Zobrazen 1. – 16. z 20 výsledků

  • Compass Box Delilah's XXV 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    3 220 

    Whisky Delilah's XXV vznikla v roce 2018 k oslavě 15. výročí legendárního punk rockového whisky baru Delilah's, který sídlí v americkém Chicagu. Na vývoji této limitované edice se podílel majitel baru Delilah's a whisky nadšenec, Mike Miller. Jde o druhou edici, která tomuto bar vzdává hold. Vytvořena byla za použití malého množství prvního blendu, který byl na trh uveden v roce 2013. Tento opojný blend zrající v amerických sudech byl uložen do sudu na dalších 5 let a následně doplněn o sladovou whisky zrající v amerických sudech, ve kterých bylo uloženo španělské sherry. Výsledkem je lahodná whisky s tóny vanilky a koření a bohatým vinným charakterem. Této limitované edice bylo vyrobeno 8.520 lahví. Compass Box Delilah's XXV 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Double Single 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    5 870 

    Double Single se skládá pouze z dvou whisky – jedné obilné a jedné sladové. Obě jsou vynikající samotné, jejich spojením však vzniká něco výjimečného. Myšlenka míchání jen dvou složek jde proti zažitým principům, jak je koneckonců pro Compass Box typické. Komerční značky, jež dominují trhu s blended whisky, často vznikají z mnoha desítek složek. Míchání jen dvou je proto až radikální. Méně je ovšem někdy více, a to dokazuje i whisky Double Single. Double Single vznikla spojením sladové whisky z palírny Glen Elgin (72 %) a obilné whisky z palírny Girvan (28 %). Sladová whisky dodává elegantně komplexní, éterický charakter, který se rozvíjí na dekadentním polštáři bohaté, nasládlé, lehce vanilkové obilné whisky. Této limitované edice vzniklo jen 5.828 lahví. Compass Box Double Single 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Flaming Heart 6th Edition 48,9% 0,7 l – investiční alkohol

    4 030 

    Flaming Heart byla poprvé uvedena na trh v roce 2006. Byla to průlomová whisky spojující komplexní Highland whisky stařenou v nových sudech z francouzského dubu se silně rašelinnou whisky z Islay. Tato svůdná, kořeněná, komplexní whisky měla takový úspěch, že byla v následujících letech vyrobena několikrát znovu. Tato šestá limitovaná edice byla na trh uvedena v roce 2018. Flaming Heart je plná whisky, která v jedinečné harmonii spojuje nasládlé koření a kouř. Je mimořádně komplexní a návykově dekadentní. V šesté edici byly znovu použity sudy po sherry, které dodávají další vrstvu komplexity a bohatosti. Kouřově rašelinový základ doplňuje lehký slad, koření a sušené ovoce. Compass Box Flaming Heart 6th Edition 48,9% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Flaming Heart 7th Edition 48,9% 0,7 l – investiční alkohol

    3 680 

    Společnost Compass Box založil v roce 2000 John Glaser s přesvědčením, že příliš mnoho výrobců vyrábí a prodává skotskou whisky stále stejným způsobem a to vede k poklesu její popularity. Hledal jinou cestu a založil tak trochu jinou společnost, která je postavena na dávno ztraceném modelu skotské míchané (blended) whisky, ovšem s velmi moderní vizí. V odvětví, které je občas až příliš svázané způsobem „jak se to vždy dělalo“, se Compass Box soustředí zejména na kreativitu a inovaci. Základním pilířem pro kreativitu je míchání (blending). Kvalitní míchaná skotská whisky, která je vytvořena z vynikajících komponentů, může komplexitou předčit i ty nejlepší skotské single malty. Compass Box dává velký důraz na dřevo, ve kterém whisky zrají, a na pečlivý výběr jednotlivých whisky. Nepoužívá se studená filtrace, aby byla zachována všechna aromata, a nepřidávají se žádná barviva. Kvalitu whisky určuje chuť a charakter, nikoliv její stáří, a proto se stáří na etiketě neuvádí. Flaming… Compass Box Flaming Heart 7th Edition 48,9% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Glasgow Blend 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 210 

