Zobrazuji všech 5 výsledků

  • Birkir Snaps 36,0% 0,5 l

    940 

    Birkir Snaps neboli šnaps je vyráběn podobným způsobem jako Björk likér, ale je silnější a oslazen je jen velmi jemně. Slovy Birkir a Björk se v různých islandských nářečích označuje bříza.

  • Ceylon Arrack 40,0% 0,7 l

    860 

    Arrack je tradiční destilát pocházející ze Srí Lanky, jehož historie předchází mnoho moderních destilátů. První psané zmínky pochází již z třináctého století, kdy ho na svých cestách objevil Marco Polo. Arrack se vyrábí ze šťávy sbírané ze stonků květů kokosových palem. Štáva je sbírána ručně a velmi náročně v korunách palem. Sběrači se mezi palmami pohybují odvážně na rozvěšených provazech, stonky květů nařezávají a stonky poklepávají, aby tak uvolnili proud nektaru. Pod řezy rozmisťují nádoby, do kterých se šťává hromadí. Štávu pak sbírají a snášejí na zem. Tento proces opakují každý den. Sesbíraná šťáva začíná v horkém klimatu fermentovat přirozeně a musí být destilována v řádu hodin od posbírání. Destilace probíhá na kolonovém destilačním zařízení s měděnými deskami. Výsledný destilát je ukládán do sudů z dřeva srílanského stromu halmilla. Destilát se ukládá do sudů, aby se jeho chuť ustálila spíš, než aby v nich dále zrál. Proces je tedy hlídán, aby dřevo nepřehlušilo jeho…

  • Engenho Da Vertente 42,0% 0,7 l

    690 

    Cachaça Engenho da Vertente je vyráběna v Santo Antônio do Jardim ve státě São Paulo v měděných kotlíkových destilačních zařízeních ze zkvašených šťáv ručně sklízené cukrové třtiny. Kvašení probíhá přirozenou cestou. Nejsou používány žádné chemické substance k urychlení celého procesu. Této Cachaçy je ročně vyrobeno pouze 10 000 láhví. Paulo Antônio Magoulas, prezident brazilské akademie Cachaçy, řekl o této značce, že je vyráběna s radostí a proslulou péčí svých výrobců a že disponuje osobitou chutí, kterou je potěšením ocenit.

  • Legendre Herbsaint Original 50,0% 0,75 l

    1 040 
  • Velho Barreiro Traditional 39,0% 1,0 l

    520 

    Cachaça Velho Barreiro Traditional je národním brazilským alkoholickým nápojem, vyráběným z cukrové třtiny. Zraje 6 měsíců uvnitř kádí ze dřeva Jequitiba Rosa a používá se převážně k přípravě nejproslulejšího brazilského koktejlu Caipirinha. Cachaça Velho Barreiro je nejprodávanější cachaçou ve státě Sao Paulo a v konkurenci 40.000 výrobců cachaçy si vede velice dobře i v celonárodním měřítku. Není tedy divu, že tuto cachaçu můžete vidět například i ve filmu “Vzpoura ve Věznici Carandirů“, který byl natočen podle skutečné události.