Zobrazen 1. – 16. z 82 výsledků

  • Ariousios Asyrtico 12,5% 0,75 l – investiční alkohol

    450 

    ARIOUSIOS V severozápadní části řeckého ostrova Chios vládne speciální mikroklima, optimální pro pěstování vinné révy. Právě odsud z Ariousie pocházela nejfamóznější vína řecké historie, která byla dopravována loděmi po středozemním moři a podávána na nejvybranějších a nejluxusnějších sympoziích ve starém Řecku a Římě. Básníci z blízka i z daleka, jako byl například Homér, pěli na ariousijská vína ódy a nazývali je “nektarem bohů”. Díky tomu je s ariousijskými hrozny spojován termín “Homérova vína”, jež žila přes 1500 let až do vzestupu a pádu Byzancie. Pojmenování Ariousios nahradilo na ostrově Chios označení “Wine of Kourounia” – vína z Kourounie, malé vesnice na severu, která uchovávala prastarou řeckou tradici výroby vína na ostrově. Vizí zakladatelů vinařství Ariousios S.A. bylo vzkřísit kultivaci vína na ostrově Chios a navrátit tamním vínům renomé, kterému se těšila v dobách ariousijské země. S pěstováním vína tady začali v roce 2001, v roce 2008 pak otevřeli vinařství a… Ariousios Asyrtico 12,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Ariousios Chiotico Krasero 13,5% 0,75 l – investiční alkohol

    680 

    ARIOUSIOS V severozápadní části řeckého ostrova Chios vládne speciální mikroklima, optimální pro pěstování vinné révy. Právě odsud z Ariousie pocházela nejfamóznější vína řecké historie, která byla dopravována loděmi po středozemním moři a podávána na nejvybranějších a nejluxusnějších sympoziích ve starém Řecku a Římě. Básníci z blízka i z daleka, jako byl například Homér, pěli na ariousijská vína ódy a nazývali je “nektarem bohů”. Díky tomu je s ariousijskými hrozny spojován termín “Homérova vína”, jež žila přes 1500 let až do vzestupu a pádu Byzancie. Pojmenování Ariousios nahradilo na ostrově Chios označení “Wine of Kourounia” – vína z Kourounie, malé vesnice na severu, která uchovávala prastarou řeckou tradici výroby vína na ostrově. Vizí zakladatelů vinařství Ariousios S.A. bylo vzkřísit kultivaci vína na ostrově Chios a navrátit tamním vínům renomé, kterému se těšila v dobách ariousijské země. S pěstováním vína tady začali v roce 2001, v roce 2008 pak otevřeli vinařství a… Ariousios Chiotico Krasero 13,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Bera Moscato d'Asti DOCG 5,5% 0,75 l – investiční alkohol

    440 

    BERA VITTORIO & FIGLI Toto rodinné panství bylo založeno v roce 1785, kdy předek dnešních majitelů, Giovanni Battista Bera, koupil část pozemků od maltézských rytířů, kteří s sebou do Itálie už ve 13. století přinesli z Řecka mimo jiné hrozny Moscato. Od té doby se tato odrůda pěstovala, ale Moscato d’Asti se stalo v Itálii populárním až v 18. století, a od 19. století pak získalo věhlas po celém světě. Bera Vittorio & Figli je malým, rodinným, přísně ekologickým vinařstvím s respektem k tradičnímu zpracování a důrazem na vytváření aktivního, zdravého ekosystému. Nachází se v regionu Piemont, v nejstarší a nejprestižnější části oblasti Canelli, vyhlášené novou apelací od r. 2013, která je zjevně nejlepší částí oblasti pro Moscato. Byli vůbec prvním vinařstvím lahvujícím a prodávajícím přímo v oblasti svého původu, v Canelli. Zakladatelem vinařství je Vittorio Bera, otec Alessandry a Gianluigiho, kteří dnes vinařství řídí. Vittorio ovšem stále ještě dohlíží na celou výrobu, a… Bera Moscato d'Asti DOCG 5,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico D.O.C.G. 14,0% 0,75 l – investiční alkohol

    470 

    BUONDONNO-CASAVECCHIA ALLA PIAZZA Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako „místo Leonarda Buonarrotiho“, synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá, že statek koupil Michelangelo a že už v té době se zde vyrábělo proslulé víno. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano, neapolští zemědělci, koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě, ve vrchovině Chianti, napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody při výrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním, ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou, obklopeni lesy, vinicemi, olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců, Toskánské organizaci organických producentů – www.ctpb.it. Chianti Classico D.O.C.G. Chianti Classico je hlavním obchodním… Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico D.O.C.G. 14,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico Riserva D.O.C.G. 14,5% 0,75 l – investiční alkohol

    680 

    Chianti Classico Riserva se vyrábí pouze z těch nejzdařilejších ročníků a pochází z výběru těch nejlepších hroznů Sangiovese. Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako “místo Lionarda Buonarrotiho”, synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá, že statek koupil Michelangelo a že už v té době bylo zde vyráběné víno proslulé. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano, neapolští zemědělci, koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě, ve vrchovině Chianti, napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody hospodaření při vyrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou, obklopeni lesy, vinicemi, olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců “toskánské organizaci… Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico Riserva D.O.C.G. 14,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico Riserva D.O.C.G. 15,0% 0,75 l – investiční alkohol

