Zobrazuji všech 13 výsledků

  • Arran 10 Y.O. 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 140 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, geograficky odpovídá Lowlands, ale zároveň je ovlivněno mořem, což z něj činí unikát. Mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu vznikají v palírně Arran mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Tato elegantní a čerstvá whisky se vyznačuje typickými citrusovými tóny Arranu, které jsou věkem zakulaceny, a ve spojení s nasládlým dřevem odhalují nové hloubky. Pro zrání je použito 60 % sudů po bourbonu a 40 % sudů po sherry. Arran 10 Y.O. 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Arran 10 Y.O. Mini 46,0% 0,05 l – investiční alkohol

    130 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, geograficky odpovídá Lowlands, ale zároveň je ovlivněno mořem, což z něj činí unikát. Mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu vznikají v palírně Arran mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Tato elegantní a čerstvá whisky se vyznačuje typickými citrusovými tóny Arranu, které jsou věkem zakulaceny, a ve spojení s nasládlým dřevem odhalují nové hloubky. Pro zrání je použito 60 % sudů po bourbonu a 40 % sudů po sherry. Arran 10 Y.O. Mini 46,0% 0,05 l v akci za cenu Kč.

  • Arran 21 Y.O. 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    3 800 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, geograficky odpovídá Lowlands, ale zároveň je ovlivněno mořem, což z něj činí unikát. Mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu vznikají v palírně Arran mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Jednadvacetiletý single malt představuje klenot v portfoliu palírny Arran. Jde o nejstarší whisky, která je součástí trvalé řady. Představuje typický styl Arranu, který dlouhým zráním získal výjimečnou eleganci a komplexitu. Jak je typické pro whisky značky Arran, i tato zrála v kombinaci sudů po bourbonu (jako první plnění) a po sherry (jako druhé plnění). Whisky se destiluje a zraje v palírně Lochranza, první palírně společnosti… Arran 21 Y.O. 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Barrel Reserve 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    980 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, geograficky odpovídá Lowlands, ale zároveň je ovlivněno mořem, což z něj činí unikát. Mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu vznikají v palírně Arran mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Barrel Reserve je čerstvá, lehká, elegantní whisky bez udání stáří, která zrála výhradně v prvně použitých sudech po bourbonu. Tvoří ji převážně 7 až 8 let stará whisky v kombinaci s whisky ze starších sudů. Vyznačuje se krásnou harmonií citrusového ovoce a lehké vanilkové sladkosti se šťavnatými jablky a jemnou stopou moře. Je lehce nasládlá, s tóny koření a vypáleného dubu. Whisky se destiluje a zraje v palírně Lochranza, první… Arran Barrel Reserve 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Barrel Reserve Mini 43,0% 0,05 l – investiční alkohol

    130 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, geograficky odpovídá Lowlands, ale zároveň je ovlivněno mořem, což z něj činí unikát. Mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu vznikají v palírně Arran mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Barrel Reserve je čerstvá, lehká, elegantní whisky bez udání stáří, která zrála výhradně v prvně použitých sudech po bourbonu. Tvoří ji převážně 7 až 8 let stará whisky v kombinaci s whisky ze starších sudů. Vyznačuje se krásnou harmonií citrusového ovoce a lehké vanilkové sladkosti se šťavnatými jablky a jemnou stopou moře. Je lehce nasládlá, s tóny koření a vypáleného dubu. Whisky se destiluje a zraje v palírně Lochranza, první… Arran Barrel Reserve Mini 43,0% 0,05 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Gold Malt Whisky Cream Liqueur 17,0% 0,7 l – investiční alkohol

    580 

    V černé láhvi s názvem Arran Gold se skrývá smetanový likér, který tento pojem povyšuje na novou úroveň. Na rozdíl od běžných likérů se vyrábí s řádnou porcí pravé single malt whisky Arran, což se významně projevuje v chuti. Ta je oproti ostatním výrazná, příjemně medová a s patrným dotekem whisky. O vynikající kvalitě a chuti svědčí i to, že byl Arran Gold na World Whiskies Awards ohodnocen jako nejlepší likér na bázi whisky. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 6 měsíců. Je lahvovaný při 17 %. Arran Gold Malt Whisky Cream Liqueur 17,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Machrie Moor 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 370 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Palírna v městě Lochranza byla otevřena v roce 1995. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu v palírně Arran vznikají mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Na západním pobřeží ostrova Arran leží větrem bičované rašeliniště pojmenované Machrie Moor se záhadnými menhiry z doby bronzové, se kterými se pojí dávné příběhy. V jednom z těchto kamenných kruhů se nachází kámen s vyřezanou dírou, ke kterému legendární válečník Fingal údajně přivazoval svého oblíbeného psa Brana. Tato rašelinná edice Arranu perfektně zachycuje drsnou krásu této krajiny a legendy Machrie Moor. Whisky je nakouřená na 20 ppm, zraje 6-7 let v sudech… Arran Machrie Moor 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Machrie Moor Cask Strength 56,2% 0,7 l – investiční alkohol

