Zobrazuji všech 5 výsledků

  • Ardbeg 5 Y.O. Wee Beastie 47,4% 0,7 l – investiční alkohol

    1 290 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Ardgbeg se v názvech svých whisky inspiruje mystickými příšerami. O té poslední se říká, že vylezla přímo z rašelinových borků. Wee Beastie je relativně mladá whisky, v sudech zraje 5 let. Vyznačuje se intenzivním kouřem a surovostí, která umožňuje přiblížit se k základnímu destilátu, který je srdcem whisky Ardbeg. Aroma: vanilka, čerstvě namletý pepř, glazovaná šunka, turecká káva a borovicová pryskyřice. Chuť: bouřlivá exploze, v níž dominují tóny čokolády, dehtu a uzené slaniny, ke kterým se přidávají antiseptické pastilky… Ardbeg 5 Y.O. Wee Beastie 47,4% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg An Oa 46,6% 0,7 l – investiční alkohol

    1 480 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Ardbeg An Oa zraje ve 3 různých druzích sudů: sudy po sherry Pedro Ximénez dodávají sladkost, panenské zuhelnatělé dubové sudy dodávají kořenitost, sudy po bourbonu dodávají intenzitu. Po zrání v sudech byly všechny složky blendovány ve speciálně vyrobené spojovací kádi z francouzského dubu. Vznikla tak whisky plná komplexních kontrastů, která spojuje typickou sílu a intenzitu s překvapivou hedvábností. Jde o whisky bez udání stáří. není filtrována zastudena a lahvuje se při síle 46,6 %. Aroma: zakulacené a kouřové, s tóny… Ardbeg An Oa 46,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg Corryvreckan 57,1% 0,7 l – investiční alkohol

    2 370 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Ardbeg Corryvreckan získal jméno po slavném mořském víru ležícím na severu ostrova Islay, kam vkročí jen ti nejodvážnější. Právě zde zakotvil vikingský princ Breacan na tři dny a tři noci svou loď, aby získal ruku dcery Pána ostrovů, a kde ho nakonec hluboké vody pohltily. Ardbeg Corryvreckan představuje whisky pro odvážné. Zraje 10 let ve francouzských dubových sudech, není filtrována zastudena a lahvuje se při síle 57,1 %. Aroma: intenzivní a mohutné, s tóny kreosotu, tmavé čokolády, černého rybízu, třešní a borového jehličí… Ardbeg Corryvreckan 57,1% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg Ten 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 300 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Ardbeg Ten je mimořádně rašelinová, kouřová a komplexní sladová whisky. Její rašelinové tóny přitom zdůrazňují přírodní sladkost whisky a dokonale se vyvažují. Whisky zraje deset let v sudech, není filtrována zastudena a lahvuje se při síle 46 %. Aroma: intenzivní kouřové a ovocné tóny, tóny rašeliny, šťavnatých citronů a limet a hořké čokolády. Přes sladký kouř se objeví výrazné tóny mentolu a černého pepře, následované tóny dehtu a grafitu. Chuť: výbušné tóny rašeliny spolu s tóny citronové a limetové šťávy, černého pepře a… Ardbeg Ten 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ardbeg Uigeadail 54,2% 0,7 l – investiční alkohol

    1 920 

    Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení. Whisky, jejíž název se vyslovuje úgedal, představuje speciální edici, která spojuje tradiční hluboce kouřové tóny se šťavnatými rozinkovými tóny ze starých sudů po sherry. Whisky není filtrována zastudena a lahvována je při síle 54,2 %. Aroma: plné, těžké a kouřové s úvodními tóny vánočního koláče, oleje z vlašských ořechů a fialek spolu s tóny mořské vody, cedru a borovicového jehličí, posléze se projevují hřejivé tóny doutnajících uhlíků, naolejované kůže a skrz kouř vystupuje sladkost karamelu a rozinek v čokoládě. Chuť… Ardbeg Uigeadail 54,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.