Zobrazen 1. – 16. z 17 výsledků

  • Akkeshi Single Malt Peated Kanro 55,0% 0,7 l

    6 900 

    Akkeshi Single Malt Peated Kanro je vůbec první single malt plněný japonskou palírnou Akkeshi do standardních lahví o obsahu 700 ml. Předchozí edice, Akkeshi Single Malt Whiskey Lighthly Peated Sarorunkamuy, byla plněna jen do lahví formátu 200 ml. Palírna Akkeshi, přezdívaná „Malý Lagavulin“, byla založena v roce 2016. Nachází se na pobřeží Tichého oceánu a je obklopena bažinami, které poskytují přímý přístup k místní rašelině. Tato podobnost s prostředím ostrova Islay silně poznamenává charakter zde vyráběné whisky, která se vyznačuje jemným, bohatým, a především rašelinovým profilem. Tato whisky je první ze série „24 Solar Term“, inspirované starým asijským kalendářem, kde je rok rozdělen na 24 solárních období. Jde o whisky bez udání stáří, která zrála v sudech po bourbonu, po víně, po sherry a v sudech z japonského dubu mizunara. Má delikátní, bohatou, rašelinovou chuť s tóny jahod, pomerančů, pepře, citronu a čokolády.

  • Hatozaki Blended 40,0% 0,7 l

    750 

    Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master disitiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní. Místo se vyznačuje suchou, mírnou zimou a horkým, vlhkým létem, které ve spojení s mořským vánkem poskytují ideální podmínky pro zrání destilátů. Společnost je hrdá na místo, odkud pochází, a v designu nových lahví se tak odráží řada prvků z jeho historie. Hatozaki je název nejstaršího kamenného majáku v Japonsku, který námořníkům pomáhá navigovat bouřlivé vody přístavu Akashi již od roku 1620. Jde o symbol…

  • Hatozaki Pure Malt 46,0% 0,7 l

    1 150 

    Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master disitiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní. Místo se vyznačuje suchou, mírnou zimou a horkým, vlhkým létem, které ve spojení s mořským vánkem poskytují ideální podmínky pro zrání destilátů. Společnost je hrdá na místo, odkud pochází, a v designu nových lahví se tak odráží řada prvků z jeho historie. Hatozaki je název nejstaršího kamenného majáku v Japonsku, který námořníkům pomáhá navigovat bouřlivé vody přístavu Akashi již od roku 1620. Jde o symbol…

  • Nikka 12 Y.O. 43,0% 0,7 l

    3 160 

    Nikka 12 Y.O. je ikonický blend, který skvěle dokládá zkušenosti a know-how blenderů japonské společnosti Nikka. Většinu tvoří sladová whisky ze dvou jejích destilerií (Joiči a Mijagikjó), zbytek pak obilné whisky destilované na raritním Coffeyho destilačním zařízení, předchůdci dnešních velmi rozšířených moderních kolon, které výsledným produktům dodává neobyčejný charakter a texturu. V této jedinečné whisky se tak propojují všechny klíčové elementy, které jsou pro produkty Nikka charakteristické. Asymetrický design lahve je inspirován překrývanými vrstvami japonského kimona a reprezentuje tak vrstevnatost historie a tradic společnosti Nikka, jíž založil Masataka Takecuru, otec japonské whisky. Vůně: Sofistikovaná a vytříbená. Dokonalá rovnováha ovoce, sladového ječmene, včelího vosku a koření (skořice, muškátový oříšek). Ovocné a bylinné tóny (mech, lišejník) a citrusové aroma (pomeranč, citron). Chuť: Plná a vyvážená. Hořká čokoláda, sladový ječmen, zemité tóny, čerstvé ovoce…