    Společnost Compass Box založil v roce 2000 John Glaser s přesvědčením, že příliš mnoho výrobců vyrábí a prodává skotskou whisky stále stejným způsobem a to vede k poklesu její popularity. Hledal jinou cestu a založil tak trochu jinou společnost, která je postavena na dávno ztraceném modelu skotské míchané (blended) whisky, ovšem s velmi moderní vizí. V odvětví, které je občas až příliš svázané způsobem „jak se to vždy dělalo“, se Compass Box soustředí zejména na kreativitu a inovaci. Základním pilířem pro kreativitu je míchání (blending). Kvalitní míchaná skotská whisky, která je vytvořena z vynikajících komponentů, může komplexitou předčit i ty nejlepší skotské single malty. Compass Box dává velký důraz na dřevo, ve kterém whisky zrají, a na pečlivý výběr jednotlivých whisky. Nepoužívá se studená filtrace, aby byla zachována všechna aromata, a nepřidávají se žádná barviva. Kvalitu whisky určuje chuť a charakter, nikoliv její stáří, a proto se stáří na etiketě neuvádí. Dle… Compass Box Glasgow Blend 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Hedonism 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 420 

    Compass Box Hedonism 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Juveniles 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    3 110 

    Juveniles je výsledkem přátelství a spolupráce Compass Box a pařížského Juveniles Bistrot à Vins. Juveniles představuje již více než 30 let křižovatku pro vinaře, výrobce destilátů, spisovatele a různé hedonisty z celého světa. Značky Compass Box a Juveniles spojuje postoj k dobrému jídlu a pití. Vyhledávají poctivost, kvalitu a produkty repsektující místo původu. Zároveň se ale neberou moc vážně a dělají věci po svém. Tato limitovaná edice vznikla z myšlenky vytvořit něco jiskřivého, jemného, nekouřového.. o stáří přobližně 12 až 15 let. Výsledný blend se skládá ze sladových whisky z čtyř palíren, každá z nich přináší vlastní charakter. Juveniles se vyznačuje tóny sladkých ovocných bonbonů a vanilky, které doplňuje éterický bylinný podkres. Compass Box Juveniles 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Magic Cask 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    4 950 

    Magic Cask vznikl z experimentu a jednoho výjimečného sudu. V roce 2016 uložil tým Compass Boxu do speciálních sudů po sherry oloroso jednoletý destilát z palírny ve Speyside, jež je známá pro robustní charakter svých whisky. Po třech letech je okouzlil jeden mimořádný sud, který vybrali pro další cestu. Mezitím již nějakou dobu leželo ve sladu několik sudů po bourbonu obsahující whisky z dnes již zavřené palírny Imperial. Ačkoli šlo o vynikající whisky, zatím se nedařilo najít ji ideálního partnera do blendu. Tedy do té doby, než se objevil magický sud s mnohem mladší whisky, jejíž charakter obohacený dřevem po sherry dokonale prohloubil ovocný, krémový profil vzácné, starší whisky. Magic Cask potěší ty, kteří vyhledávají whisky s plným tělem a bohatou ovocnou chutí. Whisky se vyznačuje harmonií podzimního ovoce a hořké čokolády. Ve vůni se projevují tóny marmelády, kořeněného nápoje chai a náznaky švestek. Svůdné chuti dominují zralá žlutá jablka, které doplňuje plnost… Compass Box Magic Cask 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Myths & Legends 1 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    5 200 

    Myths & Legends je limitovaná edice tří nekonvenčních blended whisky z dílny Compass Box, z nichž každá zpochybňuje jistý mýtus o skotské whisky. Myths & Legends I poukazuje na to, jak stěžejní roli hraje blendování ve výrobě single malts. Blend tvoří dvě odlišné sladové whisky z palírny Balblair na severu skotské vysočiny, každá z nichž vyjadřuje jen jeden aspekt destilerie. Myths & Legends II je single malt z destilerie Glen Elgin ve Speyside, který poukazuje na to, že výsledný charakter whisky neovlivňuje ani tak region, odkud pochází, jako způsob, kterým se vyrábí, zraje a míchá. Myths & Legends III je blend, který v sobě snoubí vybrané whisky z palárny Glen Elgin a dvě proslulé rašelinové whisky ze slavných ostrovních destilerií Caol Ila a Highland Park. Ukazuje, že renomé ani cena whisky by neměly stát v cestě jejich míchání – jde o kreativitu a kvalitu, nikoli o kategorie a zažité stereotypy. Compass Box Myths & Legends 1 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Myths & Legends 2 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    5 200 

