Zobrazen 81. – 96. z 102 výsledků
-
6 850 Kč
Jde o single cask edici, kdy byl lahvován jen jeden sud, z něhož bylo naplněno 308 lahví. Rum byl destilován v roce 1994 v jamajské palírně New Yarmouth. Vyroben byl kolonovou destilací z melasy a zrál v sudech po bourbonu, a to výjimečných 26 let. Lahvován byl v roce 2020 bez použití studené filtrace při síle 57 %. Aroma: není typicky jamajské, a přesto má jemnou ovocnou vůni, s náznaky tmavých hroznů a čerstvých třešní. Chuť: lahodná a vyvážená, zprvu s tóny medu a kokosu, které jsou následovány svěžími sladkými bobulemi a vlivem dubového sudu.
-
2 510 Kč
Jde o single cask edici, kdy byl lahvován jen jeden sud, z něhož bylo naplněno 329 lahví. Destilován byl v roce 2010 na Jamajce, lahvován byl v srpnu 2020 v Dánsku. Vstupní surovinou byla melasa, která byla destilována na kotlíkovém zařízení. Rum zrál v sudech po bourbonu a portském víně a lahvován byl při 52 % bez použití filtrace zastudena. Aroma: zralé tropické ovoce jako ananas, papája, banány spolu s náznaky nezralého ovoce. Chuť: intenzivní tóny fermentovaného ovoce, které přechází do tónů gumy a kůže. Suché a dlouhé zakončení.
-
2 270 Kč
Jde o single cask edici, kdy byl lahvován jen jeden sud, z něhož bylo naplněno 205 lahví. Destilován byl v roce 2014 na Jamajce, lahvován byl v srpnu 2020 v Dánsku. Vstupní surovinou byla melasa, která byla destilována na kotlíkovém zařízení. Rum zrál v sudech po bourbonu a zakončen v sudech po sherry Pedro Ximénez. Lahvován byl při 52 % bez použití filtrace zastudena.
-
3 340 Kč
Tato mimořádná edice je výsledkem spolupráce dvou nezávislých společností, nizozemské Scheer a italské Velier. Pro její výrobu byly vybrány rumy renomované destilerie Monymusk dvou stylů – Wedderburn a Plummer. Část sudů byla uložena ke zrání v tropickém podnebí Jamajky a část byla ke zrání převezena do chladnějšího prostředí kontinentální Evropy. Edice tak nabízí jedinečnou možnost ochutnat rumy ze stejné destilerie, stejného stylu i stáří a porovnat, jak odlišný vliv na ně mělo kontinentální a tropické zrání.
-
4 030 Kč
Tato mimořádná edice je výsledkem spolupráce dvou nezávislých společností, nizozemské Scheer a italské Velier. Pro její výrobu byly vybrány rumy renomované destilerie Monymusk dvou stylů – Wedderburn a Plummer. Část sudů byla uložena ke zrání v tropickém podnebí Jamajky a část byla ke zrání převezena do chladnějšího prostředí kontinentální Evropy. Edice tak nabízí jedinečnou možnost ochutnat rumy ze stejné destilerie, stejného stylu i stáří a porovnat, jak odlišný vliv na ně mělo kontinentální a tropické zrání.
-
2 990 Kč
Tato mimořádná edice je výsledkem spolupráce dvou nezávislých společností, nizozemské Scheer a italské Velier. Pro její výrobu byly vybrány rumy renomované destilerie Monymusk dvou stylů – Wedderburn a Plummer. Část sudů byla uložena ke zrání v tropickém podnebí Jamajky a část byla ke zrání převezena do chladnějšího prostředí kontinentální Evropy. Edice tak nabízí jedinečnou možnost ochutnat rumy ze stejné destilerie, stejného stylu i stáří a porovnat, jak odlišný vliv na ně mělo kontinentální a tropické zrání.
-
3 680 Kč
Tato mimořádná edice je výsledkem spolupráce dvou nezávislých společností, nizozemské Scheer a italské Velier. Pro její výrobu byly vybrány rumy renomované destilerie Monymusk dvou stylů – Wedderburn a Plummer. Část sudů byla uložena ke zrání v tropickém podnebí Jamajky a část byla ke zrání převezena do chladnějšího prostředí kontinentální Evropy. Edice tak nabízí jedinečnou možnost ochutnat rumy ze stejné destilerie, stejného stylu i stáří a porovnat, jak odlišný vliv na ně mělo kontinentální a tropické zrání.
-
900 Kč
Rum se na ostrově Grenada, jež je díky významné produkci přezdívaný Ostrov koření, vyrábí již od roku 1785. Six Saints je ale první a jediný rum, který je z tohoto malinkého karibského ostrova vyvážen. Byl uveden na trh teprve začátkem roku 2015, ale velmi rychle si získává příznivce v Evropě i Americe. Rum je vyráběn z melasy na kolonovém destilačním zařízení a po dobu 6-8 let zraje v jednou použitých amerických sudech po bourbonu. Je lahvován při 41,7% – síle, kterou ostrované považují za ideální pro pomalé upíjení. Ačkoli chuťový profil připomíná rumy typu spiced, do Six Saints není přidávané žádné koření. Je to lehký a přesto komplexní rum s aroma tropického ovoce, sušených višní a kokosu. V chuti se projevují tóny karamelek, kořeněných hrušek a ananasu. Pojmenován je podle šesti svatých a šesti stejnojmenných farností, do kterých je území Grenady rozděleno. Láhev je dodávána v tubě.
-
-
1 290 Kč
DÁREK – 2ks originálních sklenic
-
1 590 Kč
DÁREK – 2ks originálních sklenic
-
2 390 Kč
DÁREK – 2ks originálních sklenic
-
4 660 Kč
Název agricole rumů Trois Rivières inspirovaly tři řeky: Bois d’Inde, Oman a Saint Pierre, které na Martiniku vymezují území proslulých plantáží tohoto výrobce. Uvedením tří vzácných cuvée vysokého stáří chce Trois Rivières těmto řekám vzdát hold. Druhá edice Bois d’Inde je blendem 11 vzácných ročníků, včetně archivního ročníku 1979, jež zrály ve francouzských a amerických sudech. Po orientální edici Oman evokuje tento robustní rum střední Asii, s převažujícími tóny vzácného dřeva, kandovaného citronu a exotického koření, jako je kari, koriandr a anýz. Bylo vyrobeno jen 2.400 lahví.
-
3 490 Kč
Blend rumů z několika karibských palíren, vyrobených výhradně kotlíkovou destilací, jež zrály průměrně 13 let v sudech po bourbonu a následně je blendoval Luca Gargano. Lahvován je při námořní síle 57,18 % a má výraznou chuť s tóny citrusů, exotického ovoce, dřeva, čokolády a koření.
-
1 190 Kč
Vlajková loď mezi rumy, skutečný trendsetter. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez. Během zrání je Zacapa postupně uložena do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání je blendována se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6–23 let. Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl Ron Zacapa Centenario v roce 2002 uveden do Síně slávy této prestižní soutěže a stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy.
-
1 290 Kč
Vlajková loď mezi rumy, skutečný trendsetter. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez. Během zrání je Zacapa postupně uložena do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání je blendována se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6–23 let. Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl Ron Zacapa Centenario v roce 2002 uveden do Síně slávy této prestižní soutěže a stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy.