Zobrazen 1. – 16. z 23 výsledků

  • 135° East Hyogo Dry Gin 42,0% 0,7 l

    690 

    Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master distiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní. Gin je pojmenován po 135. poledníku východní délky, který prochází městem Akashi v prefektuře Hyogo. Inspirován je vášní pro objevování toho, co leží za hranicemi, a významným obdobím japonské historie Taisho, kdy se východní kultura setkala s tou západní. Kimio Yonezawa tomuto inovativnímu a nekonvenčnímu ginu, jenž spojuje nové chutě, dal přívlastek „Hyogo Dry Gin“. Jeho profil je dán 8 rostlinnými výtažky…

  • An Dúlamán Irish Maritime Gin 43,2% 0,5 l

    790 

    An Dúlamán vzniká v irské oblasti Donegal, drsném odlehlém a nezávislém místě, které je silně ovlivněné divokým Atlantikem. Toto místo má dlouhou tradici destilace, zejména toho času ilegálního destilátu poitín, tedy neregulované whiskey. Oblast Donegal byla pověstná vysokou kvalitou svých destilátů. Pro zakladatele Jamese Dohertyho je Donegal blízký, neboť odsud pochází jeho rodina, a bylo dlouho jeho přáním se do oblasti vrátit, postavit zde palírnu a vrátit tak oblasti tuto téměř ztracenou tradici. An Dúlamán se vyrábí jako gin typu London Dry, James Doherty pro něj ovšem vytvořil novou kategorii Irish Maritime Gin, což znamená, že se při jeho výrobě používají mořské rostliny a gin vzniká v blízkosti irského pobřeží. Gin je výsledkem několika let experimentů, během kterých James a jeho žena Moira zkoušeli při destilaci až 30 různých druhů mořských řas. Výsledný gin se zakládá na šesti běžně používaných rostlinných ingrediencích, které utváří robustní základ ginu, a pěti…

  • An Dúlamán Santa Ana 57,0% 0,5 l

    1 190 

    Pro edici Santa Ana byl gin An Dúlamán uložen na 12 týdnů do sudů po víně Rioja. Vinné sudy ginu dodávají krásnou růžovo-zlatou barvu a doplňují komplexní mořský charakter ginu o lehkou ovocnou sladkost. Gin je lahvován při námořnické síle 57 %, ale i přes vysokou sílu je výjimečně jemný. Pojmenován je po jedné z mnoha nešťastných lodí španělské armády, které ztroskotaly u pobřeží irského Donegalu. Kapitán lodě Duguesa Santa Ana pocházel ze španělského regionu Rioja a jeho 900členná posádka po ztroskotání šla 30 km pěšky po pobřeží, než se setkala s jinou lodí španělské armády. Tento pochod se v Donegalu koná každý rok.

  • Boodles Gin 40,0% 0,7 l

    550 

    Název inspiroval vyhlášený londýnský Boodles Club, založený již roku 1762. Mezi jeho hosty patřily i významné osobnosti typu Winston Churchill či Ian Fleming. Gin Boodles vytvořili ginoví mistři své doby, Joseph E Seagram and Sons a původně byl určen jen pro uzavřenou společnost klubu. Pálenka z britské zimní pšenice je znovu destilovaná v měděném kotli Carter Head, ve kterém jsou nad výpary uloženy botanicals. Je to například muškátový oříšek, šalvěj a rozmarýn, které nejsou ve světě ginu úplně běžné. Díky nim má gin jemný, ale zároveň bylinný charakter, který vyvažuje typické borovicové tóny dodávané jalovcem. Pět zbylých ingrediencí výsledný gin zakulacuje a dodává mu přímočarou, ale zároveň rafinovanou chuť. Naopak neobsahuje žádné citrusy, protože už samotní tvůrci ginu počítali s tím, že další vrstvu chuti a případnou kyselost dodá drinku kousek čerstvé limety či citronu.

  • Brockmans Gift Box 40,0% 0,7 l

    980 

    Cílem majitelů značky Brockmans bylo vytvořit gin, který by neměl obdoby. Vybrané rostlinné ingredience se mnoho hodin macerují v čistém destilátu, než se z nich uvolní esenciální oleje a aromata. K botanicals, jež se při výrobě tohoto ginu používají, patří jalovec, borůvky, ostružiny, kůra skořicovníku čínského, lékořice, citronová kůra, koriandr, andělika, pomerančová kůra, mandle a kořen kosatce. Destilace probíhá ve sto let starém tradičním měděném kotli. Výsledný gin má výrazné tóny jalovce a koriandru, které se snoubí se šťavnatými tóny borůvek a ostružin. Dárkové balení obsahuje navíc jednu originální sklenici.