    Myths & Legends je limitovaná edice tří nekonvenčních blended whisky z dílny Compass Box, z nichž každá zpochybňuje jistý mýtus o skotské whisky. Myths & Legends I poukazuje na to, jak stěžejní roli hraje blendování ve výrobě single malts. Blend tvoří dvě odlišné sladové whisky z palírny Balblair na severu skotské vysočiny, každá z nichž vyjadřuje jen jeden aspekt destilerie. Myths & Legends II je single malt z destilerie Glen Elgin ve Speyside, který poukazuje na to, že výsledný charakter whisky neovlivňuje ani tak region, odkud pochází, jako způsob, kterým se vyrábí, zraje a míchá. Myths & Legends III je blend, který v sobě snoubí vybrané whisky z palárny Glen Elgin a dvě proslulé rašelinové whisky ze slavných ostrovních destilerií Caol Ila a Highland Park. Ukazuje, že renomé ani cena whisky by neměly stát v cestě jejich míchání – jde o kreativitu a kvalitu, nikoli o kategorie a zažité stereotypy. Compass Box Myths & Legends 2 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Myths & Legends 3 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    5 200 

    Myths & Legends je limitovaná edice tří nekonvenčních blended whisky z dílny Compass Box, z nichž každá zpochybňuje jistý mýtus o skotské whisky. Myths & Legends I poukazuje na to, jak stěžejní roli hraje blendování ve výrobě single malts. Blend tvoří dvě odlišné sladové whisky z palírny Balblair na severu skotské vysočiny, každá z nichž vyjadřuje jen jeden aspekt destilerie. Myths & Legends II je single malt z destilerie Glen Elgin ve Speyside, který poukazuje na to, že výsledný charakter whisky neovlivňuje ani tak region, odkud pochází, jako způsob, kterým se vyrábí, zraje a míchá. Myths & Legends III je blend, který v sobě snoubí vybrané whisky z palárny Glen Elgin a dvě proslulé rašelinové whisky ze slavných ostrovních destilerií Caol Ila a Highland Park. Ukazuje, že renomé ani cena whisky by neměly stát v cestě jejich míchání – jde o kreativitu a kvalitu, nikoli o kategorie a zažité stereotypy. Compass Box Myths & Legends 3 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Oak Cross 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 370 

    Oak Cross představuje spojení toho nejlepšího z amerických a francouzských sudů. Jde o bohatou whisky se středně plným tělem, která snoubí vanilkový charakter amerických sudů s kořeněným charakterem, které dodávají francouzské sudy. Whisky, které tvoří tento blend, pochází z tří palíren. Jedna dodává éterickou ovocnost, druhá okouzlující vůni a třetí komplexní a výraznou strukturu. Všechny whisky jsou nejdříve uloženy do amerických sudů. Následně je část přesunuta do inovativních, hybridních, výrazně vypálených francouzských sudů, které zdůrazňují bohatou chuť a dodávají kořeněnou komplexitu, vyznačující se zejména tóny hřebíčku. Whisky z amerických a francouzských sudů jsou poté pečlivě míchány. Vzniká tak rafinovaná, bohatá, elegantní whisky s jemnými ovocnými tóny, připomínající pečená jablka a hrušky, které jsou vyváženy plným charakterem opáleného dřeva. Vzhledem k nedostatku whisky, ze kterých se tato blended whisky skládá, se Oak Cross již nevyrábí. Compass Box Oak Cross 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Peat Monster 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 610 

