Zobrazuji všech 10 výsledků

  • Fassbind Eau de Vie Rigi-Kirsch – Třešeň 41,0% 0,7 l

    1 460 

    Nejznámější a nejtradičnější řada ovocných destilátů Fassbind se vyrábí dle rodinného receptu, který je mistry palírníky předáván z generace na generaci. Ovoce je vybíráno dle nejpřísnějších měřítek, používá se pouze švýcarské ovoce označení kvality A. Mladý destilát je uložen po dobu minimálně jednoho roku, až poté je blendován a následně lahvován. Fassbind Eau de Vie Rigi-Kirsch je vyráběn z třešní nejvyšší kvality a má elegantní harmonickou chuť s jemným náznakem mandlí.

  • Fassbind Himbeergeist – Malina 41,0% 0,7 l

    1 460 
  • Fassbind Les Trouvailles Abricot – Meruňka 44,0% 0,5 l

    2 090 

    Tato řada ovocných destilátů Fassbind odkazuje na kořeny švýcarských tradic. Design je odvozen z tradičního řemeslného zpracování vzorů, kterými byly zdobeny pásy na kravské zvonce. Vychází ze složitých ornamentů zobrazujících ovoce a květiny. Svébytná kultura a ušlechtilý vzhled i pečlivé zpracování se odrážejí také v designu dárkového balení a etiket. Látková stuha na hrdle láhve podtrhuje švýcarskou řemeslnou tradici. Ovocné lihoviny jsou vyráběny ručně v palírně v srdci Švýcarska z ovoce, které bylo vypěstováno ve Švýcarsku. Všechny součásti produktů, jako jsou láhev, zátka, etikety a ozdoby na hrdlo láhve pocházejí od nejlepších výrobců ve Švýcarsku a Evropě. Označení „LES TROUVAILLES“ si zaslouží pouze ty nejušlechtilejší destiláty vyráběné v malých dávkách z nejvzácnějšího ovoce. Zástupcem této řady je destilát vyrobený z meruněk. Po pečlivé destilaci odpočívá destilát 18-24 měsíců v nerezových tancích a zraje v historických sklepích, dokud se aroma nevyladí a nerozvine k…

  • Fassbind Vieil Abricot – Stařená Meruňka 40,0% 0,7 l

    1 250 

    Ušlechtilé švýcarské destiláty Fassbind jsou po desetiletí pověstné svou vysokou kvalitou. Vyznačují se čistotou a plnou chutí. Tato pálenka se vyrábí ze zralých meruněk staré královské odrůdy Luizet. Vysoce kvalitní meruňky s intenzivní vůní jsou odborně destilovány a výsledná „eau-de-vie“ je na jeden rok uložena do dubových sudů ke zrání. Destilát je následně ještě zjemněn přidáním přírodního výtažku ze sušených meruněk. Vieil Abricot je mimořádně ceněna pro svou chuť, ve které se snoubí zralé meruňky s jemným nádechem mandlí. Nově mají původní tradiční destiláty moderní design.

  • Fassbind Vieille Framboise – Stařená Malina 40,0% 0,7 l

    1 050 

    Ušlechtilé švýcarské destiláty Fassbind jsou po desetiletí pověstné svou vysokou kvalitou. Vyznačují se čistotou a plnou chutí. Zralé maliny z regionu Walis jsou po dobu šesti týdnů macerovány a poté pečlivě destilovány použitím tradičních postupů. Destilát je uložen na jeden rok do dubových sudů ke zrání a poté ještě zjemněn přidáním přírodního výtažku ze sušených malin. Získává tak příjemnou ovocnou chuť připomínající malinový džem, kterou podtrhuje jemný a intenzivní závěr. Nově mají původní tradiční destiláty moderní design.

  • Fassbind Vieille Poire – Stařená Hruška 40,0% 0,7 l

    1 050 

    Ušlechtilé švýcarské destiláty Fassbind jsou po desetiletí pověstné svou vysokou kvalitou. Vyznačují se čistotou a plnou chutí. Tato pálenka ze zralých hrušek odrůdy Williams je po destilaci uložena do dubových sudů, kde zraje po dobu 12 až 18 měsíců. Výsledný destilát je poté ještě zjemněn přidáním přírodního výtažku ze sušených hrušek Williams. Tento extrakt poskytuje cenami ověnčené pálence delikátně elegantní nasládlou chuť s intenzivními tóny hrušek Williams. Nově mají původní tradiční destiláty moderní design.

  • Gölles Quitte – Kdoule 43,0% 0,7 l

    1 930 
  • Kleiner Connoisseur Edition Wild Pin – Špendlík 62,5% 0,7 l

    3 850 

    Kleiner Connoisseur Edition Wild Pin je limitovanou edicí pálenky v sudové síle z planých mirabelek – drobnějších, kulovitých plodů většinou žluté barvy, jejichž dužina jde zpravidla dobře oddělit od pecky. Jedná se o malosériový destilát ovoce jedné odrůdy, jehož výroba ctí lokální sběr ovoce z volné přírody. Ovocná, svěží vůně s nádechem švestek, zralých peckovin a kompotovaného ananasu je doplněna překvapivě jemnou a harmonickou chutí, v níž dominuje ovocnost a květnatost. Velmi dlouhý závěr.

  • Kleiner Sour Cherry by Sherry – Višeň v Sherry 43,0% 0,7 l

    3 440 

    Kleiner Sour Cherry by Sherry je čistý destilát z vypeckovaných višní. V roce 2014 byl uložen do sudů, ve kterých dříve odpočívalo sherry z oblasti Jerez (vino de Jerez), jež je tvořeno z odrůd Palomino a Pedro Ximénez. Ročník 2007 získal stříbrnou medaili na celosvětové soutěži San Francisco World Spirits Competition. Delikátní vůně sladkého koření, lesního medu, včelí plástve a kakaového bobu doprovází bohatá, harmonická chuť rozinek, datlí, fíků a pralinek. Dlouhá, příjemně kořenitá dochuť.

  • Kleiner Warehouse #1 Edition Wild Pin – Špendlík 62,5% 0,7 l

    3 850 

    Kleiner Connoisseur Edition Wild Pin, jenž vznikla exkluzivně pro naši prodejnu Warehouse #1. Jedná se o originální limitovanou edici pálenky v sudové síle, jenž se vyrábí z planých mirabelek – drobnějších, kulovitých plodů většinou žluté barvy, jejichž dužina jde zpravidla dobře oddělit od pecky. Jedná se o malosériový destilát ovoce jedné odrůdy, jehož výroba ctí lokální sběr ovoce z volné přírody. Ovocná, svěží vůně s nádechem švestek, zralých peckovin a kompotovaného ananasu je doplněna překvapivě jemnou a harmonickou chutí, v níž dominuje ovocnost a květnatost. Velmi dlouhý závěr.