Zobrazen 1. – 16. z 225 výsledků

  • (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    860 

    DÁREK – 2 originální sklenice (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    860 

    DÁREK – 2 ks originálních sklenic (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Singleton jsou živé, moderní whisky s lehkou, bohatou, perfektně vyváženou hedvábnou chutí. Palírna Dufftown, založená v roce 1896, se nachází uprostřed úrodné oblasti Speyside v městě Dufftown. V této oblasti nazývané Zahrada Skotska se nachází více než polovina skotských palíren. Typickým znakem palírny je progresivní přístup k výrobě whisky, který je přitom stále zakořeněn v tradicích a řemeslné výrobě. Symbol tohoto přístupu je losos ve znaku. Představuje nejen výrazný prvek skotské domoviny a historie, ale zároveň filozofii značky plout proti proudu. Nový destilát (new-make spirit) se se vyznačuje tóny ovoce a zelené trávy, výjimečnou jemností a hlubokou chutí, což je dáno dlouhou fermentací a pomalou destilací v destilačních kotlích velmi vysokého štíhlého tvaru. Destilát následně zraje dlouhých 15 let v pečlivě vybrané kombinaci sudů z evropského dubu (ex-sherry), které dodávají bohaté ovocné tóny, a sudů z amerického bílého dubu (ex-bourbon), které naopak dodávají medové… (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    830 

    Craig Wilson, Singleton Master of Malts, vybral pro vytvoření této edice osobně sudy z archivu palírny Dufftown, která byla založená již v roce 1896. Whisky zrála v třech typech sudů: sudech po bourbonu, použitých sudech po bourbonu a sudech po sherry. Vyznačuje se elegantním profilem typickým pro whisky ze Speyside, který v mimořádně delikátní a jemné chuti spojuje čerstvé, ovocné a medové tóny. (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 900 

    Singleton jsou živé, moderní whisky s lehkou, bohatou, perfektně vyváženou hedvábnou chutí. Palírna Dufftown, založená v roce 1896, se nachází uprostřed úrodné oblasti Speyside v městě Dufftown. V této oblasti nazývané Zahrada Skotska se nachází více než polovina skotských palíren. Typickým znakem palírny je progresivní přístup k výrobě whisky, který je přitom stále zakořeněn v tradicích a řemeslné výrobě. Symbol tohoto přístupu je losos ve znaku. Představuje nejen výrazný prvek skotské domoviny a historie, ale zároveň filozofii značky plout proti proudu. Nový destilát (new-make spirit) se se vyznačuje tóny ovoce a zelené trávy, výjimečnou jemností a hlubokou chutí, což je dáno dlouhou fermentací a pomalou destilací v destilačních kotlích velmi vysokého štíhlého tvaru. Destilát následně zraje dlouhých 18 let v pečlivě vybrané kombinaci sudů z evropského dubu (ex-sherry), které dodávají bohaté ovocné tóny, a sudů z amerického bílého dubu (ex-bourbon), které naopak dodávají medové… (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 090 

    Nikka Days je svěží, květinová japonská whisky s příjemným kouřovým nádechem. Díky svému senzorickému profilu je ideální pro ty, kteří chtějí vkročit do světa oceňovaných japonských whisky Nikka a vydat se tak po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky a otce japonské whisky. Nikka Days je blend jemných obilných a mírně rašelinových sladových whisky ze dvou destilerií společnosti Nikka – Joiči a Mijagikjó. Jeho středně plné tělo odkrývá spoustu květinových a příjemně ostrých chutí, které se prolínají s vanilkou a karamelem na pozadí a s jemným, charakteristickým nádechem rašelinové nakouřenosti v závěru. Vůně: Svěží a ovocná. Bílé květy, pomerančový květ, hrušky, citrusy. Chuť: Přímočará, hladká. Obiloviny, slad, toffee, pražené ořechy a vanilka. V závěru meruňky, slad, vanilka a prchavý dotek rašeliny. Doporučené podávání: Čistá, s ledem, v koktejlech. Vyzkoušejte jednoduché drinky oblíbené v Japonsku – highball (led, 1 díl whisky, 3 díly perlivé vody) nebo mizuwari… (karton) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 550 

    Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, se na počátku 20. století vydal do Skotska, kde se právě výrobě whisky naučil. Kromě nově nabytých zkušeností, které vedly ke vzniku první kvalitní japonské whisky, se domů vrátil také se svou novou manželkou Ritou (Jessie Roberta Cowan), která mu v jeho úsilí a snu významně pomohla. Příběh jejich lásky a oddanosti jeden druhému je inspirující a v Japonsku dobře známý. Super Nikka je blend, ve kterém se s důmyslnou harmonií snoubí chuť ovoce s jemnými tóny rašeliny a sherry. Poprvé byl představen na počest Rity Takecuru roku 1962, rok po její smrti. Od té doby se tato whisky stala jednou z nejprodávanějších v Japonsku. Vůně: Elegantní a zaoblená. Šalvěj, mirabelky, useň. Jemné aroma dubu a koření (kmín) přechází ve vůni květin (šeřík, levandule). Chuť: Živá a energická. Levandule, med, mandlové mléko, popel, tóny sladového ječmene se špetkou soli. Marshmallow a fialky. V závěru jemná chuť kouře, čerstvě… (karton) 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 51,4% 0,5 l – investiční alkohol

    990 

    Nikka From the Barrel je silný blend sladových a obilných whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky. Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně. Chuť: Intenzivní, peprná. Tóny dubového dřeva a zralého ovoce (broskve), karamelizovaných jablek a květů (zimolez). Dlouhotrvající a komplexní závěr s pokračující chutí ovoce (sušené švestky, broskve), na pozadí tóny vanilky s náznakem… (karton) 51,4% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Akkeshi Usui Blended 48,0% 0,7 l – investiční alkohol

    4 550 

    Palírna Akkeshi, přezdívaná „Malý Lagavulin“, byla založena v roce 2016. Nachází se na pobřeží Tichého oceánu a je obklopena bažinami, které poskytují přímý přístup k místní rašelině. Tato podobnost s prostředím ostrova Islay silně poznamenává charakter zde vyráběné whisky, která se vyznačuje jemným, bohatým, a především rašelinovým profilem. Více než polovinu blendu Usui tvoří sladová whisky z palírny Akkeshi, zbytek blendu tvoří dovážený obilný destilát, který je do sudů plněn až v Akkeshi, kde zraje více než 3 roky. Výsledná whisky skvěle vyvažuje nasládlé, aromatické tóny rašeliny, které jsou pro Akkeshi typické, s lehkostí obilné whisky. Usui je jemná, vyvážená, s tóny rašeliny, kakaa, citrusů a pepře. Tato whisky je druhou ze série „24 Solar Term“, inspirované starým asijským kalendářem, kde je rok rozdělen na 24 solárních období. Akkeshi Usui Blended 48,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Americké whiskey 45,4% 2,1 l – investiční alkohol

    2 450 

    Zvýhodněný set amerických whiskey obsahuje Michter's US*1 Kentucky Straight Bourbon (0,7 l), Wild Turkey 101 Bourbon (0,7 l) a Jack Daniel’s Gentleman Jack (0,7 l). Michter's US*1 Kentucky Straight Bourbon Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si jednoduchý cíl: ctít odkaz Michter‘s výrobou té nejlepší možné whiskey, bez ohledu na náklady. To znamená, že dnes je každému detailu výroby věnována mimořádná péče. Pro… Americké whiskey 45,4% 2,1 l v akci za cenu Kč.

  • Amrut Fusion X 2021 50,0% 0,7 l – investiční alkohol

    8 600 

    Destilerie Amrut se nachází v indickém Bangaloru a v provozu je již od roku 1948. Proslavila se především výrobou mimořádně kvalitní whisky a inovativního přístupu k využívání zrání v různých sudech. Limitovaná edice Amrut Fusion X byla vyrobeno k výročí 10 let, které uplynuly od vzniku single malt whisky Amrut Fusion, pravděpodobně nejslavnější edice této indické značky. Amrut Fusion X vzniká z whisky Fusion, která byla na další 4 roky uložena do sudů po sherry Pedro Ximénez, ve kterých získala novou dimenzi chuti. Jde o limitovanou edici, a proto je tato vzácná whisky lahvovaná do exkluzivních porcelánových lahví. Vyrobeno bylo pouze 1010 lahví. Amrut Fusion X 2021 50,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg 5 Y.O. Wee Beastie 47,4% 0,7 l – investiční alkohol