    Společnost Compass Box založil v roce 2000 John Glaser s přesvědčením, že příliš mnoho výrobců vyrábí a prodává skotskou whisky stále stejným způsobem a to vede k poklesu její popularity. Hledal jinou cestu a založil tak trochu jinou společnost, která je postavena na dávno ztraceném modelu skotské míchané (blended) whisky, ovšem s velmi moderní vizí. V odvětví, které je občas až příliš svázané způsobem „jak se to vždy dělalo“, se Compass Box soustředí zejména na kreativitu a inovaci. Základním pilířem pro kreativitu je míchání (blending). Kvalitní míchaná skotská whisky, která je vytvořena z vynikajících komponentů, může komplexitou předčit i ty nejlepší skotské single malty. Compass Box dává velký důraz na dřevo, ve kterém whisky zrají, a na pečlivý výběr jednotlivých whisky. Nepoužívá se studená filtrace, aby byla zachována všechna aromata, a nepřidávají se žádná barviva. Kvalitu whisky určuje chuť a charakter, nikoliv její stáří, a proto se stáří na etiketě neuvádí. Peat… Compass Box Peat Monster 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Peat Monster Gift Box 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 780 

    Společnost Compass Box založil v roce 2000 John Glaser s přesvědčením, že příliš mnoho výrobců vyrábí a prodává skotskou whisky stále stejným způsobem a to vede k poklesu její popularity. Hledal jinou cestu a založil tak trochu jinou společnost, která je postavena na dávno ztraceném modelu skotské míchané (blended) whisky, ovšem s velmi moderní vizí. V odvětví, které je občas až příliš svázané způsobem „jak se to vždy dělalo“, se Compass Box soustředí zejména na kreativitu a inovaci. Základním pilířem pro kreativitu je míchání (blending). Kvalitní míchaná skotská whisky, která je vytvořena z vynikajících komponentů, může komplexitou předčit i ty nejlepší skotské single malty. Compass Box dává velký důraz na dřevo, ve kterém whisky zrají, a na pečlivý výběr jednotlivých whisky. Nepoužívá se studená filtrace, aby byla zachována všechna aromata, a nepřidávají se žádná barviva. Kvalitu whisky určuje chuť a charakter, nikoliv její stáří, a proto se stáří na etiketě neuvádí. Peat… Compass Box Peat Monster Gift Box 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Rogues' Banquet 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    6 210 

    Společnost Compass Box v roce 2020 slaví 20 let od svého založení. A jak jinak zahájit tyto oslavy než uvedením limitované edice opulentní chuti. Rogues’ Banquet je mimořádně aromatická whisky, která se vyznačuje bohatou chutí s tóny jemného tropického ovoce, sladkého nakládaného zázvoru a cukrářského krému. Jde o blend sladových whisky z destilerií Miltonduff, Clynelish a Glen Elgin a obilné whisky z North British Distillery. Whisky byla lahvována při 46 % bez použití studené filtrace a vyrobeno bylo jen 5267 kusů. Etiketa v detailech typických pro Compass Box vyobrazuje fantaskní hédonistické oslavy, které snad v blízké budoucnosti zase budou možné. Compass Box Rogues' Banquet 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Compass Box Spice Tree 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 610 

    Společnost Compass Box založil v roce 2000 John Glaser s přesvědčením, že příliš mnoho výrobců vyrábí a prodává skotskou whisky stále stejným způsobem a to vede k poklesu její popularity. Hledal jinou cestu a založil tak trochu jinou společnost, která je postavena na dávno ztraceném modelu skotské míchané (blended) whisky, ovšem s velmi moderní vizí. V odvětví, které je občas až příliš svázané způsobem „jak se to vždy dělalo“, se Compass Box soustředí zejména na kreativitu a inovaci. Základním pilířem pro kreativitu je míchání (blending). Kvalitní míchaná skotská whisky, která je vytvořena z vynikajících komponentů, může komplexitou předčit i ty nejlepší skotské single malty. Compass Box dává velký důraz na dřevo, ve kterém whisky zrají, a na pečlivý výběr jednotlivých whisky. Nepoužívá se studená filtrace, aby byla zachována všechna aromata, a nepřidávají se žádná barviva. Kvalitu whisky určuje chuť a charakter, nikoliv její stáří, a proto se stáří na etiketě neuvádí. Spice… Compass Box Spice Tree 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.