Zobrazuji všech 9 výsledků

  • Henri Giraud Argonne 2013 12,0% 0,75 l – investiční alkohol

    17 250 

    CHAMPAGNE HENRI GIRAUD Po více než 30 letech neúnavné práce, zdokonalování znalostí o argonském lese a přehodnocení základních principů, na kterých stojí výroba šampaňského vína, se dům Henri Giraud rozhodl jít, pod vedením Clauda Girauda, cestou revoluce a zároveň tak zůstat věrným vlastní filozofii. Claude Giraud tuto cestu výstižně pojmenoval „0 % nerezové oceli“. Argonský les se nachází na severu Francie v jižním podhůří Arden. Jedná se o 80 000 hektarů lesa, který roste na půdě skládající se ze zeleného jílu a gaize, což je hornina bohatá na křemík. Tento les byl v minulosti přirozenou součástí výroby šampaňských vín, protože se ze zdejších dubů vyráběly sudy, ve kterých probíhala jejich vinifikace. Až 80 % dubů potřebných k výrobě sudů ke skladování šampaňského dříve pocházelo z tohoto lesa. Následně se začaly používat betonové tanky, ještě později železné, plastové a nerezové tanky z inoxu. Situace došla tak daleko, že výrobci šampaňského na zdejší les prakticky… Henri Giraud Argonne 2013 12,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Henri Giraud Argonne 2014 12,0% 0,75 l – investiční alkohol

    14 380 

    CHAMPAGNE HENRI GIRAUD Po více než 30 letech neúnavné práce, zdokonalování znalostí o argonském lese a přehodnocení základních principů, na kterých stojí výroba šampaňského vína, se dům Henri Giraud rozhodl jít, pod vedením Clauda Girauda, cestou revoluce a zároveň tak zůstat věrným vlastní filozofii. Claude Giraud tuto cestu výstižně pojmenoval „0 % nerezové oceli“. Argonský les se nachází na severu Francie v jižním podhůří Arden. Jedná se o 80 000 hektarů lesa, který roste na půdě skládající se ze zeleného jílu a gaize, což je hornina bohatá na křemík. Tento les byl v minulosti přirozenou součástí výroby šampaňských vín, protože se ze zdejších dubů vyráběly sudy, ve kterých probíhala jejich vinifikace. Až 80 % dubů potřebných k výrobě sudů ke skladování šampaňského dříve pocházelo z tohoto lesa. Následně se začaly používat betonové tanky, ještě později železné, plastové a nerezové tanky z inoxu. Situace došla tak daleko, že výrobci šampaňského na zdejší les prakticky… Henri Giraud Argonne 2014 12,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Henri Giraud Blanc de Craie 12,0% 0,75 l – investiční alkohol

    1 900 

    V roce 1625 se vrstevníci Jindřicha IV., rodina Françoise Hémarta, natrvalo usadila ve vesnici Aÿ v regionu Champagne a začala s pěstováním vinné révy. Francouzští králové si vždycky přáli vlastnit vinici v Aÿ a Jindřich IV. byl dokonce nazýván “sirem Aÿ”. Až do roku 1887 se právě víno z oblasti Champagne nazývalo “víno z Aÿ”. Roku 1914 se pravnučka Françoise Hémarta, Madeleine, provdala za Léona Girauda a spolu zrekonstruovali nádhernou rodinnou vinici zpustošenou philloxerou (mšička révokaz), díky které kdysi Hémartova rodina a mnoho dalších zbankrotovaly. V současnosti se o pokračování rodinné tradice stará Claude Giraud, patřící do 12. generace rodiny Giraud-Hémart. Champagne Henri Giraud je vyráběno v jedné z pouhých 17ti oblastí uvnitř Champagne, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ a Claude Giraud je jedním z mála výrobců, kteří pokračují v používání dubových sudů a terakotových demižonů při výrobě svých šampaňských. Pro zrání svých vín používá sudy vyrobené ze dřeva… Henri Giraud Blanc de Craie 12,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Henri Giraud Dame-Jane Rosé 12,0% 0,75 l – investiční alkohol

    2 300 

    CHAMPAGNE HENRI GIRAUD Po více než 30 letech neúnavné práce, zdokonalování znalostí o argonském lese a přehodnocení základních principů, na kterých stojí výroba šampaňského vína, se dům Henri Giraud rozhodl jít, pod vedením Clauda Girauda, cestou revoluce a zároveň tak zůstat věrným vlastní filozofii. Claude Giraud tuto cestu výstižně pojmenoval „0 % nerezové oceli“. Argonský les se nachází na severu Francie v jižním podhůří Arden. Jedná se o 80 000 hektarů lesa, který roste na půdě skládající se ze zeleného jílu a gaize, což je hornina bohatá na křemík. Tento les byl v minulosti přirozenou součástí výroby šampaňských vín, protože se ze zdejších dubů vyráběly sudy, ve kterých probíhala jejich vinifikace. Až 80 % dubů potřebných k výrobě sudů ke skladování šampaňského dříve pocházelo z tohoto lesa. Následně se začaly používat betonové tanky, ještě později železné, plastové a nerezové tanky z inoxu. Situace došla tak daleko, že výrobci šampaňského na zdejší les prakticky… Henri Giraud Dame-Jane Rosé 12,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Henri Giraud Esprit Brut Nature Magnum 12,0% 1,5 l – investiční alkohol