  • Nikka Coffey Grain 45,0% 0,7 l

    1 530 

    Japonská single grain whisky od společnosti Nikka, jíž založil Masataka Takecuru, otec japonské whisky. Nikka Coffey Grain se vyrábí v destilerii Mijagikjó z mimořádně vysokého podílu kukuřice (kolem 90 %) a malého podílu sladu. To možná svádí k představě, že by se mohla chuťově podobat bourbonu či kukuřičné whisky, což nicméně vyvrátí už první doušek. Nikka Coffey Grain je exotická, výrazná a nekonvenční – naprosto neobyčejná obilná whisky, která vás překvapí hloubkou svých chutí. Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na…

  • Nikka Coffey Malt 45,0% 0,7 l

    1 530 

    Další produkt z dílny japonské společnosti Nikka, který dokládá nejen její zkušenost, ale také pověstný inovativní přístup. Nikka Coffey Malt se vyrábí v japonské destilerii Mijagikjó výlučně ze sladového ječmene. Jediný důvod, proč není řazená mezi single malt whisky, je destilační zařízení, na kterém vzniká – nejedná se totiž o pot still (jako v případě skotských single maltů), ale o kolonu, na které běžně vznikají obilné whisky. Proto je, tak trochu paradoxně, i Nikka Coffey Malt řazena mezi single grain whisky. Unikátní výrobní postup vede ke vzniku whisky s naprosto mimořádnou chutí a texturou, jíž ocení nejen milovníci této kategorie. Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze…

  • Nikka Days 40,0% 0,7 l

    1 040 

    Nikka Days je svěží, květinová japonská whisky s příjemným kouřovým nádechem. Díky svému senzorickému profilu je ideální pro ty, kteří chtějí vkročit do světa oceňovaných japonských whisky Nikka a vydat se tak po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky a otce japonské whisky. Nikka Days je blend jemných obilných a mírně rašelinových sladových whisky ze dvou destilerií společnosti Nikka – Joiči a Mijagikjó. Jeho středně plné tělo odkrývá spoustu květinových a příjemně ostrých chutí, které se prolínají s vanilkou a karamelem na pozadí a s jemným, charakteristickým nádechem rašelinové nakouřenosti v závěru. Vůně: Svěží a ovocná. Bílé květy, pomerančový květ, hrušky, citrusy. Chuť: Přímočará, hladká. Obiloviny, slad, toffee, pražené ořechy a vanilka. V závěru meruňky, slad, vanilka a prchavý dotek rašeliny. Doporučené podávání: Čistá, s ledem, v koktejlech. Vyzkoušejte jednoduché drinky oblíbené v Japonsku – highball (led, 1 díl whisky, 3 díly perlivé vody) nebo mizuwari…

  • Nikka From the Barrel 51,4% 0,5 l

    900 

    Nikka From the Barrel je silný blend sladových a obilných whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky. Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně. Chuť: Intenzivní, peprná. Tóny dubového dřeva a zralého ovoce (broskve), karamelizovaných jablek a květů (zimolez). Dlouhotrvající a komplexní závěr s pokračující chutí ovoce (sušené švestky, broskve), na pozadí tóny vanilky s náznakem…

  • Nikka Miyagikyo Single Malt 45,0% 0,7 l

    2 050 

    Miyagikyo Single Malt je jemná, ovocná whisky, která se vyrábí z méně nakouřeného ječmene na kotlíkovém destilačním zařízení. Má nezaměnitelné aroma, které je výrazně ovlivněno sudy po sherry. Miyagikyo Single Malt je ukázkou typických znaků sladových whisky z palírny Mijagikjó, druhé destilerie společnosti Nikka, která byla vybudována roku 1969. Zakladatel Masataka Takecuru, otec japonské whisky, vybral její polohu v horách prefektury Mijagi, známé svým čistým ovzduším a kvalitou přírodních pramenů, aby mohla ona i chutě její whisky kontrastovat s jeho první destilerií Joiči, která se nachází na pobřeží. Vůně: Aromatická, bohatá. Iris, sladový ječmen, exotické ovoce (banány), lékořice, kafr. Chuť: Jasná, intenzivní a elegantní. Sladový ječmen, lékořice, koření (zázvor, skořice), čokoláda, bylinné tóny. Čerstvé tabákové listy, kokos. Dlouhotrvající, příjemný závěr s tóny sušených lístků růže, citrusů (citron, grep), tabáku, koření (kardamom, zázvor), pražených ořechů, dušeného…

