Zobrazen 49. – 64. z 102 výsledků

  • Kraken Black Spiced 40,0% 1,0 l

    750 

    Kraken Black Spiced Rum je pojmenován po bájné mořské příšeře, o které se traduje, že poslala ke dnu loď s největší zásilkou karibského rumu. Jako monstrum, jehož jméno nese, je temný, silný a tajemný. Jde o karibský rum z melasy, do kterého se přidává tajná směs koření. V jeho chuti se projevují tóny vanilky, skořice, citrusů, nového koření, hřebíčku, muškátového oříšku, pepře … a špetky nebezpečí.

  • Kraken Black Spiced Keramická Karafa 40,0% 0,7 l

    820 

    Kraken Black Spiced Rum je pojmenován po bájné mořské příšeře, o které se traduje, že poslala ke dnu loď s největší zásilkou karibského rumu. Jako monstrum, jehož jméno nese, je temný, silný a tajemný. Jde o karibský rum z melasy, do kterého se přidává tajná směs koření. V jeho chuti se projevují tóny vanilky, skořice, citrusů, nového koření, hřebíčku, muškátového oříšku, pepře … a špetky nebezpečí.

  • Lazy Dodo Tuba 40,0% 0,7 l

    950 

    Single estate rum Lazy Dodo pochází z oblasti Pamplemousses, kde se nachází nejkrásnější třtinové plantáže ostrova Mauricius, a je výsledkem více než 175 let zkušeností. Lazy Dodo vzniká z melasy, která prochází přirozenou fermentací, během níž vyniknou přírodní aromata cukrové třtiny a exotického ovoce, jež jsou pro tento terroir specifické. V palírně Grays prochází kolonovou destilací a následně zraje až 10 let v sudech z francouzského a amerického dubu. Pro finální blend se míchají rumy několika ročníků. Má svěží, exotické aroma a strukturovanou, jemnou chuť s tóny citrusů a lehce nasládlým, dřevitým závěrem. Rum je pojmenován po ptáku dodo, který obýval ostrov Mauricius před příchodem námořníků v 18. století. Dodo neboli dronte mauricijský, také známý jako blboun nejapný, neuměl létat, a proto se o něm říkalo, že je líný. I přesto, že je to dnes již vyhynulý druh, zůstává dodo národním symbolem ostrova Mauricius a je součástí státního znaku. Rum je po tomto bájném ptáku…

  • Le Rhum Bio par Neisson 52,5% 0,7 l

    1 730 

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován byl s obsahem alkoholu 52,5 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s tóny ovoce, cukrové třtiny, citrusů a květin. V chuti se projevuje široká škála svěžích třtinových tónů, které jsou podpořeny citrusovými tóny exotického ovoce.

  • Le Rhum par Neisson 52,5% 0,7 l

    780 

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován byl s obsahem alkoholu 52,5 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s bohatými tóny čerstvé cukrové třtiny, v pozadí s náznaky lékořice a anýzu. Je to intenzivní, komplexní a překvapivě jemný rum.

  • Le Rhum par Neisson 52,5% 0,7 l

    790 

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován byl s obsahem alkoholu 52,5 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s bohatými tóny čerstvé cukrové třtiny, v pozadí s náznaky lékořice a anýzu. Je to intenzivní, komplexní a překvapivě jemný rum.

  • Le Vieux par Neisson 45,0% 0,7 l

    1 800 

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Le Vieux par Neisson byl představen u příležitosti 85. výročí značky Neisson. Jde o blend pečlivě vybraných ročníků, jež zrály 3 až 9 let ve francouzských sudech a sudech po bourbonu. Rum je jemný a bouřlivý zároveň. Má živý, bohatý charakter s tóny cukrové třtiny, medu, vanilky, koření a dřeva.

  • Le XO par Neisson 48,5% 0,7 l

    3 100 

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Le XO par Neisson byl představen u příležitosti 85. výročí značky Neisson. Jde o blend rumů 9, 11 a 12 let starých, jež zrály ve francouzských sudech a sudech po bourbonu. Rum spojuje tradici s inovací a v chuti je bohatý a komplexní, s tóny citrusů, exotického ovoce, koření a dřeva.

