Zobrazuji všech 5 výsledků

  • Dalmore 12 Y.O. 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 600 

    Představitel této skotské whisky, jejíž příběh se váže až k roku 1263 a záchraně skotského krále, zraje prvních devět let v amerických dubových sudech po bourbonu, než je opatrně rozdělena. Jedna polovina pokračuje ve zrání v sudech po bourbonu, zatímco druhá polovina je uložena do 30 let starých sudů po sherry Matusalem Oloroso. Komplexita a vyváženost této whisky je typickým představitelem stylu Dalmore. Dalmore 12 Y.O. 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Dalmore 12 Y.O. Sherry Cask Select 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 190 

    Dalmore, to je skotská whisky, jejíž příběh se váže až k roku 1263 a záchraně skotského krále. Pod dohledem slavného master distillera Richarda Patersona vznikla elegantní whisky, jež má v porovnání s klasickou dvanáctiletou edicí dvojnásobný vliv sudů po sherry, které jí dodávají tóny sladkého ovoce a dekadentního koření. Whisky zraje nejdříve v sudech po bourbonu, kde získává charakteristický profil značky s tóny čokolády, pomeranče a koření. Poté je přemístěna do unikátních sudů po sherry, jež bylo vytvořeno speciálně pro Dalmore a je směsí klasického sherry oloroso a sladkého sherry Pedro Ximénez. Výsledkem je ohromující a mimořádně elegantní whisky překypující tóny sladkého ovoce a dekadentního koření. Aroma: karamelizovaný pomeranč, zázvor, sultánky, med. Chuť: hořká čokoláda a drcené mandle s popraškem skořice. Závěr: sladké mango, panna cotta a citronový piškotový koláč. Dalmore 12 Y.O. Sherry Cask Select 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Dalmore 15 Y.O. 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 700 

    Starší edice whisky Dalmore zraje 12 let v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a následně 3 roky v třech různých sudech po sherry. Je to mohutná a přitom elegantní whisky, ve které se projevují typické tóny Dalmore, jako je kůra pomeranče, vánoční koření a čokoláda. Dalmore 15 Y.O. 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Dalmore Cigar Malt 44,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 800 

    Skvostný kousek z dílny legendárního Master Blendera Richarda Patersona. Již samotný název této unikátní skotské single malt whisky napovídá, že je určena především milovníkům doutníků. Ovšem nejen kuřáci doutníků tuto ojedinělou whisky milují. Whisky zraje v sudech po bourbonu, oloroso sherry a vínu Cabernet Sauvignon a má neuvěřitelně svěží a hebkou chuť, ale především vůni, díky kterým má mnoho fanoušků po celém světě. Samotná vůně přesvědčí i ty, kteří whisky zpravidla nepijí. Krásná láhev v dárkovém balení. Dalmore Cigar Malt 44,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Dalmore King Alexander III 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    5 800 

    King Alexander III., whisky vyrobená na počest záchrany stejnojmenného skotského krále, je exluzivní edicí, která zraje v šesti různých typech sudů. V sudech, které dříve obsahovaly Cabernet Sauvignon, Madeiru, Oloroso Sherry, Marsalu, Portské a Bourbon z Kentucky. Aroma odhaluje pomeranče, mandarinky, čokoládu a švestky. V komplexní chuti se projevuje koření, káva a citrusy, v zakončení tóny brusinek, pomeranče, koření a vanilky. Tento legendární destilát byl oceněn Beverage Tasting Institutem 94 body ze sta možných i zlatou medailí ze San Francisco World Spirit Competition. Dalmore King Alexander III 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.