    1 700 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Palírna v městě Lochranza byla otevřena v roce 1995. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu v palírně Arran vznikají mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Na západním pobřeží ostrova Arran leží větrem bičované rašeliniště pojmenované Machrie Moor se záhadnými menhiry z doby bronzové, se kterými se pojí dávné příběhy. V jednom z těchto kamenných kruhů se nachází kámen s vyřezanou dírou, ke kterému legendární válečník Fingal údajně přivazoval svého oblíbeného psa Brana. Tato rašelinná edice Arranu perfektně zachycuje drsnou krásu této krajiny a legendy Machrie Moor. Whisky je nakouřená na 20 ppm, zraje 6-7 let v sudech… Arran Machrie Moor Cask Strength 56,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Quarter Cask 56,2% 0,7 l – investiční alkohol

    1 380 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, geograficky odpovídá Lowlands, ale zároveň je ovlivněno mořem, což z něj činí unikát. Mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu vznikají v palírně Arran mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Arran Quarter Cask zraje nejdříve 7 let v sudech po bourbonu a následně další 2 roky v menších, tzv. čtvrtinových sudech o obsahu 125 litrů. V menších sudech probíhá výraznější interakce whisky s dřevem a díky tomu se proces zrání urychlí a zintenzivní. Výsledkem je vynikající plná whisky spojující sílu a eleganci, v jejíž chuti jsou vyváženy nasládlé ovocné tóny s výraznými tóny koření. Whisky se destiluje a zraje v palírně… Arran Quarter Cask 56,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Robert Burns Blend 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    580 

    Robert Burns (1759-1796), skotský národní básník, nejznámější básník píšící ve skotštině a světová ikona Skotska byl mimo jiné známým milovníkem whisky. Isle of Arran Distillers je patronem Robert Burns World Federation a jedinou společností, která má právo na lahvích whisky používat básníkovo jméno. Nový Robert Burns Blend je překvapivě suchý, s jemným závěrem a jemným náznakem rašelinového kouře v pozadí. V porovnání se single maltem stejného jména je lehčí a svěžejší. Aroma: malinovo-mandlový koláč s náznaky vypáleného dubu a karamelu Chuť: suchá a lehká, s náznaky sladkých jablek a lékořice, v pozadí jemný dotek rašelinového kouře Závěr: čerstvý, hřejivý s dlouhotrvající vanilkovou nasládlostí Arran Robert Burns Blend 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Robert Burns Blend Mini 40,0% 0,05 l – investiční alkohol

    100 

    Robert Burns (1759-1796), skotský národní básník, nejznámější básník píšící ve skotštině a světová ikona Skotska byl mimo jiné známým milovníkem whisky. Isle of Arran Distillers je patronem Robert Burns World Federation a jedinou společností, která má právo na lahvích whisky používat básníkovo jméno. Nový Robert Burns Blend je překvapivě suchý, s jemným závěrem a jemným náznakem rašelinového kouře v pozadí. V porovnání se single maltem stejného jména je lehčí a svěžejší. Aroma: malinovo-mandlový koláč s náznaky vypáleného dubu a karamelu Chuť: suchá a lehká, s náznaky sladkých jablek a lékořice, v pozadí jemný dotek rašelinového kouře Závěr: čerstvý, hřejivý s dlouhotrvající vanilkovou nasládlostí Arran Robert Burns Blend Mini 40,0% 0,05 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Robert Burns Malt Mini 43,0% 0,05 l – investiční alkohol

    130 

    Robert Burns (1759-1796), skotský národní básník, nejznámější básník píšící ve skotštině a světová ikona Skotska byl mimo jiné známým milovníkem whisky. Isle of Arran Distillers je patronem Robert Burns World Federation a jedinou společností, která má právo na lahvích whisky používat básníkovo jméno. Pro zrání této single malt edice je použito zhruba 70 % sudů po bourbonu a 30 % sudů po sherry. Je to lehká a čerstvá aromatická whisky, ve které se perfektně snoubí tóny sladu a smyslné vanilky v krásně osvěžující hladkou chuť. Arran Robert Burns Malt Mini 43,0% 0,05 l v akci za cenu Kč.

  • Arran Sherry Cask 55,8% 0,7 l – investiční alkohol

    1 480 

    Nezávislá společnost Isle of Arran Distillers se zasloužila o obnovení tradiční výroby whisky na stejnojmenném skotském ostrově. Jedinečné mikroklima malého ostrova, jemuž se přezdívá Skotsko v miniatuře, geograficky odpovídá Lowlands, ale zároveň je ovlivněno mořem, což z něj činí unikát. Mimořádně kvalitní voda filtrovaná šesti horskými vodopády, pečlivá výroba podle tradičních postupů, bez přidání barviv či použití filtrace zastudena. Díky tomu vznikají v palírně Arran mimořádně kvalitní whisky, které si mezi odborníky brzy získaly velký respekt. Arran Sherry Cask zraje v těch nejkvalitnějších sudech po sherry, které jsou k dispozici, a připomíná styl prvních edic whisky Arran, které zrály převážně právě v sudech po sherry. Jde o single malt opulentní, elegantní chuti s vrstvami nasládlého koření a dubu. Vyznačuje se tóny čokolády a zázvoru, s náznaky koření, zralých fíků a sladkých třešní. Whisky se destiluje a zraje v palírně Lochranza, první palírně společnosti Arran… Arran Sherry Cask 55,8% 0,7 l v akci za cenu Kč.