Zobrazuji všech 6 výsledků

  • EH C. de S. 73,6% 0,7 l – investiční alkohol

    6 900 

    Antigua Distillery byla na stejnojmenném ostrově v Karibiku založena již v roce 1932. Rumy se zde dlouho vyráběly na francouzské destilační koloně Savalle, kterou v 90. letech začala postupně nahrazovat kolona britské výroby John Dore. Části původního francouzského zařízení, včetně rektifikačního sloupu, ale zůstaly zachovány a byly spojeny s novou kolonou. Současný přístroj tak představuje unikátní spojení francouzské a britské destilace. Jedná se o jediný přístroj svého druhu a zároveň jediná destilační kolona v Karibiku vyrobená 100 % z mědi. Před osmi lety se Cellar Master palírny rozhodl pro experiment a rum destilovaný na tomto unikátním zařízení se "srdcem ze Savalle" uložil do nevypálených sudů. Jeho cílem bylo vytvořit rum, jehož finální chuť by byla co nejméně změněna externími vlivy. Kromě toho, že vybral sudy, které nebyly vypáleny, uložil do nich destilát v síle, která se co nejvíce přibližovala té, ve které byl destilován (80 %). Destilát následně téměř jedno… EH C. de S. 73,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • English Harbour 10 Y.O. Reserve 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 140 

    Antigua Distillery byla na stejnojmenném ostrově v Karibiku založena již v roce 1932. Rumy se dlouho vyráběly na francouzské destilační koloně Savalle, kterou postupně nahradila kolona britské výroby John Dore. Části původního zařízení ale zůstaly zachovány a současný přístroj tak představuje unikátní spojení francouzské a britské destilace. Jedná se o jediný přístroj svého druhu a zároveň jediná destilační kolona v Karibiku vyrobená 100 % z mědi. Rum pod značkou English Harbour byl uveden na trh v roce 1993 a odborníky je považován za jeden z nejlepších rumů současného Karibiku. V roce 2006 ohodnotil časopis Forbes značku za jednu z deseti nejzajímavějších rumů na trhu. English Harbour 10 Y.O. je v porovnání s pětiletou verzí lehce těžší a výraznější rum, ve kterém se ve větší míře projevují sudy po bourbonu a whisky, ve kterých zrál minimálně 10 let. Potěší i příznivce whiskey. Aroma: zprvu jemné, s vyváženými tóny ožehnutého dřeva, citrusů, sušeného ovoce, vanilky a spáleného… English Harbour 10 Y.O. Reserve 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • English Harbour 5 Y.O. 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    490 

    Antigua Distillery byla na stejnojmenném ostrově v Karibiku založena již v roce 1932. Rumy se dlouho vyráběly na francouzské destilační koloně Savalle, kterou postupně nahradila kolona britské výroby John Dore. Části původního zařízení ale zůstaly zachovány a současný přístroj tak představuje unikátní spojení francouzské a britské destilace. Jedná se o jediný přístroj svého druhu a zároveň jediná destilační kolona v Karibiku vyrobená 100 % z mědi. Rum pod značkou English Harbour byl uveden na trh v roce 1993 a odborníky je považován za jeden z nejlepších rumů současného Karibiku. V roce 2006 ohodnotil časopis Forbes značku za jednu z deseti nejzajímavějších rumů na trhu. English Harbour 5 Y.O. je všestranný rum, lehký a velmi jemný. Po destilaci zrál v sudech po bourbonu po dobu minimálně 5 let. Potěší i milovníky koňaku a skotské whisky. Aroma: třešně, dřevo, náznak kouře, jemné koření, banánový a ořechový chléb. Chuť: suchá, velmi jemná, s tóny zralých jablek, robustní kávy… English Harbour 5 Y.O. 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • English Harbour Madeira Cask Finish 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    790 

    Antigua Distillery byla na stejnojmenném ostrově v Karibiku založena již v roce 1932. Rumy se dlouho vyráběly na francouzské destilační koloně Savalle, kterou postupně nahradila kolona britské výroby John Dore. Části původního zařízení ale zůstaly zachovány a současný přístroj tak představuje unikátní spojení francouzské a britské destilace. Jedná se o jediný přístroj svého druhu a zároveň jediná destilační kolona v Karibiku vyrobená 100 % z mědi. Rum pod značkou English Harbour byl uveden na trh v roce 1993 a odborníky je považován za jeden z nejlepších rumů současného Karibiku. V roce 2006 ohodnotil časopis Forbes značku za jednu z deseti nejzajímavějších rumů na trhu. Tato edice byla vytvořena na počest zakladatelů English Harbour, kteří pocházeli z ostrova Madeira. Sudy pochází od společnosti Blandy's a na rozdíl od rumů Port Cask Finish a Sherry Cask Finish, kde byl použit pouze jeden typ vinného sudu, pro Madeira Cask Finish byly použity čtyři různé druhy sudů po Madeiře… English Harbour Madeira Cask Finish 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • English Harbour Port Cask Finish 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    750 

    Antigua Distillery byla na stejnojmenném ostrově v Karibiku založena již v roce 1932. Rumy se dlouho vyráběly na francouzské destilační koloně Savalle, kterou postupně nahradila kolona britské výroby John Dore. Části původního zařízení ale zůstaly zachovány a současný přístroj tak představuje unikátní spojení francouzské a britské destilace. Jedná se o jediný přístroj svého druhu a zároveň jediná destilační kolona v Karibiku vyrobená 100 % z mědi. Rum pod značkou English Harbour byl uveden na trh v roce 1993 a odborníky je považován za jeden z nejlepších rumů současného Karibiku. V roce 2006 ohodnotil časopis Forbes značku za jednu z deseti nejzajímavějších rumů na trhu. Tato edice zrála v sudech po portském víně, které byly vybrány i proto, že zakladatelé společnosti byli portugalského původu. Sudy, jenž byly pro zrání vybrány, jsou až 200 let staré a pochází od společnosti Royal Oporto, kde se používaly pro zrání archivního portského vína Tawny. Rum zrál nejdříve 5 let v… English Harbour Port Cask Finish 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • English Harbour Sherry Cask Finish 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    750 

    Antigua Distillery byla na stejnojmenném ostrově v Karibiku založena již v roce 1932. Rumy se dlouho vyráběly na francouzské destilační koloně Savalle, kterou postupně nahradila kolona britské výroby John Dore. Části původního zařízení ale zůstaly zachovány a současný přístroj tak představuje unikátní spojení francouzské a britské destilace. Jedná se o jediný přístroj svého druhu a zároveň jediná destilační kolona v Karibiku vyrobená 100 % z mědi. Rum pod značkou English Harbour byl uveden na trh v roce 1993 a odborníky je považován za jeden z nejlepších rumů současného Karibiku. V roce 2006 ohodnotil časopis Forbes značku za jednu z deseti nejzajímavějších rumů na trhu. Tato edice se vyrábí v malých várkách, kdy se 5letý rum ukládá na dalších 3-6 měsíců do sudů po oloroso sherry. Vývoj rumu je pečlivě sledován a jeho zrání je ukončeno ve chvíli, kdy ze sudu získá jedinečné vlastnosti. V závislosti na finálním výsledku je občas doplněn o starší rumy, které dodají větší… English Harbour Sherry Cask Finish 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.