Zobrazuji všech 8 výsledků

  • Ferrand 10 Générations 46,0% 0,5 l – investiční alkohol

    890 

    Za koňakem Ferrand stojí 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Rodina žila v Segonzacu v Charente od 15. století a byla jednou z prvních rodin, jež v oblasti, které se později začalo říkat Grande Champagne, zakládala vinice. Každá z generací předávala své zkušenosti dál a rodina neustále zlepšovala pěstování vinné révy i destilaci vysoce kvalitních koňaků. Posledním členem rodiny byla Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrand, která v roce 2016 předala poslání pokračovat v rodinném odkazu Alexandru Gabrielovi a společnosti Maison Ferrand. Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věc a pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty. Koňak vytvořený k poctě 10 generací Élie Ferrandů a Mademoiselle, poslední členky rodiny, odkazuje na… Ferrand 10 Générations 46,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Ferrand 10 Générations Limited Edition Port Cask 44,0% 0,5 l – investiční alkohol

    890 

    Limitovaná edice koňaku Ferrand 10 Générations byla uložena nejdříve do sudů z francouzského dubu a následně dozrávala v sudech po portském víně. Destilována byla výhradně z odrůdy Ugni Blanc. K dispozici ve velmi omezeném množství. Aroma: začíná sladkým profilem vanilky, karamelu, mandlí, meruňky a kokosu, který se rozvíjí v růži, pomerančový květ a muškátový oříšek. Chuť: bohatá, plná a kulatá navazuje na vůni s krémovou strukturou připomínající bílou čokoládu s pečenou hruškou, vanilkou, pečeným kaštanem, medem a skořicí. Závěr: velmi dlouhý a krémový, s tóny fíků, švestek, bergamotu, muškátového oříšku, lékořice a vanilky. Ferrand 10 Générations Limited Edition Port Cask 44,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Ferrand Cognac Collection Mini Pack 43,3% 0,4 l – investiční alkohol

    990 

    Dárkové balení obsahuje miniatury čtyř koňaků značky Ferrand: Ferrand 10 Générations Ferrand 1840 Original Formula Ferrand Ambré Ferrand Double Cask Balení obsahuje 4 miniatury o obsahu 10 cl. Ferrand Cognac Collection Mini Pack 43,3% 0,4 l v akci za cenu Kč.

  • Ferrand Légendaire 42,1% 0,7 l – investiční alkohol

    67 850 

    Jedinečná edice Légendaire představuje archivní eaux-de-vie, za kterými stojí deset generací rodiny Ferrand. Jejich know-how bylo uvedeno v dokonalost Alexandrem Gabrielem, který je master blenderem koňaku Ferrand již více než 30 let. Pochází z nejstarších a nejvzácnějších archivů koňaku Ferrand. Tyto zásoby jsou extrémně omezené, proto každý rok spatří světlo světa pouze jeden sud. Koňaky jsou vyrobeny z hroznů z nejprestižnějšího cru v Cognacu – jde o 100 % Grande Champagne, Premier Cru de Cognac. Do své finální podoby před lahvováním odpočívá ve speciálním „zebra“ sudu. Některé části tohoto stoletého sudu se postupně nahrazují novými, což koňaku dodává jemné třísloviny a zároveň zachovává jeho eleganci. Láhev vzbuzuje úctu a podtrhuje výjimečnost koňaku. Légendaire je prezentován v křišťálové karafě od francouzského výrobce Waltersperger podle návrhu studia Stranger & Stranger. Karafa je uložena do exkluzivní vyřezávané dřevěné krabice, která evokuje vstupní dveře vily… Ferrand Légendaire 42,1% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ferrand Sélection des Anges 41,8% 0,7 l – investiční alkohol

