Zobrazuji všech 6 výsledků

  • Black Tot Finest Caribbean 46,2% 0,7 l – investiční alkohol

    950 

    Black Tot Finest Caribbean je inspirován historickým blendem námořnického rumu, který byl upraven pro chutě současnosti. Je hluboký a komplexní, s tóny tropického ovoce, kávy a čokolády. Jde o blend rumů z Guyany, Barbadosu a Jamajky, jejichž vstupní surovinou je melasa. Po destilaci rumy zrají v místě původu, tedy v tropickém prostředí, v 220litrových dubových sudech po bourbonu. Do rumu se nepřidává cukr a není filtrován zastudena. Blend se skládá z: 40 % 3-5letého rumu z Guyany, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 25 % 5letého rumu z Barbadosu, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 20 % nezrajícího rumu z Guyany, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 5 % 3letého vysokoesterového rumu z Jamajky, vyrobeného kotlíkovou destilací Aroma: závany tropického ananasu, manga a melounu, spolu s tóny karibských sladkostí Chuť: plné tělo s tóny intenzivního espressa a hořké čokolády, které přechází v tóny perníku, hřebíčku, šťavnatého žlutého melounu a pečiva s… Black Tot Finest Caribbean 46,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Black Tot Finest Caribbean Box 46,2% 0,7 l – investiční alkohol

    1 000 

    Black Tot Finest Caribbean je inspirován historickým blendem námořnického rumu, který byl upraven pro chutě současnosti. Je hluboký a komplexní, s tóny tropického ovoce, kávy a čokolády. Jde o blend rumů z Guyany, Barbadosu a Jamajky, jejichž vstupní surovinou je melasa. Po destilaci rumy zrají v místě původu, tedy v tropickém prostředí, v 220litrových dubových sudech po bourbonu. Do rumu se nepřidává cukr a není filtrován zastudena. Blend se skládá z: 40 % 3-5letého rumu z Guyany, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 25 % 5letého rumu z Barbadosu, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 20 % nezrajícího rumu z Guyany, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 5 % 3letého vysokoesterového rumu z Jamajky, vyrobeného kotlíkovou destilací Aroma: závany tropického ananasu, manga a melounu, spolu s tóny karibských sladkostí Chuť: plné tělo s tóny intenzivního espressa a hořké čokolády, které přechází v tóny perníku, hřebíčku, šťavnatého žlutého melounu a pečiva s… Black Tot Finest Caribbean Box 46,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Black Tot Finest Caribbean Mini 46,2% 0,05 l – investiční alkohol

    140 

    Black Tot Finest Caribbean je inspirován historickým blendem námořnického rumu, který byl upraven pro chutě současnosti. Je hluboký a komplexní, s tóny tropického ovoce, kávy a čokolády. Jde o blend rumů z Guyany, Barbadosu a Jamajky, jejichž vstupní surovinou je melasa. Po destilaci rumy zrají v místě původu, tedy v tropickém prostředí, v 220litrových dubových sudech po bourbonu. Do rumu se nepřidává cukr a není filtrován zastudena. Blend se skládá z: 40 % 3-5letého rumu z Guyany, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 25 % 5letého rumu z Barbadosu, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 20 % nezrajícího rumu z Guyany, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací 5 % 3letého vysokoesterového rumu z Jamajky, vyrobeného kotlíkovou destilací Aroma: závany tropického ananasu, manga a melounu, spolu s tóny karibských sladkostí Chuť: plné tělo s tóny intenzivního espressa a hořké čokolády, které přechází v tóny perníku, hřebíčku, šťavnatého žlutého melounu a pečiva s… Black Tot Finest Caribbean Mini 46,2% 0,05 l v akci za cenu Kč.

  • Black Tot Last Consignment 54,3% 0,7 l – investiční alkohol

    23 000 

    Celým názvem Black Tot Last Consignment British Royal Naval Rum představuje vrchol více než 300 let staré tradice královského námořního rumu. Ten byl podáván britskému námořnictvu denně po malých štamprlích (totech) od roku 1655. Tato tradice byla ukončena 31. července 1970, dnem, který byl pojmenován jako Black Tot Day. Jedná se o zbytek rumu ze skladů britského námořnictva, který je mimořádně komplexním představitelem originálního britského koloniálního rumu z kotlíkového destilačního zařízení. Černá láhev s černozlatou etiketou je uložena v krásné dřevěné krabici společně s měděným pohárkem a knihou o tradici námořního rumu od Davea Brooma. Tato limitovaná edice se po vypití poslední láhve už nikdy nebude opakovat! Black Tot Last Consignment 54,3% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Black Tot Master Blender's Reserve 2022 54,5% 0,7 l – investiční alkohol

    3 850 

    Ročník 2022 Black Tot Master Blender's Reserve je inspirován historickými rumy a chuťovými profily, jež jsou v současném světě již zapomenuté. Před půl stoletím však tyto rumy představovaly jedinečný charakter s bohatými tóny pečených banánů, čokolády, mléčných koktejlů s kávou moka, tóny medu, tabáku, kůže, lékořice a koření. Tento chuťový profil se stal mapou pro vznik nové limitované edice. Základ tvoří rum Master Blender's Reserve 2021, který byl od posledního Black Tot Day uložen v sudech po sherry. Doplněn byl o rumy z Guyany, Jamajky, Trinidadu a Barbadosu (o stáří 2 až 30 let). Přesný blend: 29 % 2-30letý blend kotlíkového/kolonového rumu z Guyany 7 % 22-27letý blend kotlíkového/kolonového rumu z Jamajky 22 % 10-24letý blend kotlíkového/kolonového rumu z Trinidadu 25 % 7-19letý blend kotlíkového/kolonového rumu z Barbadosu 17 % blend kotlíkového/kolonového rumu z věčného archivu Aroma: rozpuštěné kousky čokolády a pražené lískové ořechy, které jsou vyváženy hřejivým… Black Tot Master Blender's Reserve 2022 54,5% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Black Tot Master Blender's Reserve 2023 54,5% 0,7 l – investiční alkohol

    4 200 

    Název značky odkazuje na Black Tot Day (31. 7. 1970), což byl poslední den, kdy britští námořníci dostali denní příděl rumu. Na památku tohoto smutného dne vznikla značka Black Tot inspirovaná blendy Britského královského námořnictva. Výroba tohoto rumu je moderní adaptací ztraceného postupu míchání. Od počátku 18. století až do 31. července 1970 vytvářelo Britské královské námořnictvo nejdéle "sloužící" rumový blend na světě. První limitovaná edice vznikla v roce 2020 k 50letému výročí Black Tot Day. Pokračovalo to Master Blender's Reserve 2021 a 2022. Master Blender's Reserve 2023 je v pořadí 4. limitovaná edice v této řadě. Letos se master blender Oliver Chilton snažil vytvořit blend, který se podobá původnímu námořnickému rumu s těžším pocitem v ústech a bohatou chutí s tóny dřevitého kouře, espressa a kakaa. Do této edice Master Blender's Reserve přidal rum z Grenady, který byl destilován v roce 1993, aby dodal hloubku a zdůraznil tóny oleje z pomerančové kůry. U letošního… Black Tot Master Blender's Reserve 2023 54,5% 0,7 l v akci za cenu Kč.