Zobrazuji všech 7 výsledků

  • Appleton 12yo 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    850 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender. Appleton 12 Y.O. Rare Casks je směsí rumů, z nichž nejmladší zrál 12 let. Má komplexní aroma a robustní chuť s tóny dřeva, ovoce, kakaa, pomerančové kůry a mandlí. Jde o rum, který je určen pro pomalé upíjení a díky chuťovému profilu potěší i konzumenty whisky, kteří chtějí vstoupit do světa rumu. Jde o identický blend jako u jeho předchůdce, Appleton Estate 12 Y.O. Rare Blend. Nový design lahve vyzdvihuje výjimečnost značky a důraz na dokonalost jejích rumů, stejně tak jako radostný duch Jamajky. Láhev zůstává věrná původnímu tvaru, ale v modernějším pojetí. Dodávána je bez tuby. Appleton 12yo 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Appleton Estate 12 Y.O. Rare Casks + 15 Y.O. Black River Casks 43,0% 1,4 l – investiční alkohol

    1 890 

    Zvýhodněný set obsahuje Appleton Estate 12 Y.O. Rare Casks (0,7l) a Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks (0,7l). Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender. Appleton 12 Y.O. Rare Casks je směsí rumů, z nichž nejmladší zrál 12 let. Má komplexní aroma a robustní chuť s tóny dřeva, ovoce, kakaa, pomerančové kůry a mandlí. Jde o rum, který je určen pro pomalé upíjení a díky chuťovému profilu potěší i konzumenty whisky, kteří chtějí vstoupit do světa rumu. Jde o identický blend jako u jeho předchůdce, Appleton Estate 12 Y.O. Rare Blend. Nový design lahve vyzdvihuje výjimečnost značky a důraz na dokonalost jejích rumů, stejně tak… Appleton Estate 12 Y.O. Rare Casks + 15 Y.O. Black River Casks 43,0% 1,4 l v akci za cenu Kč.

  • Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 350 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender, a která nedávno oslavila 40 let v Appleton Estate. Nový rum Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks je pojmenovaný po Black River, řece, která pramení v Appleton Estate a následně se vydává na 33 mil dlouhou cestu ostrovem, během níž přibírá několik přítoků, a poté vyústí do moře. Tato řeka hrála zásadní roli v historii jamajského rumu a výrobě cukru. Nassau Valley, místo, kde řeka pramení, je zdrojem vody i pro rumy Appleton Estate. 15letá edice vyzdvihuje terroir Nassau Valley a jeho důležitost pro rumy Appleton Estate, jejichž výroba probíhá od začátku do konce právě na tomto… Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Appleton Estate 21 Y.O. Nassau Valley Casks 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 800 

    Appleton Estate 21 Y.O. Nassau Valley Casks. Appleton Estate je je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender, a která nedávno oslavila 40 let v Appleton Estate. Appleton Estate 21 Year Old Nassau Valley Casks je poctou úrodnému jamajskému údolí Nassau Valley, které je již od roku 1749 domovem Appleton Estate. Jde o blend vybraných kotlíkových a kolonových rumů, které se vyrábí za použití místní vápencem filtrované vody. Do rumů nejsou přidávány žádné přísady a v jamajském tropickém klimatu zrají v sudech po bourbonu minimálně 21 let. Výsledný blend je mimořádně elegantní a komplexní rum, jehož výjimečná chuť vynikne nejlépe při pomalém popíjení… Appleton Estate 21 Y.O. Nassau Valley Casks 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Appleton Estate 8 Y.O. Reserve 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    600 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender. 8 Y.O. Reserve je nejvšestrannější edice z rumů Appleton Estate. Uplatnění nalezne v sofistikovaných koktejlech, vynikající je ale i samotný. Vyznačuje se tóny kořeněného ovoce a dubu, které jsou následovány náznaky medu, vanilky a charakteristickým tónem pomerančové kůry. Jedná se o jiný blend než předchozí Appleton Estate Reserve. Nový blend rumů vytvořila Joy Spence k oslavě 250. výročí značky Appleton Estate. Všechny rumy, které jej nově tvoří, jsou minimálně 8 let staré a díky delšímu pobytu v sudu je chuťový profil hladší a robustnější. Počet obsažených rumů je nižší a ve finálním… Appleton Estate 8 Y.O. Reserve 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Appleton Estate Signature 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    500 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender. Appleton Estate Signature je blend rumů, které v sudech zrály průměrně 4 roky. Vyznačuje se zejména tóny šťavnatého ovoce. Projevují se tóny sušených meruněk, čerstvých broskví a jemný náznak sladké melasy. Je skvělým základem pro rumové koktejly, ale i jednoduché míchané nápoje. Jedná se o identický blend jako předchozí Signature Blend. Nový design lahve vyzdvihuje výjimečnost značky a důraz na dokonalost jejích rumů, stejně tak jako radostný duch Jamajky. Láhev zůstává věrná původnímu tvaru, ale v modernějším pojetí. Jak si připravit koktejl Jamaican Mule: Sklenici naplňte po okraj… Appleton Estate Signature 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Appleton Hearts Collection 2002 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    5 250 

    Appleton Hearts Collection představuje výjimečnost Appleton Estate. Jde o velmi vzácnou limitovanou edici 100% kotlíkových prémiových rumů, které byly vyrobeny na legendárním kotlíkovém zařízení značky Forsyth. Tato limitovaná edice, určená rumovým znalcům a sběratelům velmi kvalitních destilátů, vzešla ze spolupráce mezi Appleton Estate a Lucou Garganem, jedním z nejvlivnějších rumových expertů na světě. Edice byla pojmenovaná Hearts Collection ze tří důvodů: vznikla v srdci Jamajky, při kotlíkové destilaci se využívá jen srdce surovin a srdce představuje symbol vášně pro rum, kterou Joy Spence a Luca Gargano sdílí. Tento rum byl destilován v roce 2002 a lahvován v roce 2022, po 20 letech tropického zrání na Jamajce. Vybráno bylo 20 sudů, ze kterých bylo naplněno 5.700 lahví. V jeho chuti se projevují bohaté tóny melasy a pomerančové kůry s jemně oříškovou vanilkou, máslovými bonbony a hřejivým dřevem. Appleton Hearts Collection 2002 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.