Zobrazuji všech 8 výsledků

  • Jura 10 Y.O. 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 050 

    Whisky, která mohla a může vzniknout pouze na ostrově Jura. Stále stáčena do lahví originálního tvaru, který byl navržen tak, aby odolal i drsným podmínkám na cestách. Lahve prošly menší modernizací, ale typický tvar byl zachován. Whisky se vyrábí na vysokých destilačních kotlících a následně zraje po dobu deseti let v sudech z amerického dubu po bourbonu, v prostředí přímořského vzduchu. Následně je zjemněna stařením v sudech po Oloroso sherry. Je to bohatá a vybalancovaná whisky s jemně kouřovými a nasládlými tóny. Ve vůni se projevuje zejména ovoce a hořká čokoláda, v chuti hořká čokoláda a nektarinky, v závěru s tóny mleté kávy. Jura 10 Y.O. 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Jura 10 Y.O. Gift Box 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 090 

    Whisky, která mohla a může vzniknout pouze na ostrově Jura. Stále stáčena do lahví originálního tvaru, který byl navržen tak, aby odolal i drsným podmínkám na cestách. Lahve prošly menší modernizací, ale typický tvar byl zachován. Whisky se vyrábí na vysokých destilačních kotlících a následně zraje po dobu deseti let v sudech z amerického dubu po bourbonu, v prostředí přímořského vzduchu. Následně je zjemněna stařením v sudech po Oloroso sherry. Je to bohatá a vybalancovaná whisky s jemně kouřovými a nasládlými tóny. Ve vůni se projevuje zejména ovoce a hořká čokoláda, v chuti hořká čokoláda a nektarinky, v závěru s tóny mleté kávy. Dárkové balení obsahuje navíc dvě originální sklenice. Jura 10 Y.O. Gift Box 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Jura 12 Y.O. 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 250 

    Whisky, která mohla a může vzniknout pouze na ostrově Jura. Stále stáčena do lahví originálního tvaru, který byl navržen tak, aby odolal i drsným podmínkám na cestách. Lahve prošly menší modernizací, ale typický tvar byl zachován. Whisky se vyrábí na vysokých destilačních kotlících a následně zraje po dobu dvanácti let v sudech z amerického dubu po bourbonu, v prostředí přímořského vzduchu. Následně je zjemněna stařením v sudech po sherry. Vyznačuje se bohatou a zaoblenou vyvážeností jemných kouřových tónů a sladkým závěrem po Oloroso Sherry. Ve vůni se projevuje zejména čokoláda a citrusy, v chuti lékořice a banán, v závěru lehký kouř. Jura 12 Y.O. 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Jura 18 Y.O. 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 200 

    Isle of Jura se nachází pár mil od západního pobřeží Skotska. Ostrov je domovem pro více než 5.000 jelenů a méně než 200 obyvatel, nachází se na něm pouze jedna silnice, jedna hospoda a jedna palírna. Tato whisky zraje 18 let v amerických sudech, ve kterých byl předtím bourbon, a na závěr je uložena do sudů po nejlepším červeném víně z Bordeaux prestižního označení Premier Grand Cru Classé. Díky ostrovnímu mikroklimatu obohacuje každý rok v sudu whisky trochu jinak a výsledkem je nadčasová, bohatá whisky barvy růžového dřeva, vůně karamelu, tropického ovoce a skořice, chuti lesního ovoce, hořké čokolády a kávy a jemnými kouřovými tóny v závěru. Jura 18 Y.O. 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Jura Journey 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    890 

    Je to hlavně cesta, ne cíl, který nás formuje. Cesta, kterou destilerie na ostrově Jura od svého založení až po znovuobnovení v roce 1963 prošla, určila charakter komunity a whisky, která se zde vyrábí. Styl, který definuje whisky značky Jura, je jasně patrný i v nové edici Jura Journey. Whisky zrála v sudech z amerického dubu po bourbonu. Je vynikající pro úvod do palety chutí a vůní whisky Jura, která představuje jedinečnou vyváženost mezi lehce nakouřeným charakterem a sladkostí.Ve vůni se projevuje zejména vanilka, koření, citrusy, v chuti skořice, hrušky, pekanové ořechy. Má jemně karamelový závěr. Jura Journey 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Jura Rum Cask Finish 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    950 

    Isle of Jura se nachází pár mil od západního pobřeží Skotska. Ostrov je domovem pro více než 5000 jelenů a méně než 200 obyvatel, nachází se na něm pouze jedna silnice, jedna hospoda a jedna palírna. Whisky, které zde vznikají, odráží neoblomnou povahu ostrovanů a jejich vášeň pro výrobu whisky, která je s ostrovem spjatá již od roku 1810. Jsou jemné, jiskřivé a plné života. Tato speciální edice zrála nejdříve v amerických sudech po bourbonu a poté v pečlivě vybraných sudech po karibském rumu. Výsledkem je hladká, krémová, ovocná whisky s lehce exotickým charakterem. Aroma: hřejivé exotické tóny guavy a kokosu, pražených mandlí v cukru a meruněk s dotekem citrusů. Chuť: sladká vanilka, nugát, vrstvy manga, banánu a guavy. Závěr: přetrvávající kořeněný tón sladké skořice. Jura Rum Cask Finish 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Jura Seven Wood 42,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 490 

    Obyvatelé ostrova Jura se vyznačují mimořádnou vynalézavostí a všestranností. Jsou to vlastnosti, které jim po celá léta pomáhaly přežít a zajistit komunitě prosperitu. Jejich vize inspirovala vznik této komplexní single malt whisky, která je zároveň i vyjádřením mimořádných schopností našeho master blendera. Whisky nejprve zraje v sudu z amerického dubu po bourbonu, následně v sudech z francouzských dubů z oblastí Limousin, Troncais, Allier, Vosges, Jupilles a Les Bertragnes. Tato důmyslně vyrobená whisky je ovlivněná 7 typy dřev, ve kterých zraje. Ve vůni se projevují broskve, v chuti lékořice a kandované pomeranče. V závěru je jemně kouřová. Jura Seven Wood 42,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Jura Tide 21 Y.O. 46,7% 0,7 l – investiční alkohol

    4 800 

    Isle of Jura se nachází pár mil od západního pobřeží Skotska. Ostrov je domovem pro více než 5000 jelenů a méně než 200 obyvatel, nachází se na něm pouze jedna silnice, jedna hospoda a jedna palírna. Whisky, které zde vznikají, odráží neoblomnou povahu ostrovanů a jejich vášeň pro výrobu whisky, která je s ostrovem spjatá již od roku 1810. Jsou jemné, jiskřivé a plné života. Na tomto ostrově je snadné ztratit pojem o čase. Ale když se člověk na chvíli zastaví a zaposlouchá do ticha, uslyší šum přílivu. A tak jako sudy se zrající whisky, příliv je působivou připomínkou síly času. Jura Tide zraje dlouhých 21 let, nejdříve v amerických sudech po bourbonu, kde získává nasládlý a lehce kouřový charakter, a následně v pečlivě vybraných nových sudech z amerického dubu, které dodávají kořeněné tóny. Whisky je lahvována při síle 46,7 % bez použití studené filtrace a bez přidaných barviv. Aroma: citronový koláč, smetanový karamel, hrušky, štiplavý grapefruit, přezrálé banány, zázvor a… Jura Tide 21 Y.O. 46,7% 0,7 l v akci za cenu Kč.