Zobrazuji všech 8 výsledků

  • Glenmorangie A Tale of the Forest 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 490 

    Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní. Sudy, ve kterých whisky zraje, prochází nekompromisním výběrem a každý sud se zde použije jen dvakrát. Limitovaná edice A Tale of the Forest je první whisky palírny Glenmorangie, která vznikla za použití ječmene sušeného spolu s lesními bylinami, konkrétně jalovcem, březovou kůrou a vřesem. Bill Lumsden, který za whisky stojí, se rozhodl oprášit tuto starou metodu při toulkách lesem poblíž svého domova. Výsledná whisky všemi smysly připomíná les a jeho krásu. Jde o opojnou, hlubokou whisky, ve které se projevují tóny borovice, jalovce a koriandru, které doprovází jemný závan kouře. Později se přidávají tóny eukalyptu, pomeranče a v závěru lehké tony dubu… Glenmorangie A Tale of the Forest 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Glenmorangie A Tale of Tokyo 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 970 

    Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní. Jak již název napovídá, limitovaná edice A Tale of Tokyo je inspirována Japonskem. Bill Lumsden, který za whisky Glenmorangie stojí, je nadšeným milovníkem japonské kultury, módy a jídla. Trvalo mu deset let, než se mu podařilo sehnat velmi žádané sudy z japonského dubu Mizunara a mohl vytvořit whisky, která by pro něj představovala Tokio – s mnoha vrstvami, protiklady a skýtající vždy nějaké překvapení. A Tale o Tokyo je whisky bez udání stáří, která zrála v sudech z japonského dubu Mizunara, v sudech po bourbonu a v sudech po sherry. Na designu etikety a dárkového boxu se podílel japonský umělec Yamaguchi Akira. Ten zhmotnil svou hravou a spletitou představu… Glenmorangie A Tale of Tokyo 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Glenmorangie Barrel Select Release 12 Y.O. Palo Cortado Finish 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 100 

    Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní. Sudy, ve kterých whisky zraje, prochází nekompromisním výběrem a každý sud se zde použije jen dvakrát. Nejnovější edice v řadě Barrel Select Release je první whisky této palírny, která dozrávala v těžko dostupných sudech po sherry Palo Cortado. Whisky zrála nejdříve 8 let v sudech po bourbonu. Když ji poté ochutnal Bill Lumsden, který za whisky Glenmorangie stojí, její hedvábná chuť jej uchvátila a rozhodl se whisky uložit na další 4 roky do zmíněných vzácných sudů po sherry Palo Cortado. Jde o hluboce sladký single malt, výjimečné komplexní, s výraznými tóny oříšků, které doplňují švestky, mléčná čokoláda, brazilské ořechy a sladké koření. Whisky byla… Glenmorangie Barrel Select Release 12 Y.O. Palo Cortado Finish 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Glenmorangie Lasanta 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 290 

    Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní. Sudy, ve kterých whisky zraje, prochází nekompromisním výběrem a každý sud se zde použije jen dvakrát. Glenmorangie Lasanta je elegantní ale plná whisky, která zraje 10 let v sudech po bourbonu a následně další 2 roky v sudech po sherry Pedro Ximénez a sherry oloroso. Lasanta je gaelský výraz pro hřejivost a vášeň, odkazující nejen na španělský původ sudů, ale také na hluboké, sladké aroma s hřejivými kořeněnými tóny, které tyto sudy whisky propůjčily. Aroma: hřejivé koření a čokoláda se snoubí s rozinkami, medem a karamelem. Chuť: komplexní a kořeněná, ve které se snoubí sladké sultánky, pomerančové segmenty, vlašské ořechy a karamelky. Závěr: dlouhý, s tóny… Glenmorangie Lasanta 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Glenmorangie Nectar d'Or 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 600 

    Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní. Sudy, ve kterých whisky zraje, prochází nekompromisním výběrem a každý sud se zde použije jen dvakrát. Glenmorangie Nectar d’Or je bohatá a opojná whisky, která zraje nejdříve v sudech po bourbonu a následně dozrává ve vysoce ceněných sudech po francouzském dezertním víně Sauternes. Název Nectar d’Or odkazuje na skotské kořeny i francouzský vliv, neboť slovo „Or“ znamená jak v gaelštině, tak ve francouzštině zlato. Aroma: podmanivé tóny limetkového koláče, vanilkových lusků, pomerančové kůry a kokosu. Chuť: svůdná, s hřejivými tóny perníku s muškátovým oříškem, pražených mandlí a meringue. Závěr: sladký a měkký. Glenmorangie Nectar d'Or 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Glenmorangie Quinta Ruban 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 390 

    Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní. Sudy, ve kterých whisky zraje, prochází nekompromisním výběrem a každý sud se zde použije jen dvakrát. Glenmorangie Quinta Ruban představuje nejtemnější a nejintenzivnější whisky této palírny. Zraje celkem 14 let, nejdříve v sudech po bourbonu a následně v sudech po portském víně, a to jak ve velkých port pipes, tak v menších barikových sudech. Delším zrání v sudech po portském vznikla svůdná whisky s komplexní rovnováhou sladkosti a suchosti. Aroma: svůdné tóny lokumu, zimolezu, mandarinky a tmavé čokolády. Chuť: bohatá, zprvu s tóny lesních plodů a muškátového oříšku, poté se přidává mátová čokoláda a sevillské pomeranče. Závěr: hluboký. Glenmorangie Quinta Ruban 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Glenmorangie The Cadboll Estate 15 Y.O. 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 800 

    Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní. Sudy, ve kterých whisky zraje, prochází nekompromisním výběrem a každý sud se zde použije jen dvakrát. Skrze úspěšnou řadu The Cadboll Estate přibližuje palírna Glenmorangie charakter svého milovaného highlandského domova. Nejnovější, třetí přírůstek do této řady je hluboký a krémový, s tóny sladkého koření a oříšků. Pro zrání whisky vybral Dr Bill Lumsden sudy po amontillado sherry. Ty ho přitahují především pro intenzivnější oříškovost a kořenitost výsledného sherry, které vnímá jako dokonalé vyjádření terroiru Jerezu. Ječmen pro toto stáčení pochází ze dvou Cadboll sklizní. Jedna část této várky zrála v sudech po bourbonu a dodává bohatost a krémovitost… Glenmorangie The Cadboll Estate 15 Y.O. 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Glenmorangie The Original 10 Y.O. 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 100 

    Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní. Sudy, ve kterých whisky zraje, prochází nekompromisním výběrem a každý sud se zde použije jen dvakrát. Vlajková loď palírny Glenmorangie Original je elegantní a květinová whisky, která zraje 10 let v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Vyznačuje se dokonalou rovnováhou mezi sladkostí a komplexitou. Aroma: citrusy a zralé broskve, zjemněné tóny vanilky. Chuť: úvodní tóny vanilky střídá záplava květin a ovoce. Závěr: čistý, s tóny pomeranče a broskve. Glenmorangie The Original 10 Y.O. 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.