,1 l – investiční alkohol

    2 590 

    Millonario 10 Aniversario Reserva Millonario 10 Aniversario Reserva byl vytvořen u příležitosti výročí deseti let od založení rumu Millonario. Zakladatel značky Fabio Rossi rum navrhl jako svěží, aromatickou, lehkou a přístupnou verzi plného nasládlého profilu, který je spojen s rumy Millonario. Přibližně dvě třetiny blendu tvoří rumy, které zrály 6 let v prvně plněných sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon z destilerie Heaven Hill v Kentucky. Vysoký podíl rumů ze sudů po bourbonu dodává lehký a svěží charakter, spolu s tóny vanilky, banánu a bílého ovoce. Zbývající třetina blendu zrála po dobu 10 let jako druhé plnění španělských sudů po Oloroso sherry, které pochází z těch nejlepších vinařství oblasti Jerez. Jde o sudy, které dodávají plnost, strukturu a komplexitu a ze své podstaty sušší a vinný charakter, s tóny hořké čokolády, sultánek, sušených švestek a meruněk. Spojením dvou druhů rumu odlišného stáří, zrání a chutí vznikl lehký rum, jehož chuťový profil je ale… Zvýhodněný set = Millonario 10 Reserva + Millonario 15 + Bumbu Original 40,0% 2,1 l v akci za cenu Kč.