  • Nikka Miyagikyo Single Malt Rum Wood Finish 46,0% 0,7 l

    4 490 

    Miyagikyo Single Malt Rum Wood Finish je sladová whisky z destilerie Mijagikjó, která byla před plněním do lahví na dobu až 12 měsíců uložena do sudů po karibském rumu. Jedná se o jednu ze dvou limitovaných edicí single malt whisky Nikka z roku 2017 – lahvováno bylo, bez použití filtrace za studena, jen 3 500 kusů od každého druhu. Mijagikjó, druhá palírna společnosti Nikka, byla vybudována roku 1969. Zakladatel Masataka Takecuru, otec japonské whisky, vybral její polohu v horách prefektury Mijagi, známé svým čistým ovzduším a kvalitou přírodních pramenů, aby mohla ona i chutě její whisky kontrastovat s jeho první destilerií Joiči, která se nachází na pobřeží. Vůně: Plné, bohaté aroma s tóny květin, tropického ovoce a kouře. Pomeranče, rozinky, ananas, švestky. Chuť: Ovocný charakter umocňuje a doplňuje sladká chuť rumu, kterou whisky dodalo dřevo sudů, ve kterých byla dokončena. Tóny karamelu, koření, švestek a rozinek. Ovocné, bohaté zakončení je příjemné a dlouhotrvající, s…

  • Nikka Tailored 43,0% 0,7 l

    3 050 

    V novém precizním blendu Nikka Tailored, odrážejícím pověstný japonský smysl pro detail, se snoubí whisky ze dvou palíren společnosti Nikka – Mijagikjó, která se nachází na ostrově Honšú, a Joiči, již nalezneme na chladnějším ostrově Hokkaidó. Na rozdíl od jiných blendů obsahuje Nikka Tailored především sladové whisky. Menší podíl pak tvoří obilná whisky na bázi kukuřice, vyráběná na raritním Coffeyho destilačním zařízení, jež Nikka vlastní. Při staření jsou použity repasované sudy z amerického dubu a sudy po sherry. Asymetrický design lahve je inspirován překrývanými vrstvami kimona a reprezentuje tak vrstevnatost historie a tradic společnosti Nikka, již založil Masataka Takecuru, otec japonské whisky. Vůně: Jemná a zakulacená. Ovocnému charakteru vévodí jablka, meruňky a ovoce s bílou dužinou. Výrazné tóny medu, čokolády a kandované pomerančové kůry. Chuť: Vybraná chuť s velmi zajímavou dualitou – na jedné straně evokuje sladké pečivo a vanilku, na druhé hořkost typickou pro…

  • Nikka Taketsuru 17 Y.O. 43,0% 0,7 l

    6 500 

    Jeden z veleúspěšných blendů značky Nikka. Spojuje sladové whisky z destilerií Yoichi a Miyagikyo, přičemž vyšší podíl whisky zrál v sudech po sherry. Je to velká vyzrálá whisky plného těla, precizní, s výjimečnou komplexitou, hloubkou, elegancí a vyvážeností. Sofistikované, vyzrálé aroma se vyznačuje tóny sušeného ovoce, kůže a tabáku.

  • Nikka Taketsuru 21 Y.O. 43,0% 0,7 l

    11 000 

    Slavný, vzácný blend, který posbíral řadu těch nejvyšších ocenění, včetně čtyřnásobného ocenění pro nejlepší blended malt světa. Jde o tradiční a zároveň inovativní whisky, která spojuje robustní charakter palírny Yoichi s elegancí a přesností palírny Miyagikyo. Je to plná whisky, která se vyznačuje tóny čokolády a kávy.

