Zobrazuji všech 5 výsledků

  • Elephant Aged Gin 52,0% 0,5 l – investiční alkohol

    1 460 

    Nápad uložit gin do sudu není nová myšlenka. Již v 18. století cestovatelé převáželi gin v dřevěných sudech. Cestování je úzce spjaté s myšlenkou Elephant Ginu, a proto se spolumajitel Robin Gerlach rozhodl s ním trochu experimentovat. Cílem bylo, aby nebyla typická chuť ginu v čele s jalovcem potlačena, ale aby ginu dřevo dodalo plnější chuť a jemné zakončení, které by ho odlišilo. Pro výrobu druhé edice tohoto limitovaného ginu byly vybrány sudy po rumu. Tato limitovaná edice je založena na 100% žitném základu, který byl destilován na kotlíkovém zařízení. Žito bylo vybráno pro svou vytříbenou strukturu a také přirozeně kořeněnou a ovocnou povahu. Při výrobě se používá stejných 14 botanicals, které jsou typické pro Elephant Gin London Dry, ale pro tuto edici jsou použity ve větším množství, aby se dosáhlo vyšší koncentrace aromat a ty tak zůstaly v ginu výrazné i po procesu zrání v sudu. Výsledkem je gin o 52 % alkoholu, který je díky zrání v sudu jemný, hedvábně kořeněný a… Elephant Aged Gin 52,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Elephant Gin 45,0% 0,5 l – investiční alkohol

    930 

    Elephant Gin je nezávislý, exkluzivní London Dry Gin inspirovaný Afrikou. Společnost stojící za jeho výrobou posílá 15% veškerého zisku dvěma nadacím na záchranu afrických slonů. Chce tak podpořit ochranu africké přírody a přispět tak k tomu, aby i budoucí generace mohly poznávat přirozenou krásu těchto kouzelných krajů. Každá šarže je pojmenována po dřívějších i současných velkých slonech, které partneři značky Elephant Gin pomáhají chránit. Elephant Gin je destilován za použití 14 výtažků z rostlin, včetně vzácných afrických druhů, které utvářejí jeho charakteristický chuťový profil. Chuť je komplexní, ale zároveň pozoruhodně jemná, podmanivě květinová, ovocná a kořeněná. Gin si lze vychutnat jak čistý, tak v koktejlech. Elephant Gin 45,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Elephant Orange & Cocoa Gin 40,0% 0,5 l – investiční alkohol

    970 

    Elephant Orange & Cocoa Gin je speciální edicí, která byla inspirována velikonočními vůněmi pomeranče a čokolády. Elephant Gin je nezávislý, exkluzivní gin inspirovaný Afrikou. Společnost stojící za jeho výrobou posílá 15% veškerého zisku dvěma nadacím na záchranu afrických slonů. Chce tak podpořit ochranu africké přírody a přispět tak k tomu, aby i budoucí generace mohly poznávat přirozenou krásu těchto kouzelných krajů. Každá šarže je pojmenována po dřívějších i současných velkých slonech, které partneři značky Elephant Gin pomáhají chránit. Elephant Gin je destilován za použití 14 výtažků z rostlin, včetně vzácných afrických druhů, které utvářejí jeho charakteristický chuťový profil. Pro výrobu této speciální edice byl gin doplněn o dvě další ingredience, španělské pomeranče a pražené kakaové boby. Aby bylo aroma, chuť a textura čerstvého pomeranče zachyceny v co nejvyšší míře, pomocí vakuové destilace byly zpracovány celé plody pomeranče, nejen jejich kůry. Vzniká tak… Elephant Orange & Cocoa Gin 40,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Elephant Sloe Gin 35,0% 0,5 l – investiční alkohol

    970 

    Elephant Sloe Gin spojuje chuť Elephant London Dry Ginu s typickou chutí čerstvých divokých trnek. Divoké trnky jsou sklízeny ručně a pečlivě tříděny. Bobule se poté v ginu několik měsíců macerují a dodávají mu zakulacenou, lehce nasládlou a mimořádně ovocnou chuť, ale také krásnou červenou barvu. V porovnání s jinými trnkovými giny má Elephant Sloe Gin nižší obsah cukru a vyšší obsah alkoholu 35 %. Díky tomu jsou v něm skvěle vyváženy trpké a sladké tóny. Je skvělý pro použití v koktejlech, ale i samotný. Produkce je omezena na několik stovek lahví ročně. Elephant Sloe Gin 35,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Elephant Strength Gin 57,0% 0,5 l – investiční alkohol

    970 

    Elephant Strength Gin je založen na ginu Elephant London Dry, ale s 57 % alkoholu jde o jeho silnější a mohutnější verzi. Aromata a vůně jedinečné směsi bylin jsou v této edici zesíleny, zároveň si ale zachovává jemný a vyvážený charakter, pro který je oceňovaný gin Elephant London Dry. Čerstvá aromata afrického buchu, pomeranče a norské borovice jsou v ginu výraznější a spolu s mimořádnou viskozitou jsou důvodem, proč mezi jinými overproof giny Elephant Strength vyniká. Gin odkazuje na námořnický původ overproof ginů etiketou s modrými akcenty a vyobrazenou mapou oceánů, provázkem na hrdle ve stylu lodních lan a miniaturou kotvy, která na něm visí. Šarže ginu Elephant Strength jsou pojmenovány po tzv. Magnificent Seven, sedmi nejsilnějších a nejimpozantnějších slonech z jihoafrického Kruger National Parku. Jmenovali se Kambaku, Joao, Dzombo, Mafunyane, Ndlulamithi, Shawu a Shingwedzi. Kly každého z nich vážily více než 50 ks. Tito sloni již bohužel svět opustili, ale cílem… Elephant Strength Gin 57,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.