    4 200 

    Když se v koňaku mluví o andělech, je to samozřejmě odkaz na starobylý termín „andělská daň“, který se používá během dlouhého procesu zrání, kdy se koňak dřevem sudu pomalu odpařuje. Čím déle koňak zraje, tím více se zjemňují a zintenzivňují chutě a vytváří se tak vznešený smyslový zážitek s vyšší koncentrací vůní. Tento konkrétní výběr koňaků od Maison Ferrand má průměrné stáří 30 let, což znamená, že andělé už mají svůj podíl, a to, co zbylo, je skutečnou lahůdkou pro smysly, která potěší chuťové buňky i těch nejnáročnějších znalců. Lahvovaný při síle 41,8 %. Aroma: začíná cukrářským profilem rozinek, medu, vanilky, meruněk a čerstvého tabáku s elegantními květinovými tóny, zejména růže a jasmínu. Chuť: hladká a plná, první doušek přináší dřevité a kořeněné tóny, jako je pepř, dub, muškátový oříšek, kari a zázvor. Poté se rozvine do mimořádně ovocného stylu s ananasem, kokosem, persimonem, sušeným banánem, citrusem a mandlemi. Ferrand Sélection des Anges 41,8% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Pierre Ferrand 1840 Original Formula 45,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 090 

    Za koňakem Ferrand stojí 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Rodina žila v Segonzacu v Charente od 15. století a byla jednou z prvních rodin, jež v oblasti, které se později začalo říkat Grande Champagne, zakládala vinice. Každá z generací předávala své zkušenosti dál a rodina neustále zlepšovala pěstování vinné révy i destilaci vysoce kvalitních koňaků. Posledním členem rodiny byla Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrand, která v roce 2016 předala poslání pokračovat v rodinném odkazu Alexandru Gabrielovi a společnosti Maison Ferrand. Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věc a pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty. Maison Ferrand často hledá pro své nové koňaky inspiraci v historii a koňak 1840 je toho výsledkem… Pierre Ferrand 1840 Original Formula 45,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Pierre Ferrand Ambré 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 090 

    Za koňakem Ferrand stojí 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Rodina žila v Segonzacu v Charente od 15. století a byla jednou z prvních rodin, jež v oblasti, které se později začalo říkat Grande Champagne, zakládala vinice. Každá z generací předávala své zkušenosti dál a rodina neustále zlepšovala pěstování vinné révy i destilaci vysoce kvalitních koňaků. Posledním členem rodiny byla Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrand, která v roce 2016 předala poslání pokračovat v rodinném odkazu Alexandru Gabrielovi a společnosti Maison Ferrand. Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věc a pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty. Ambré je příkladem toho, jak dělá Ferrand věci jinak. Vyrábí se s použitím 10 % unikátní odrůdy… Pierre Ferrand Ambré 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Pierre Ferrand Single Cask 57,9% 0,7 l – investiční alkohol

    2 400 

    Ferrand Cognac reprezentuje 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Právě z této oblasti také pochází 100 % hroznů, které se používají pro výrobu koňaků značky Ferrand. Navzdory tomu, že se na místních vinicích pěstují i starší, původní odrůdy, jako je například Colombard, základem pro Ferrand Single Cask Cognac 2017 je odrůda Ugni Blanc. Jedná se o vysoce kvalitní koňak, jenž byl destilován pomocí tradičního měděného destilačního zařízení a následně uložen k zrání do sudu z francouzského dubu, kde již dříve koňak zrál, a do sudu po víně Pineau des Charentes, z něhož byl přímo lahvován o síle 57,9 % alkoholu. I díky tomu mohou příznivci koňaku nalézat v této edici autentickou chuť a unikátní kvality. Každý sud je totiž výjimečným a větší individualitu asi jen stěží potkáte. Často jsou jako single cask uváděny jen ty nejlepší a nejzvláštnější destiláty, a to samozřejmě platí i pro Ferrand Single Cask Cognac 2017, jenž je určen nejen… Pierre Ferrand Single Cask 57,9% 0,7 l v akci za cenu Kč.