    3 340 

    V roce 1625 se vrstevníci francouzského krále Jindřicha IV., rodina Françoise Hémarta, natrvalo usadila ve vesnici Aÿ v regionu Champagne a začala s pěstováním vinné révy. Francouzští králové si vždycky přáli vlastnit vinici v Aÿ a Jindřich IV., byl dokonce nazýván “sirem Aÿ”. Až do roku 1887 se právě víno z oblasti Champagne nazývalo “víno z Aÿ”. Roku 1914 se pravnučka Françoise Hémarta, Madeleine, provdala za Léona Girauda a spolu zrekonstruovali nádhernou rodinnou vinici zpustošenou philloxerou (mšičkou révokazem), díky které kdysi Hémartova rodina a mnoho dalších zbankrotovaly. V současnosti se o pokračování rodinné tradice stará Claude Giraud, patřící do 12. generace rodiny Giraud-Hémart. Champagne Henri Giraud je vyráběno v jedné z pouhých 17 oblastí uvnitř Champagne, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ a Claude Giraud je jedním z mála výrobců, kteří pokračují v používání dubových sudů a terakotových demižonů při výrobě svých šampaňských vín. Pro zrání svých vín… Henri Giraud Esprit Brut Nature Magnum 12,0% 1,5 l v akci za cenu Kč.

  • Henri Giraud Esprit Nature Brut 12,0% 0,75 l – investiční alkohol

    1 610 

    V roce 1625 se vrstevníci francouzského krále Jindřicha IV., rodina Françoise Hémarta, natrvalo usadila ve vesnici Aÿ v regionu Champagne a začala s pěstováním vinné révy. Francouzští králové si vždycky přáli vlastnit vinici v Aÿ a Jindřich IV., byl dokonce nazýván “sirem Aÿ”. Až do roku 1887 se právě víno z oblasti Champagne nazývalo “víno z Aÿ”. Roku 1914 se pravnučka Françoise Hémarta, Madeleine, provdala za Léona Girauda a spolu zrekonstruovali nádhernou rodinnou vinici zpustošenou philloxerou (mšičkou révokazem), díky které kdysi Hémartova rodina a mnoho dalších zbankrotovaly. V současnosti se o pokračování rodinné tradice stará Claude Giraud, patřící do 12. generace rodiny Giraud-Hémart. Champagne Henri Giraud je vyráběno v jedné z pouhých 17ti oblastí uvnitř Champagne, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ a Claude Giraud je jedním z mála výrobců, kteří pokračují v používání dubových sudů a terakotových demižonů při výrobě svých šampaňských vín. Pro zrání svých vín… Henri Giraud Esprit Nature Brut 12,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Henri Giraud Fût de Chêne MV 12,0% 0,75 l – investiční alkohol

    4 950 

    Cuvée Fût de Chêne se skládá ze 70 % z hroznů odrůdy Pinot Noir a z 30 % z hroznů Chardonnay sklízených výhradně z vinic v Aÿ. Je to cuvée tří ročníků, které zraje po dobu 12 měsíců v sudech z argonského dubu. Má zlatavou barvu s růžovými odlesky, které jako by v sobě skrývaly medové sluneční paprsky, a intenzivní a komplexní aroma, které je typické pro šampaňské značky Giraud. Henri Giraud Fût de Chêne MV 12,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Henri Giraud Fût de Chêne MV Rosé 12,0% 0,75 l – investiční alkohol

    7 130 

    V roce 1625 se vrstevníci francouzského krále Jindřicha IV., rodina Françoise Hémarta, natrvalo usadila ve vesnici Aÿ v regionu Champagne a začala s pěstováním vinné révy. Francouzští králové si vždycky přáli vlastnit vinici v Aÿ a Jindřich IV., byl dokonce nazýván “sirem Aÿ”. Až do roku 1887 se právě víno z oblasti Champagne nazývalo “víno z Aÿ”. Roku 1914 se pravnučka Françoise Hémarta, Madeleine, provdala za Léona Girauda a spolu zrekonstruovali nádhernou rodinnou vinici zpustošenou philloxerou (mšičkou révokazem), díky které kdysi Hémartova rodina a mnoho dalších zbankrotovaly. V současnosti se o pokračování rodinné tradice stará Claude Giraud, patřící do 12. generace rodiny Giraud-Hémart. Champagne Henri Giraud je vyráběno v jedné z pouhých 17ti oblastí uvnitř Champagne, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ a Claude Giraud je jedním z mála výrobců, kteří pokračují v používání dubových sudů a terakotových demižonů při výrobě svých šampaňských vín. Pro zrání svých vín… Henri Giraud Fût de Chêne MV Rosé 12,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Henri Giraud Hommage au Pinot Noir 12,0% 0,75 l – investiční alkohol

    2 130 

    Odrůda Pinot Noir představuje díky své komplexitě, čerstvosti a eleganci svatý grál, jehož charakter by si přál zachytit každý vinař. Tato odrůda si právem zaslouží úctu, které se jí dostává a která je zhmotněná v novém šampaňském víně domu Henri Giraud. Hommage au Pinot Noit je vyrobená výhradně z hroznů odrůdy Pinot Noir a její výroba trvá dlouhých 54 měsíců. Nejdřív se za dokonalého klidu nechává kvasit 12 měsíců na kalech v malých dubových sudech, následně 6 měsíců na jemných kalech při řízené teplotě, procesem, který se nazývá „mise retardée“, a nakonec zraje 36 měsíců v lahvi. Výsledkem je mimořádně komplexní, jemně kořeněné cuvée s velkým charakterem, které věrně odráží filozofii domu Henri Giraud, založené na úctě k přírodě a terroiru. Tato edice nahrazuje verzi Hommage à François Hémart, vyráběnou ze 70 % z odrůdy Pinot Noir a 30 % Chardonnay, jejíž produkce končí. Henri Giraud Hommage au Pinot Noir 12,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.