    1 290 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Ardgbeg se v názvech svých whisky inspiruje mystickými příšerami. O té poslední se říká, že vylezla přímo z rašelinových borků. Wee Beastie je relativně mladá whisky, v sudech zraje 5 let. Vyznačuje se intenzivním kouřem a surovostí, která umožňuje přiblížit se k základnímu destilátu, který je srdcem whisky Ardbeg. Aroma: vanilka, čerstvě namletý pepř, glazovaná šunka, turecká káva a borovicová pryskyřice. Chuť: bouřlivá exploze, v níž dominují tóny čokolády, dehtu a uzené slaniny, ke kterým se přidávají antiseptické pastilky… Ardbeg 5 Y.O. Wee Beastie 47,4% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg An Oa 46,6% 0,7 l – investiční alkohol

    1 480 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Ardbeg An Oa zraje ve 3 různých druzích sudů: sudy po sherry Pedro Ximénez dodávají sladkost, panenské zuhelnatělé dubové sudy dodávají kořenitost, sudy po bourbonu dodávají intenzitu. Po zrání v sudech byly všechny složky blendovány ve speciálně vyrobené spojovací kádi z francouzského dubu. Vznikla tak whisky plná komplexních kontrastů, která spojuje typickou sílu a intenzitu s překvapivou hedvábností. Jde o whisky bez udání stáří. není filtrována zastudena a lahvuje se při síle 46,6 %. Aroma: zakulacené a kouřové, s tóny… Ardbeg An Oa 46,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg Corryvreckan 57,1% 0,7 l – investiční alkohol

    2 370 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Ardbeg Corryvreckan získal jméno po slavném mořském víru ležícím na severu ostrova Islay, kam vkročí jen ti nejodvážnější. Právě zde zakotvil vikingský princ Breacan na tři dny a tři noci svou loď, aby získal ruku dcery Pána ostrovů, a kde ho nakonec hluboké vody pohltily. Ardbeg Corryvreckan představuje whisky pro odvážné. Zraje 10 let ve francouzských dubových sudech, není filtrována zastudena a lahvuje se při síle 57,1 %. Aroma: intenzivní a mohutné, s tóny kreosotu, tmavé čokolády, černého rybízu, třešní a borového jehličí… Ardbeg Corryvreckan 57,1% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg Ten 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 300 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Ardbeg Ten je mimořádně rašelinová, kouřová a komplexní sladová whisky. Její rašelinové tóny přitom zdůrazňují přírodní sladkost whisky a dokonale se vyvažují. Whisky zraje deset let v sudech, není filtrována zastudena a lahvuje se při síle 46 %. Aroma: intenzivní kouřové a ovocné tóny, tóny rašeliny, šťavnatých citronů a limet a hořké čokolády. Přes sladký kouř se objeví výrazné tóny mentolu a černého pepře, následované tóny dehtu a grafitu. Chuť: výbušné tóny rašeliny spolu s tóny citronové a limetové šťávy, černého pepře a… Ardbeg Ten 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg Uigeadail 54,2% 0,7 l – investiční alkohol

    1 920 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Whisky, jejíž název se vyslovuje úgedal, představuje speciální edici, která spojuje tradiční hluboce kouřové tóny se šťavnatými rozinkovými tóny ze starých sudů po sherry. Whisky není filtrována zastudena a lahvována je při síle 54,2 %. Aroma: plné, těžké a kouřové s úvodními tóny vánočního koláče, oleje z vlašských ořechů a fialek spolu s tóny mořské vody, cedru a borovicového jehličí, posléze se projevují hřejivé tóny doutnajících uhlíků, naolejované kůže a skrz kouř vystupuje sladkost karamelu a rozinek v čokoládě. Chuť… Ardbeg Uigeadail 54,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.