  • Matusalem Gran Reserva 15y 40,0% 0,7 l

    690 

    Společnost Matusalem založili na Kubě bratři Benjamin a Eduardo Campovi ve spolupráci s přítelem Evaristem Álvarezem. Jejich myšlenka vyrábět v Santiago de Cuba rum mimořádné kvality se dočkala realizace v roce 1872. Právě pro svou velmi komplexní chuť a sametovou jemnost brzy vešel do povědomí jako „koňak mezi rumy“. Matusalem Gran Reserva 15 reprezentuje směs rumů různého stáří, z nichž některé procházely systémem solera po dobu patnácti let. Rum zraje v lehce vypálených sudech z amerického dubu, v nichž byl před tím uložen bourbon. Zatímco ve vůni vystupuje do popředí tóny skořice, vanilka, mléčná čokoláda, melasa a švestky, suchá a dlouhotrvající chuť přináší tóny ořechů, vanilky, kávy, karamelu, muškátového oříšku a dřeva.

  • Mezan Guyana 2007 Single Cask 57,0% 0,7 l

    2 690 

    Společnost Mezan se zaměřuje na nezávislé plnění tradičních i archivních rumů z Karibiku. Jednotlivé rumy odráží rozmanitost této oblasti a odlišnou historii rumu v různých místech a palírnách. Cellar Master společnosti neúnavně cestuje regionem a hledá skryté rumové poklady. Když takový poklad najde, uloží jej k dalšímu zrání, než dosáhne svého vrcholu. Zrání probíhá ve dvou zeměpisných šířkách: nejdříve v horkém, vlhkém klimatu tropů a následně v mírnějších podmínkách Evropy. Již od založení značky v roce 2012 jsou rumy lahvovány výhradně bez přidaného cukru či barviv a bez použití filtrace zastudena. Guyana 2007 Single Cask Rum z palírny Diamond, která vyrábí rumy z melasy za použití vlastního kmenu kvasinek. Palírna je známá pro historické pot stilly, které se staly symbolem regionu. I tento rum, destilovaný v roce 2007, pochází z dvojitého dřevěného pot stillu, který se původně nacházel v palírně Port Mourant. Rum prošel dvojím zráním, nejdříve zrál v sudech po bourbonu a…

  • Mezan Panama 2010 46,0% 0,7 l

    1 090 

    Společnost Mezan se zaměřuje na nezávislé plnění tradičních i archivních rumů z Karibiku. Jednotlivé rumy odráží rozmanitost této oblasti a odlišnou historii rumu v různých místech a palírnách. Cellar Master společnosti neúnavně cestuje regionem a hledá skryté rumové poklady. Když takový poklad najde, uloží jej k dalšímu zrání, než dosáhne svého vrcholu. Zrání probíhá ve dvou zeměpisných šířkách: nejdříve v horkém, vlhkém klimatu tropů a následně v mírnějších podmínkách Evropy. Již od založení značky v roce 2012 jsou rumy lahvovány výhradně bez přidaného cukru či barviv a bez použití filtrace zastudena. Panama 2010 Výrazný, jemný rum vyrobený na moderní destilační koloně z melasy z cukrové třtiny, kterou palírna pěstuje na vlastních plantážích. V palírně z ní vyrábí nejen rum, ale i likér aguardiente. Fermentace probíhá za použití historického kmenu kvasinek. Rum prošel po destilací dvojím zráním v sudech po bourbonu. Nejdříve zrál 3 roky v tropických podmínkách a následně byl…