  • Broker's 40,0% 1,0 l

    560 

    Broker’s Gin uvedli na trh bratři Martin a Andy Dawsonovi na konci 90. let. Broker’s Gin je vyráběn na měděném kotlíkovém destilačním zařízení ve 200 let staré destilerii v srdci Anglie. Čistý obilný destilát z anglické pšenice je výsledkem trojité destilace. Přírodní ingredience, tedy bylinky, koření a kůry citrusů jsou zdrojovány po celém světě. Používá se jich celkem deset: jalovec, semínka koriandru, skořice pravá, kůra skořice “cassia“, fialkový kořen, kořen anděliky lékařské, muškátový oříšek, lékořice, citrónová kůra a pomerančová kůra. Jsou na 24 hodin uloženy do obilného destilátu a následně počtvrté destilovány.

  • Broker's Pink Gin 40,0% 0,7 l

    480 

    Broker’s Pink Gin je obohacen o delikátně čerstvé tóny jahod, ale zároveň si zachovává typickou chuť, pro kterou je značka Broker’s známá. Při vývoji této edice bylo cílem majitelů ctít pověst své značky jako výrobce prémiového ginu, který pro svou chuť posbíral řadu ocenění z prestižních soutěží. Nechtěli vytvořit ochucený destilát, ale gin věrný chuťovému profilu Broker’s, který by se vyznačoval čerstvými ovocnými tóny, a jehož chuť by odrážela i klasické byliny, které se při jeho výrobě používají. Je to právě „ginový“ chuťový profil a nesnížený obsah alkoholu 40 %, který Broker’s Pink odlišují od ostatních ginů podobného typu. Broker’s Pink Gin je jemný, komplexní, osvěžující gin s patrnými tóny tradičních bylin, které se snoubí s krásně letními ovocnými tóny jahod. Broker’s Gin se vyrábí z anglické pšenice na měděném kotlíkovém destilačním zařízení ve 200 let staré destilerii v srdci Anglie. Po trojité destilaci je do destilátu na 24 hodin uloženo 10 přírodních ingrediencí a…

  • Canaïma 47,0% 0,7 l

    790 

    Canaïma Gin je vyráběn venezuelskou společností Destilerías Unidas S.A., která stojí za produkcí oceňovaných rumů Diplomático. Mezi dlouhodobé cíle společnosti patří podpora místní komunity a ochrana životního prostředí s důrazem na udržitelný rozvoj. Inspirací pro vznik ginu byla panenská příroda v amazonských deštných pralesech, která oplývá rozmanitou škálou jedinečných rostlin a je dodnes obývána etnikem známým jako Pémon. Tito domorodci zde žijí v souladu s přírodou a své cenné poznatky si předávají z generace na generaci. Zatímco svět umí pojmenovat jen 200 z 3 000 druhů ovoce nacházejícího se v Amazonii, oni je znají všechny. I proto pochází 10 z 19 ručně sbíraných botanicals právě z Amazonie. Canaïma vzniká ve spolupráci s těmito domorodými obyvateli, přičemž 10 % z prodeje přispívá k revitalizaci přírodních zdrojů a propagaci významu domorodých kmenů. Základem ginu Canaïma je 19 botanicals, přičemž jeho exotický charakter je tvořen deseti obtížně dosažitelnými…

  • Cruzloma Handcrafted Gin 44,0% 0,7 l

    940 

    Quito, hlavní město Ekvádoru, leží pouhých 10 kilometrů od vulkánu Pichincha, jenž je součástí Západní Kordillery, jednoho ze dvou hřebenů ekvádorských And. Na této hoře se nachází oblast zvaná Cruz Loma neboli Horský kříž, neboť kříž i vzhledem připomíná. Místo bylo svědkem mnoha historických momentů, mimo jiné boje, který v roce 1822 určil nezávislost Ekvádoru. A proto je po něm pojmenován i ekvádorský gin Cruzloma. Gin vzniká v jedinečné oblasti Ekvádoru, která se nachází přesně na rovníku. Mystická oblast, střed světa, ve které člověk údajně váží o 1 až 2 kg méně než všude jinde, se vyznačuje klimatem, které poskytuje úrodnou půdu a nespočet rostlinných druhů. Je to například guayusa, rostlina podobná kávovníku, a koka. Gin Cruzloma se vyrábí v malých várkách v palírně Urkanqa. Jde o gin typu London Dry a vzniká z velmi jemného destilátu z cukrové třtiny a celkem 15 botanicals z Evropy, Asie a ekvádorské Amazonie. Je to: jalovec, lékořice, pomerančová kůra, citronová kůra…

