Zobrazuji všech 15 výsledků

  • Clairin Casimir 2018 53,6% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Faubert Casimir pokračuje v práci započaté jeho otcem Duncanem v roce 1979 a je považován za nejlepšího palírníka v této oblasti. Faubert pěstuje na padesáti hektarech cukrové třtiny Hawaii Blanche a Hawaii Rouge. Hawaii Blanche se podobá třtině Otahiti, pěstované na Martiniku v roce 1800, kterou můžete vidět v muzeu destilerie Saint James v Sainte Marie. Zvláštností Casimira a jiných palírníků v této oblasti je přidávání bylinek či rostlinných látek do čisté třtinové šťávy během kvašení pro zvýraznění chuti. Casimir přidává listy citronové trávy, skořice a v některých várkách i zázvor. Jeho clairin balancuje mezi klasickou chutí a nespoutanou bohatostí. Je plný, vyvážený, s minerálními a medicinálními tóny. Tato šarže je lahvovaná při síle 53,6 %. Clairin Casimir 2018 53,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Casimir 2020 54,3% 0,7 l – investiční alkohol

    1 290 

    Upozorňujeme, že zboží z archivu může mít lehce poškozený obal. Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Faubert Casimir pokračuje v práci započaté jeho otcem Duncanem v roce 1979 a je považován za nejlepšího palírníka v této oblasti. Faubert pěstuje na padesáti hektarech cukrové třtiny Hawaii Blanche a Hawaii Rouge. Hawaii Blanche se podobá třtině Otahiti, pěstované na Martiniku v roce 1800, kterou můžete vidět v muzeu destilerie Saint James v Sainte Marie. Zvláštností Casimira a jiných palírníků v této oblasti je přidávání bylinek či rostlinných látek do čisté třtinové šťávy během kvašení pro zvýraznění chuti. Casimir přidává listy citronové trávy, skořice a v některých várkách i zázvor. Jeho clairin balancuje mezi klasickou chutí a nespoutanou bohatostí. Je plný, vyvážený, s minerálními… Clairin Casimir 2020 54,3% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Communal 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    980 

    Haiti je je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Clairin Communal je výjimečným blendem clairinů od výrobců Sajous, Vaval, Casimir a Le Rocher. Každý z nich dodává vlastní charakter a přispívají k bohaté paletě chutí, která je velmi jemná, ovocná, květinová, medicinální, kořeněná a medová, to vše na pozadí cukrové třtiny. Clairin Communal má komplexní aroma s tóny cukrové třtiny, květin a hrušek. V chuti se projevují tóny elegantní vanilky, ovoce, květin a koření. Na patře je velmi jemný, s rostlinným závěrem. Clairin Communal 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Le Rocher 2020 47,5% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Tento clairin vyrábí Romulus Bethel v malé vesnici Pignon v destilerii Le Rocher. Palírna je postavená na skále, a proto nenese jméno po rodině, která rum vyrábí, ale její název v překladu označuje právě skálu. Výroba začíná na poli s cukrovou třtinou, kde se pěstují tři různé odrůdy v organické kvalitě. Z té se nevyrábí, jak je u rumu zvykem, melasa ani čistá šťáva cukrové třtiny, ale speciální sirup, který dokáže zachovat charakteristické rysy cukrové třtiny i po dlouhém vaření. I proces fermentace je zde odlišný od ostatních haitských clairinů a podobá se spíše rumům s označením Grand Arôme. Ve fermentační kádi se nechá zbytek z předešlé fermentace a kvasí se i s novou várkou, což dodává rumu intenzivní aroma typické pro Le Rocher. To je… Clairin Le Rocher 2020 47,5% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Le Rocher 2021 49,5% 0,7 l – investiční alkohol

    1 235 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Tento clairin vyrábí Romulus Bethel v malé vesnici Pignon v destilerii Le Rocher. Palírna je postavená na skále, a proto nenese jméno po rodině, která rum vyrábí, ale její název v překladu označuje právě skálu. Výroba začíná na poli s cukrovou třtinou, kde se pěstují tři různé odrůdy v organické kvalitě. Z té se nevyrábí, jak je u rumu zvykem, melasa ani čistá šťáva cukrové třtiny, ale speciální sirup, který dokáže zachovat charakteristické rysy cukrové třtiny i po dlouhém vaření. I proces fermentace je zde odlišný od ostatních haitských clairinů a podobá se spíše rumům s označením Grand Arôme. Ve fermentační kádi se nechá zbytek z předešlé fermentace a kvasí se i s novou várkou, což dodává rumu intenzivní aroma typické pro Le Rocher. To je… Clairin Le Rocher 2021 49,5% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Sajous 2019 56,5% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Clairin Sajous dostal své jméno po majiteli značky Michaeli Sajousovi, který spravuje malou palírnu Chelo sídlící 4 hodiny severně od hlavního města Port-au-Prince. Michael Sajous je zároveň master blenderem a oživil tak rodinnou historii výroby rumu, která sahá až do roku 1960. Čistý přírodní rum destilovaný kotlíkovou metodou je vyroben ze staré odrůdy cukrové třtiny zvané Cristalline, ze které se vyrábí ty nejlepší rumy světa. Po vylisování se její čistá šťáva se nechá spontánně kvasit, což dodává tomuto clairinu nezaměnitelné aroma. To se nese v duchu haitské cukrové třtiny, citrusů a stopy lékořice. Přírodní čistá chuť, kterou si vychutnají milovníci agricole rumů, je velmi svěží s citrusovým nádechem a květinami. Clairin Sajous 2019 56,5% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Sajous 2020 55,2% 0,7 l – investiční alkohol