  • Mhoba Pot Stilled High Ester 65,5% 65,5% 0,7 l

    1 950 

    Jihoafrická značka Mhoba Rum se díky poctivému procesu výroby může pyšnit označením Pure Single Rum. K výrobě rumu používá místní jihoafrickou cukrovou třtinu Nkomazi, která je pěstována na vlastních plantážích Mhoba Sugar Estate na okraji městečka Malelane. K výrobě rumu se používá čistá šťáva z cukrové třtiny a její zpracování probíhá od začátku až do konce zcela ručně, výjimkou není ani ručně ovládaný lis. To umožňuje denně vyrobit maximálně čtyři tisíce litrů šťávy. Ta je následně přemístěna do fermentační nádrže, kde za použití místních kvasinek fermentuje pod otevřeným nebem až 3 týdny. Každý rum je vyroben 100 % kotlíkovou destilací v malých várkách. Rumy Mhoba neobsahují žádná přidaná aditiva, barviva či dochucovadla a ručně se plní do lahví s etiketami, které navrhl sám zakladatel značky. Rum se zde vyrábí s mimořádnou poctivostí a láskou a na výsledek jsou jeho tvůrci právem hrdí. Delší doba kvašení s přidáním „dunderu” z třtinové šťávy a destilace na nižší procento…

  • Millonario 15 Reserva Especial Gift Box 40,0% 0,7 l

    1 270 

    Hedvábně jemný peruánský rum se sladkým buketem, který zraje až 15 let v dubových sudech metodou solera. Tento rum byl oceněn na Mezinárodním rumovém festivalu 2008 v Tampě na Floridě souběžně s rumem Zacapa jako Nejlepší v kategorii a Zlatou medailí mezi prémiovými rumy zrajícími více než 15 let. Každá lahev tohoto rumu je ručně zabalena peruánskými ženami do obalu „toquilla“ vyrobeného z palmového proutí. Dárkové balení obsahuje láhev a dvě originální skleničky.

  • Neisson L’Esprit Bio 70,0% 0,7 l

    1 750 

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován s obsahem alkoholu 70 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s tóny citrusů a čerstvé cukrové třtiny.

  • Neisson L' Esprit Bio 66,0% 0,7 l

    2 190 

    Rodinná destilerie Neisson, jež je tou nejmenší na Martiniku, byla založena v roce 1931 a dodnes je v rodinných rukách, v současnosti již třetí generací. Její filozofie se zakládá především na hluboké úctě k terroiru. Palírna se již řadu let zaměřuje na pěstování několika odrůd cukrové třtiny v souladu s principy ekologického zemědělství. Z čerstvé zkvašené šťávy, kterou tady nechávají kvasit 2-3 dny, potom destilují na měděné destilační koloně prvotřídní agricole rumy, nesoucí prestižní označení A.O.C. Martinique. Tento bílý agricole rum byl vyroben výhradně z organicky pěstované cukrové třtiny a lahvován s obsahem alkoholu 66 %. Vyznačuje se mimořádně čerstvou vůní s tóny citronů, limet a čerstvě posekané trávy, na patře potom tóny hořkosladké čokolády, trávy, cukrové třtiny a citronové kůry a hřejivým, kořenitým závěrem.

  • Père Labat Rhum Doré 50,0% 0,7 l

    1 090 

    Na nevelkém karibském ostrově Marie Galante, který je součástí francouzského zámořského departmentu Guadeloupe, se nachází rozsáhlé plantáže cukrové třtiny a tři destilerie, Bielle, Bellevue a Poisson. Poisson je menší destilerie, která byla založena v padesátých letech minulého století. Rumy z této destilerie se jmenují Père Labat po francouzském knězi Jean-Baptistu Labatovi, kterému se říkalo jednoduše otec, neboli Père Labat. Otec Labat nebyl pouze duchovním, ale také botanikem, spisovatelem, badatelem, etnografem, inženýrem a také tím, kdo se zasloužil o zdokonalení destilačního procesu. Père Labat Rhum Doré je agricole rumem s obsahem alkoholu 50% destilovaným z čerstvé šťávy cukrové třtiny. Své zlaté zbarvení získal během uložení ve velkých dubových sudech s obsahem 10 000 litrů, kam byl uložen na 2 roky.