    680 

    Chianti Classico Riserva se vyrábí pouze z těch nejzdařilejších ročníků a pochází z výběru těch nejlepších hroznů Sangiovese. Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako “místo Lionarda Buonarrotiho”, synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá, že statek koupil Michelangelo a že už v té době bylo zde vyráběné víno proslulé. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano, neapolští zemědělci, koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě, ve vrchovině Chianti, napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody hospodaření při vyrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou, obklopeni lesy, vinicemi, olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců “toskánské organizaci… Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico Riserva D.O.C.G. 15,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Buondonno Rosato Toscana IGT 13,0% 0,75 l – investiční alkohol

    350 

    BUONDONNO-CASAVECCHIA ALLA PIAZZA Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako „místo Leonarda Buonarrotiho“, synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá, že statek koupil Michelangelo a že už v té době se zde vyrábělo proslulé víno. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano, neapolští zemědělci, koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě, ve vrchovině Chianti, napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody při výrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním, ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou, obklopeni lesy, vinicemi, olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců, Toskánské organizaci organických producentů – www.ctpb.it. Rosato Toscana IGT Růžové víno Rosato Toscana se rodí ze smíchání… Buondonno Rosato Toscana IGT 13,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Cascina Migliavacca Grignolino del Monferrato Casalese 12,5% 0,75 l – investiční alkohol

    400 

    CASCINA MIGLIAVACCA Vinařství Migliavacca se nachází v San Giorgio Monferrato, v provincii Alessandria. Sedmihektarový pozemek s elegantní vilou koupil v roce 1921 pra-pradědeček Francesca – Enrico Brezza. Jeho syn Andrea Brezza, začal vysazovat první vinice a v letech 1933-1934 postavil vinařství pro vinifikaci hroznů. Otec Francesca, Luigi Brezza rozšířil půdu na 35 hektarů a počínaje začátkem 60. let minulého století začal lahvovat a prodávat vína přímo koncovým uživatelům. V letech 1964-1965 přišel do kontaktu s biodynamickým zemědělstvím a okamžitě zahájil transformaci farmy. Lze jej tedy považovat za prvního italského vinaře, který již v 60. letech 20. století uplatňoval zásady biodynamické filozofie ve svých vlastních vinicích a při produkci obilovin. V tomto zemědělském systému je skot zásadní, protože přeměňuje zemědělskou produkci (seno-zrno atd.) na organickou látku, která hnojí půdu (vinice a pole) a začíná nový životní cyklus. Luigi postavil stáj pro 30 kusů skotu… Cascina Migliavacca Grignolino del Monferrato Casalese 12,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Château de Roquefort Corail 13,0% 0,75 l – investiční alkohol

    460 

    CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCE Rodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé, rodina Villeneuve, získala tuto nemovitost a půdu již v roce 1882 od svého předka, vojenského generála a vévody z Gardanne, jenž ji vlastnil od roku 1812. Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína, zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734, ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy, včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let, druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 25 hektarů vinic je… Château de Roquefort Corail 13,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Château de Roquefort Corail 13,5% 0,75 l – investiční alkohol

    550 

    CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCE Rodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé, rodina Villeneuve, získala tuto nemovitost a půdu již v roce 1882 od svého předka, vojenského generála a vévody z Gardanne, jenž ji vlastnil od roku 1812. Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína, zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734, ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy, včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let, druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 25 hektarů vinic je… Château de Roquefort Corail 13,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Château de Roquefort Les Mures 14,0% 0,75 l – investiční alkohol

    560 

    CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCE Rodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé, rodina Villeneuve, získala tuto nemovitost a půdu již v roce 1882 od svého předka, vojenského generála a vévody z Gardanne, jenž ji vlastnil od roku 1812. Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína, zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734, ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy, včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let, druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 25 hektarů vinic je… Château de Roquefort Les Mures 14,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Château de Roquefort Petit Salé 12,5% 0,75 l – investiční alkohol

    580 

    CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCE Rodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé, rodina Villeneuve, získala tuto nemovitost a půdu již v roce 1882 od svého předka, vojenského generála a vévody z Gardanne, jenž ji vlastnil od roku 1812. Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína, zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734, ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy, včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let, druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 25 hektarů vinic je… Château de Roquefort Petit Salé 12,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Domaine de Villeneuve Châteauneuf-du-Pape “Les Vieilles Vignes” 13,5% 0,75 l – investiční alkohol