    1 250 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Clairin Sajous dostal své jméno po majiteli značky Michaelu Sajousovi, který spravuje malou palírnu Chelo sídlící 4 hodiny severně od hlavního města Port-au-Prince. Michael Sajous je zároveň master blenderem a oživil tak rodinnou historii výroby rumu, která sahá až do roku 1960. Čistý přírodní rum destilovaný kotlíkovou metodou je vyroben ze staré odrůdy cukrové třtiny zvané Cristalline, ze které se vyrábí ty nejlepší rumy světa. Po vylisování se její čistá šťáva se nechá spontánně kvasit, což dodává tomuto clairinu nezaměnitelné aroma. To se nese v duchu haitské cukrové třtiny, citrusů a stopy lékořice. Přírodní čistá chuť, kterou si vychutnají milovníci agricole rumů, je velmi svěží s citrusovým nádechem a květinami. Tato šarže je lahvovaná při… Clairin Sajous 2020 55,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Sajous 2021 54,2% 0,7 l – investiční alkohol

    1 290 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Clairin Sajous dostal své jméno po majiteli značky Michaelu Sajousovi, který spravuje malou palírnu Chelo sídlící 4 hodiny severně od hlavního města Port-au-Prince. Michael Sajous je zároveň master blenderem a oživil tak rodinnou historii výroby rumu, která sahá až do roku 1960. Čistý přírodní rum destilovaný kotlíkovou metodou je vyroben ze staré odrůdy cukrové třtiny zvané Cristalline, ze které se vyrábí ty nejlepší rumy světa. Po vylisování se její čistá šťáva se nechá spontánně kvasit, což dodává tomuto clairinu nezaměnitelné aroma. To se nese v duchu haitské cukrové třtiny, citrusů a stopy lékořice. Přírodní čistá chuť, kterou si vychutnají milovníci agricole rumů, je velmi svěží s citrusovým nádechem a květinami. Tato šarže je lahvovaná při… Clairin Sajous 2021 54,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Sonson 2018 53,2% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Novinka v portfoliu jedinečných clairinů z Haiti. V pořadí již pátá palírna, byla vybrána z více než pěti set dalších sídlících na tomto ostrově. Je situována ve vesnici Cabaret v okrese Archaie. Clairin Sonson vyrábí Stephan Kalil Saoud ze sirupu cukrové třtiny odrůdy Madame Meuze, která pokrývá 60 akrů půdy. Spolu s třtinou se zde pěstují i banány a jiné ovocné stromy a pohled na rozmanité pole jen vyzdvihuje barevnost celé země. Kvašení probíhá naprosto spontánně a při kotlíkové destilaci je využíván otevřený oheň. Rum má vůni čerstvě posekané trávy s trochou bazalky a citrusu. Stejně tak i chuť je velmi jemná, s tónem citronové trávy, a sladká po sirupu z cukrové třtiny. Clairin Sonson 2018 53,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Sonson 2020 51,1% 0,7 l – investiční alkohol