  • Elephant Aged Gin 52,0% 0,5 l

    1 500 

    Nápad uložit gin do sudu není nová myšlenka. Již v 18. století cestovatelé převáželi gin v dřevěných sudech. Cestování je úzce spjaté s myšlenkou Elephant Ginu, a proto se spolumajitel Robin Gerlach rozhodl s ním trochu experimentovat. Cílem bylo, aby nebyla typická chuť ginu v čele s jalovcem potlačena, ale aby ginu dřevo dodalo plnější chuť a jemné zakončení, které by ho odlišilo. Pro výrobu druhé edice tohoto limitovaného ginu byly vybrány sudy po rumu. Tato limitovaná edice je založena na 100% žitném základu, který byl destilován na kotlíkovém zařízení. Žito bylo vybráno pro svou vytříbenou strukturu a také přirozeně kořeněnou a ovocnou povahu. Při výrobě se používá stejných 14 botanicals, které jsou typické pro Elephant Gin London Dry, ale pro tuto edici jsou použity ve větším množství, aby se dosáhlo vyšší koncentrace aromat a ty tak zůstaly v ginu výrazné i po procesu zrání v sudu. Výsledkem je gin o 52 % alkoholu, který je díky zrání v sudu jemný, hedvábně kořeněný a…

  • Generous Gin Purple 44,0% 0,7 l

    980 

    Generous Gin Purple se neodlišuje jen temně rubínovou barvou. Jako první ve světě ginu obsahuje polyfenoly a antokyany, které jsou extrahovány ze slupek hroznového vína. Polyfenoly jsou molekuly, ze kterých jsou složeny taniny ve víně, antokyany zase tvoří texturu a barvu červeného vína. Známé jsou i jako antioxidanty a ginu dodávají zajímavou texturu, chuť a barvu. Tento delikátní gin vyniká jemným, suchým charakterem, jenž se snoubí s čerstvostí a šťavnatostí růžového grepu. Aroma se vyznačuje tóny růžového grepu a limety, spolu s jalovcem a čerstvě mletým pepřem. V chuti se projevují zejména tóny růžového grepu a nepálského pepře Timut, které jsou vyváženy typickými tóny jalovce a jedinečnou strukturou, kterou dodávají antokyany.

  • Langley's No. 8 41,7% 0,7 l

    630 

    Destilerie Langley’s má jednu z nejdelších historií ve světě ginu. Destilerie se nachází v hrabství West Midlands poblíž Birminghamu. Založena byla v roce 1902 místními hospodskými, kteří si na tehdejší popularitě ginu chtěli přivydělat. V roce 1920 ji koupila rodina Palmerů, kteří jí provozují dodnes. V destilerii se dnes nachází šest destilačních zařízení, včetně 4000litrového měděného pot stillu pojmenovaného „Constance“, který byl vyroben v roce 1917 legendárním výrobcem John Dore & Co Ltd, a je údajně nejstarším pot stillem tohoto typu, který je v Anglii stále v provozu. Právě na tomto zařízení se destiluje Langley‘s No. 8. Mark Dawkins a Mark Crump, kteří se v roce 2011 na výrobě ginu s Langley‘s dohodli, chtěli vytvořit klasický, nadčasový a ryze anglický gin s výrazným chuťovým profilem. Při výrobě Langley's No. 8 je použito osm botanicals. Je to mimo jiné jalovec z Makedonie, muškátový oříšek ze Srí Lanky, koriandr z Bulharska, kůra sladkých pomerančů a citronů ze…