    1 500 

    DOMAINE DE VILLENEUVE Malé rodinné vinařství Domaine De Villeneuve se nachází ve Francii, v jižní části údolí Rhôny, na základech velmi staré vinice v nejsevernějším sektoru známé apelace Châteauneuf-du-Pape. Patří rodině Wallut, vášnivým vinařům, kteří jej převzali v roce 1993 ve velmi špatném stavu, kdy bylo potřeba rozsáhlých prací jak na vinici, tak i v samotném vinařství, aby o deset let později vyplatili svého společníka a stali se tak jedinými vlastníky. Vinařství nese jméno protější malé vesničky, z níž vede cesta až do Avignonu. Jednou ze zvláštností tohoto vinařství jsou tři velmi odlišné terroir, umístěné na křižovatce několika starých geologických podlaží: 1. apelace se slavnými oblázky „galets roulés“, červeným jílem a vápencem, 2. hliněný terroir a 3. písečný terroir mořského původu. Tato rozmanitost dává vínu vyváženost a eleganci. Hrubé povlaky siltu (nezpevněná usazená hornina tvořená částicemi vznikajícími zvětráváním starých hornin), písky a oblázky dodávají… Domaine de Villeneuve Châteauneuf-du-Pape “Les Vieilles Vignes” 13,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Domaine de Villeneuve Châteauneuf-du-Pape “Les Vieilles Vignes” 14,5% 0,75 l – investiční alkohol

    1 270 

    DOMAINE DE VILLENEUVE Malé rodinné vinařství Domaine De Villeneuve se nachází ve Francii, v jižní části údolí Rhôny, na základech velmi staré vinice v nejsevernějším sektoru známé apelace Châteauneuf-du-Pape. Patří rodině Wallut, vášnivým vinařům, kteří jej převzali v roce 1993 ve velmi špatném stavu, kdy bylo potřeba rozsáhlých prací jak na vinici, tak i v samotném vinařství, aby o deset let později vyplatili svého společníka a stali se tak jedinými vlastníky. Vinařství nese jméno protější malé vesničky, z níž vede cesta až do Avignonu. Jednou ze zvláštností tohoto vinařství jsou tři velmi odlišné terroir, umístěné na křižovatce několika starých geologických podlaží: 1. apelace se slavnými oblázky „galets roulés“, červeným jílem a vápencem, 2. hliněný terroir a 3. písečný terroir mořského původu. Tato rozmanitost dává vínu vyváženost a eleganci. Hrubé povlaky siltu (nezpevněná usazená hornina tvořená částicemi vznikajícími zvětráváním starých hornin), písky a oblázky dodávají… Domaine de Villeneuve Châteauneuf-du-Pape “Les Vieilles Vignes” 14,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Domaine Fouassier Sancerre "Les Grands Champs" 12,5% 0,75 l – investiční alkohol

    810 

    DOMAINE FOUASSIER – SANCERRE „LES GRANDS CHAMPS“ „Deset generací, know-how a úcta k přírodě“ – i tak lze shrnout historii a filozofii rodiny Fouassier, která je jednou z nejstarších vinařských rodin v oblasti Sancerre. Středověké městečko Sancerre, ležící na kopci s výhledem na řeku Loiru, je vyhlášeno apelací od roku 1936 a je součástí takzvaných „centrálních vinic“, jelikož leží přímo ve středu Francie. Vinice Clos Paradis, kterou vysadil jejich předek Jules Fouassier, je dokonce vůbec první vinicí vysazenou po apokalypse phylloxery (mšička révokaz) v roce 1902. Jules Fouassier byl velkým průkopníkem pěstování révy a používání síry a mědi, kterými chránil své vinice před plísněmi. Jeho syn Gustavo po 1. světové válce v roce 1923 poprvé představil víno Sancerre na zemědělské soutěži v Paříži a toto „malé a neznámé víno“ postupně uchvátilo spoustu milovníků vín. Nové století začalo příchodem už desáté generace, která přinesla i nový způsob provozu a novou kulturu vinic. Benoit a… Domaine Fouassier Sancerre "Les Grands Champs" 12,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Domaine Fouassier Sancerre "Les Grands Champs" 13,5% 0,75 l – investiční alkohol

    660 

    DOMAINE FOUASSIER – SANCERRE „LES GRANDS CHAMPS“ „Deset generací, know-how a úcta k přírodě“ – i tak lze shrnout historii a filozofii rodiny Fouassier, která je jednou z nejstarších vinařských rodin v oblasti Sancerre. Středověké městečko Sancerre, ležící na kopci s výhledem na řeku Loiru, je vyhlášeno apelací od roku 1936 a je součástí takzvaných „centrálních vinic“, jelikož leží přímo ve středu Francie. Vinice Clos Paradis, kterou vysadil jejich předek Jules Fouassier, je dokonce vůbec první vinicí vysazenou po apokalypse phylloxery (mšička révokaz) v roce 1902. Jules Fouassier byl velkým průkopníkem pěstování révy a používání síry a mědi, kterými chránil své vinice před plísněmi. Jeho syn Gustavo po 1. světové válce v roce 1923 poprvé představil víno Sancerre na zemědělské soutěži v Paříži a toto „malé a neznámé víno“ postupně uchvátilo spoustu milovníků vín. Nové století začalo příchodem už desáté generace, která přinesla i nový způsob provozu a novou kulturu vinic. Benoit a… Domaine Fouassier Sancerre "Les Grands Champs" 13,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.