    1 480 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Sonson je v pořadí již pátá palírna, která byla vybrána z více než pěti set dalších sídlících na tomto ostrově. Je situována ve vesnici Cabaret v okrese Archaie. Clairin Sonson vyrábí Stephan Kalil Saoud ze sirupu cukrové třtiny odrůdy Madame Meuze, která pokrývá 60 akrů půdy. Spolu s třtinou se zde pěstují i banány a jiné ovocné stromy a pohled na rozmanité pole jen vyzdvihuje barevnost celé země. Kvašení probíhá naprosto spontánně a při kotlíkové destilaci je využíván otevřený oheň. Rum má vůni čerstvě posekané trávy s trochou bazalky a citrusu. Stejně tak i chuť je velmi jemná, s tónem citronové trávy, a sladká po sirupu z cukrové třtiny. Tato šarže je lahvovaná při síle 51,1 %. Clairin Sonson 2020 51,1% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Sonson 2021 51,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 235 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Sonson je v pořadí již pátá palírna, která byla vybrána z více než pěti set dalších sídlících na tomto ostrově. Je situována ve vesnici Cabaret v okrese Archaie. Clairin Sonson vyrábí Stephan Kalil Saoud ze sirupu cukrové třtiny odrůdy Madame Meuze, která pokrývá 60 akrů půdy. Spolu s třtinou se zde pěstují i banány a jiné ovocné stromy a pohled na rozmanité pole jen vyzdvihuje barevnost celé země. Kvašení probíhá naprosto spontánně a při kotlíkové destilaci je využíván otevřený oheň. Rum má vůni čerstvě posekané trávy s trochou bazalky a citrusu. Stejně tak i chuť je velmi jemná, s tónem citronové trávy, a sladká po sirupu z cukrové třtiny. Tato šarže je lahvovaná při síle 51 %. Clairin Sonson 2021 51,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Vaval 2018 49,3% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Dvacet hektarů, na kterých roste cukrová třtina odrůdy Madame Meuze, se rozprostírá v blízkosti pláží Aquin na jihu Haiti. Palírna Arawaks, která funguje pod vedením rodiny Vavalů od roku 1947, má nezaměnitelný styl. Fritz Vaval, který tuto palírnu provozuje posledních deset let, nezměnil žádné výrobní postupy a rum je tak naprosto autentický. Kvašení probíhá přirozenou cestou, pouze s divokými kvasinkami. Destilován je na měděné koloně, která byla vyrobena ručně z barelů na benzín a která je poháněná parním strojem ze staré lokomotivy. Toto zachování všech rodinných tradic, výrobního postupu a místa původu dodává clairinu Vaval chuť, která připomíná oblast, odkud pochází: lehce slanou jako mořský vánek, s bylinnými a květinovými podtóny. Clairin Vaval 2018 49,3% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Vaval 2018 50,6% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Dvacet hektarů, na kterých roste cukrová třtina odrůdy Madame Meuze, se rozprostírá v blízkosti pláží Aquin na jihu Haiti. Palírna Arawaks, která funguje pod vedením rodiny Vavalů od roku 1947, má nezaměnitelný styl. Fritz Vaval, který tuto palírnu provozuje posledních deset let, nezměnil žádné výrobní postupy a rum je tak naprosto autentický. Kvašení probíhá přirozenou cestou, pouze s divokými kvasinkami. Destilován je na měděné koloně, která byla vyrobena ručně z barelů na benzín a která je poháněná parním strojem ze staré lokomotivy. Toto zachování všech rodinných tradic, výrobního postupu a místa původu dodává clairinu Vaval chuť, která připomíná oblast, odkud pochází: lehce slanou jako mořský vánek, s bylinnými a květinovými podtóny. Tato šarže… Clairin Vaval 2018 50,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Vaval 2020 53,5% 0,7 l – investiční alkohol

    1 290 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Dvacet hektarů, na kterých roste cukrová třtina odrůdy Madame Meuze, se rozprostírá v blízkosti pláží Aquin na jihu Haiti. Palírna Arawaks, která funguje pod vedením rodiny Vavalů od roku 1947, má nezaměnitelný styl. Fritz Vaval, který tuto palírnu provozuje posledních deset let, nezměnil žádné výrobní postupy a rum je tak naprosto autentický. Kvašení probíhá přirozenou cestou, pouze s divokými kvasinkami. Destilován je na měděné koloně, která byla vyrobena ručně z barelů na benzín a která je poháněná parním strojem ze staré lokomotivy. Toto zachování všech rodinných tradic, výrobního postupu a místa původu dodává clairinu Vaval chuť, která připomíná oblast, odkud pochází: lehce slanou jako mořský vánek, s bylinnými a květinovými podtóny. Tato šarže… Clairin Vaval 2020 53,5% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Clairin Vaval 2021 53,3% 0,7 l – investiční alkohol

    1 290 

    Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Dvacet hektarů, na kterých roste cukrová třtina odrůdy Madame Meuze, se rozprostírá v blízkosti pláží Aquin na jihu Haiti. Palírna Arawaks, která funguje pod vedením rodiny Vavalů od roku 1947, má nezaměnitelný styl. Fritz Vaval, který tuto palírnu provozuje posledních deset let, nezměnil žádné výrobní postupy a rum je tak naprosto autentický. Kvašení probíhá přirozenou cestou, pouze s divokými kvasinkami. Destilován je na měděné koloně, která byla vyrobena ručně z barelů na benzín a která je poháněná parním strojem ze staré lokomotivy. Toto zachování všech rodinných tradic, výrobního postupu a místa původu dodává clairinu Vaval chuť, která připomíná oblast, odkud pochází: lehce slanou jako mořský vánek, s bylinnými a květinovými podtóny. Tato šarže… Clairin Vaval 2021 53,3% 0,7 l v akci za cenu Kč.