  • Mermaid Gin 42,0% 0,7 l

    1 090 

    Mermaid Gin vzniká v palírně Isle of Wight, která se nachází na stejnojmenném ostrově u jižního pobřeží Anglie. Jde o první a jedinou palírnu na ostrově, kterou založili v roce 2014 přátelé Xavier Baker a Conrad Gauntlett, kteří se rozhodli využít svých bohatých destilačních a vinařských zkušeností. Palírna dodržuje zásady výroby ohleduplné k životnímu prostředí, ochrany ostrova samotného i mořského ekosystému. Volba materiálů, které jsou udržitelné, recyklovatelné a bio rozložitelné, a energeticky efektivní výroba jsou jejich cestou k budoucnosti bez plastů a s uhlíkovou neutralitou. Při výrobě minimalizují odpad a používají eticky získávané, často místní, ingredience. Název ginu je inspirován použitou bylinou motar přímořský, známou na ostrově jako polibek „polibek mořské panny“. Tento aromatický sukulent obrůstá útesy lemující ostrov Wight a značí hladinu přílivu na impozantních plážích ostrova. Stejně jako polibek mořské panny, který zachraňoval ztroskotané námořníky, byl…

  • Mermaid Gin Mini 42,0% 0,05 l

    160 

    Mermaid Gin vzniká v palírně Isle of Wight, která se nachází na stejnojmenném ostrově u jižního pobřeží Anglie. Jde o první a jedinou palírnu na ostrově, kterou založili v roce 2014 přátelé Xavier Baker a Conrad Gauntlett, kteří se rozhodli využít svých bohatých destilačních a vinařských zkušeností. Palírna dodržuje zásady výroby ohleduplné k životnímu prostředí, ochrany ostrova samotného i mořského ekosystému. Volba materiálů, které jsou udržitelné, recyklovatelné a bio rozložitelné, a energeticky efektivní výroba jsou jejich cestou k budoucnosti bez plastů a s uhlíkovou neutralitou. Při výrobě minimalizují odpad a používají eticky získávané, často místní, ingredience. Název ginu je inspirován použitou bylinou motar přímořský, známou na ostrově jako „polibek mořské panny“. Tento aromatický sukulent obrůstá útesy lemující ostrov Wight a značí hladinu přílivu na impozantních plážích ostrova. Stejně jako polibek mořské panny, který zachraňoval ztroskotané námořníky, byl motar…

  • Mermaid Pink Gin 38,0% 0,7 l

    1 090 

    Mermaid Gin vzniká v palírně Isle of Wight, která se nachází na stejnojmenném ostrově u jižního pobřeží Anglie. Jde o první a jedinou palírnu na ostrově, kterou založili v roce 2014 přátelé Xavier Baker a Conrad Gauntlett, kteří se rozhodli využít svých bohatých destilačních a vinařských zkušeností. Palírna dodržuje zásady výroby ohleduplné k životnímu prostředí, ochrany ostrova samotného i mořského ekosystému. Volba materiálů, které jsou udržitelné, recyklovatelné a bio rozložitelné, a energeticky efektivní výroba jsou jejich cestou k budoucnosti bez plastů a s uhlíkovou neutralitou. Při výrobě minimalizují odpad a používají eticky získávané, často místní, ingredience. Název ginu je inspirován použitou bylinou motar přímořský, známou na ostrově jako „polibek mořské panny“. Tento aromatický sukulent obrůstá útesy lemující ostrov Wight a značí hladinu přílivu na impozantních plážích ostrova. Stejně jako polibek mořské panny, který zachraňoval ztroskotané námořníky, byl motar…

  • Mermaid Pink Gin Mini 38,0% 0,05 l

    160 

    Mermaid Gin vzniká v palírně Isle of Wight, která se nachází na stejnojmenném ostrově u jižního pobřeží Anglie. Jde o první a jedinou palírnu na ostrově, kterou založili v roce 2014 přátelé Xavier Baker a Conrad Gauntlett, kteří se rozhodli využít svých bohatých destilačních a vinařských zkušeností. Palírna dodržuje zásady výroby ohleduplné k životnímu prostředí, ochrany ostrova samotného i mořského ekosystému. Volba materiálů, které jsou udržitelné, recyklovatelné a bio rozložitelné, a energeticky efektivní výroba jsou jejich cestou k budoucnosti bez plastů a s uhlíkovou neutralitou. Při výrobě minimalizují odpad a používají eticky získávané, často místní, ingredience. Název ginu je inspirován použitou bylinou motar přímořský, známou na ostrově jako „polibek mořské panny“. Tento aromatický sukulent obrůstá útesy lemující ostrov Wight a značí hladinu přílivu na impozantních plážích ostrova. Stejně jako polibek mořské panny, který zachraňoval ztroskotané námořníky, byl motar…