Zobrazuji všech 6 výsledků

  • (holá láhev) 40,0% 0,05 l – investiční alkohol

    80 

    Grand Marnier Cordon Rouge je vyráběn ve Francii na základě tajného receptu, který sestavil Louis-Alexandre Marnier Lapostolle již v roce 1880. Dle tohoto receptu, který je předáván z otce na syna, se opatrně míchá pravý koňak (na rozdíl od podobných likérů, které používají jiné alkoholy), esence divokých tropických pomerančů a další přísady. Tato směs je následně uložena do sudů z francouzských dubů k pomalému zrání. Pro získání pomerančové esence je používán pouze jeden druh pomerančů, a to divoká odrůda Citrus Bigaradia, která je ručně sklízena na plantážích Marnier-Lapostolle v Karibiku. Grand Marnier lze použít pro přípravu osvěžujících long drinků, je nedílnou součástí mnoha klasických koktejlů, proslavil se ale i jako součást nejluxusnějšího francouzského dezertu Crêpe Suzette a jiných pokrmů francouzské kuchyně. (holá láhev) 40,0% 0,05 l v akci za cenu Kč.

  • (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    540 

    Grand Marnier Cordon Rouge je vyráběn ve Francii na základě tajného receptu, který sestavil Louis-Alexandre Marnier Lapostolle již v roce 1880. Dle tohoto receptu, který je předáván z otce na syna, se opatrně míchá pravý koňak (na rozdíl od podobných likérů, které používají jiné alkoholy), esence divokých tropických pomerančů a další přísady. Tato směs je následně uložena do sudů z francouzských dubů k pomalému zrání. Pro získání pomerančové esence je používán pouze jeden druh pomerančů, a to divoká odrůda Citrus Bigaradia, která je ručně sklízena na plantážích Marnier-Lapostolle v Karibiku. Grand Marnier lze použít pro přípravu osvěžujících long drinků, je nedílnou součástí mnoha klasických koktejlů, proslavil se ale i jako součást nejluxusnějšího francouzského dezertu Crêpe Suzette a jiných pokrmů francouzské kuchyně. (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 200 

    Cuvée de Louis-Alexandre bylo vytvořeno v roce 2000 a nese jméno zakladatele značky Louis-Alexandra Marnier Lapostolla, který likér Grand Marnier poprvé vytvořil. Je poctou jeho kreativní vizi a otevřené mysli a byl inspirován rituálem, který měl Louis-Alexandre mimořádně rád – do své skleničky s Grand Marnier si vždy přidával pár kapek koňaku navíc. Pro výrobu tohoto blendu jsou použity starší, 12 až 15leté koňaky z pěti regionů oblasti Cognac míchané s esencí z exotických pomerančů odrůdy Citrus Bigaradia. Je intenzivní a méně sladký. V aroma je výrazný kandovaný pomeranč s náznaky citrusové kůry a bergamotu. Tóny kandovaného pomeranče a macerovaných citrusů jsou přítomny i v chuti, kde jsou zjemněny tóny borovice a čaje Earl Grey. Má velmi dlouhé zakončení. (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 250 

    Cuvée du Centenaire vytvořil Louis-Alexandre Marnier Lapostolle v roce 1927 u příležitosti výročí 100 let od založení domu Grand Marnier. Spojuje staré XO koňaky z nejlepších oblastí regionu Cognac, Grande a Petite Champagne, s přírodní esencí exotických pomerančů odrůdy Citrus Bigaradia. Po spojení je likér vrácen do dubových sudů, kde dále odpočívá po dobu dvou let. Má elegantní aroma kandovaného pomeranče, které je vyváženo dřevitou kořenitostí koňaku. Chuť doprovází tóny sušeného ovoce, perníku a muškátového oříšku s hladkým zakončením s dotekem pomeranče. (karton) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Grand Marnier Grande Cuvée Quintessence 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    54 000 

    140 let od vzniku inovativního likéru Grand Marnier, v němž se poprvé spojil koňak s esencí pomerančů Bigaradia, přichází vzácná edice, jež toto spojení povýšila na tu nejvyšší úroveň. Quintessence je ve všech ohledech poctou původu značky Grand Marnier. Receptura je inspirovaná archivními záznamy a snoubí se v ní ty nejstarší rodinné zásoby koňaku. Elegantní, ručně vyrobená karafa stvořená výrobcem Maison Baccarat odkazuje na tvary původních lahví Grand Marnier. Quintessence je nejvzácnější edicí značky Grand Marnier. Vznikla z nejstarších koňaků z archivu rodiny Marnier Lapostolle; obsahuje až 70leté Hors d’Age koňaky výhradně z Grande Champagne, nejprestižnější oblasti regionu Cognac. Blend se skládá z 11 pečlivě vybraných sudů z rodinného archivu a jeho součástí jsou 2 sudy pocházející z roku 1947 a 3 vzácné demižony, jejichž stáří se odhaduje ještě vyšší. Pro Quintessence se pomeranče odrůdy Bigaradia vůbec poprvé macerují v koňaku, podle starého receptu domu Grand Marnier… Grand Marnier Grande Cuvée Quintessence 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Grand Marnier Grande Cuvée Révélation 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    15 000 

    Francouzský likér Grand Marnier spatřil světlo světa v roce 1880, kdy se v něm poprvé spojil koňak s esencí z pomerančů odrůdy Bigaradia, a velmi rychle se proslavil po celém světě. Mimořádná edice Révélation toto odvážné spojení vynáší do nových výšin. Vzniká z velmi vzácných koňaků a jen kapky pomerančové esence, díky čemuž má výrazný koňakový charakter, nejvýraznější z celé řady Grand Marnier. Révélation je projevem mimořádného řemesla, zejména blendování. Vzniká z 68 koňaků z oblasti Grande Champagne, které jsou míchány k naprosté dokonalosti. Výsledkem je XXO koňak minimálního stáří 14 let a mimořádného charakteru, jehož hluboká, intenzivní chuť s tóny dřeva, tabáku a sušených švestek se dokonale doplňuje se svěžími, zakulacenými tóny hořkých pomerančů. Master blender si tuto edici vysnil jako cestu smyslů a cestou opravdu je, hlubokou, komplexní a dlouhou. Révélation obsahuje výjimečně vysoký podíl koňaku 91 %. Pomeranče odrůdy Bigaradia se sklízí ve chvíli, kdy je jejich… Grand Marnier Grande Cuvée Révélation 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.