  • Nikka Taketsuru Pure Malt 2020 43,0% 0,7 l

    1 500 

    Jediná blended malt whisky v portfoliu Nikka – tzn. jedná se o blend výhradně sladových whisky ze dvou palíren společnosti Nikka: Joiči a Mijagikjó. Jméno nese po zakladateli společnosti Nikka a otci japonské whisky (Masataka Takecuru). Při vzniku nové verze whisky Taketsuru Pure Malt byl v porovnání s předešlou verzí použit vyšší podíl sladových whisky z palírny Joiči; v blendu nicméně stále převažují sladové whisky z palírny Mijagikjó. Dokonalá rovnováha jemnosti a komplexnosti; v senzorickém profilu se výrazně projevuje vliv sudů po sherry a repasovaných sudů použitých při staření. Vůně: Ovocná. Výrazné aroma citrusů, jako je pomeranč, a tóny šťavnatých hrušek. Komplexní vůně se postupně rozvíjí a odkrývá jemné bylinné tóny s náznakem rašeliny a nepatrné hořkosti, zatímco původní vůně pomeranče přechází v grep. Chuť: Zaoblená a delikátní. Obilná chuť s tóny koření a kandovaného ovoce. Zakončení: Přidává se jemná hořkost s náznaky rašeliny, připomínající tmavou čokoládu.

  • Nikka Yoichi Single Malt 45,0% 0,7 l

    2 050 

    Joiči je název první destilerie společnosti Nikka, která se nachází na pobřeží nejsevernějšího japonského ostrova Hokkaidó. Whisky se zde vyrábí za použití tradičních metod, se kterými se v dnešní době již téměř nesetkáme. Pod destilační kotle se zde například stále ručně přikládá uhlím. Yoichi Single Malt je historický single malt společnosti Nikka, ve kterém se příjemně snoubí aroma kouře, ovoce a květin. Má rafinované přímořské, rašelinové tóny a dokonale odráží autentický charakter jedinečné polohy palírny Joiči. Vůně: Hladká, s plným tělem. Zpočátku příjemné tóny rašeliny a mořské soli. Poté se přidávají kandované citrusy (citron, pomeranč), lékořice, koření (muškátový oříšek, zázvor) a dřevité, zemité tóny kořenů a suchých větviček. Omamná vůně květin (karafiáty, irisy). Chuť: Jasná a intenzivní. Rašelina, kouř, koření, čerstvé ovoce (žlutý meloun, kiwi), mandle a ořechy (vlašský ořech) a tóny čokolády. V dlouhotrvajícím, sametovém závěru zralé ovoce (hruška, mirabelka…

  • Nikka Yoichi Single Malt Rum Wood Finish 46,0% 0,7 l

    4 490 

    Yoichi Single Malt Rum Wood Finish je sladová whisky z destilerie Joiči, která byla před plněním do lahví na dobu až 12 měsíců uložena do sudů po karibském rumu. Jedná se o jednu ze dvou limitovaných edicí single malt whisky Nikka z roku 2017 – lahvováno bylo, bez použití filtrace za studena, jen 3 500 kusů od každého druhu. Joiči, první palírna společnosti Nikka, se nachází na pobřeží nejsevernějšího japonského ostrova Hokkaidó. Whisky se zde vyrábí za použití tradičních metod, se kterými se v dnešní době již téměř nesetkáme. Pod destilační kotle se zde například stále ručně přikládá uhlím. Vůně: Výrazné, sofistikované aroma rašeliny. Chuť: Karamel a čokoláda s pomeranči společně s tóny kouře a dubového dřeva, typickými pro whisky z destilerie Joiči. Rašelina, banán, ananas, citron, jemné tóny zázvoru a peprmintu. Bohatý, příjemný závěr, který je mimořádně dlouhotrvající. Doporučené podávání: Samotná či s ledem.