Zobrazuji všech 14 výsledků

  • Lustau 10 Y.O. Brandy de Jerez Solera Gran Reserva 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    920 

    Podle legendy se v Jerezu brandy začala vyrábět v důsledku dlouhého zpoždění zásilky vinné lihoviny do Holandska, která byla uchovávána v sudech po sherry. Během této prodlevy se v nápoji začala rozvíjet nová aromata a jemné chutě, které se ukázaly být žádoucí. Ve světě se pak tento produkt proslavil jako španělská brandy. Lustau Solera Grand Reserva zrála více než 10 let v sudech z amerického dubu, v nichž se předtím po mnoho let skladovalo oloroso sherry. Vyznačuje se koncentrovanou vůní nugátu, vlašských ořechů a karamelu. Lustau 10 Y.O. Brandy de Jerez Solera Gran Reserva 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau 15 Y.O. Brandy de Jerez Finest Selection 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 380 

    Podle legendy se v Jerezu brandy začala vyrábět v důsledku dlouhého zpoždění zásilky vinné lihoviny do Holandska, která byla uchovávána v sudech po sherry. Během této prodlevy se v nápoji začala rozvíjet nová aromata a jemné chutě, které se ukázaly být žádoucí. Ve světě se pak tento produkt proslavil jako španělská brandy. Brandy Finest Selection značky Lustau zraje celých 15 let a je to směs několika různých Brandy de Jerez, která zrála v sudech, v nichž byla po předchozích 40 až 50 let uchovávána zrající sherry typu Amontillado, Oloroso a Pedro Ximénez. Aroma se vyznačuje tóny koření a čokolády se sušeným ovocem v pozadí. Dotek sladkosti na patře vede k intenzivní chuti lískových oříšků a končí dlouhou a lehce pikantní dochutí. Lustau 15 Y.O. Brandy de Jerez Finest Selection 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Brandy de Jerez Solera Reserva 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    600 

    Lustau Brandy de Jerez Solera Reserva 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Sherry 30 Y.O. VORS Pedro Ximénez 15,0% 0,5 l – investiční alkohol

    2 300 

    Sherry Lustau řady VORS zrála po dobu delší než 30 let, na což dohlíží a což zaručuje regulační rada Consejo Regulador. Kromě tohoto dlouhého stárnutí podléhají sherry VORS přísnému procesu výběru a vyrábí se pouze 1000 lahví o objemu 500 ml. Jedná se o výjimečná vína, která sbírají medaile na mezinárodních vinařských soutěžích. Lustau Pedro Ximénez VORS má velmi tmavě mahagonovou matnou barvu s jantarovými a jódovými odlesky. Aroma zahrnuje datle, fíky, rozinky, sultánky a lékořici. V ústech okázalé, ale vůbec ne přeslazené, a to díky přirozené kyselosti vína. Dlouhý, intenzivní závěr. Po otevření by se mělo skladovat v chladničce a spotřebovat do 12 měsíců. Lustau Sherry 30 Y.O. VORS Pedro Ximénez 15,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Sherry Amontillado Los Arcos 18,5% 0,75 l – investiční alkohol

    460 

    Sherry Amontillado Los Arcos prochází oběma typy zrání, nejdříve biologickým, a to asi po dobu 4 let, a poté po stejnou dobu oxidačním. Díky dlouhému zrání získává plnou oříškovou chuť, na patře lehkou a jemnou, s dlouhou dochutí. Podává se lehce vychlazené při teplotě 13–14 °C. Ideální je jako aperitiv, skvěle doprovodí ořechy a sýry, zelený chřest nebo třeba risotto. Po otevření by se mělo skladovat v chladničce a spotřebovat do 3 měsíců. Lustau Sherry Amontillado Los Arcos 18,5% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Sherry East India Solera 20,0% 0,5 l – investiční alkohol

    460 

    Proces zrání tohoto vína imituje zrání vín, která v 17. století plula přes Atlantik do britských kolonií. Vína Pedro Ximénez a Oloroso zrají samostatně, každé ve své vlastní soleře, po dobu 12 let. Po smíchání zraje výsledné víno další 3 roky ve speciální soleře tvořené 33 sudy uloženými v obzvlášť vlhké části sklepa. Aroma nabízí koncentrované vůně zralého ovoce, kávy moka, kakaa a měkkého karamelu. Víno má komplexní chuť s čistou kyselostí, tóny rozinek, vlašských ořechů a kandovaného pomeranče. Podává se lehce chlazené při 10–12 °C nebo na ledu s plátkem pomeranče. Lustau Sherry East India Solera 20,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Sherry Fino Jarana 15,0% 0,75 l – investiční alkohol

    460 

    Světle zbarvené sherry Fino Jarana zraje průměrně 4 roky biologicky, tedy pod kvasinkovým povlakem označovaným jako flór. Tato zcela přírodní vrstva brání tomu, aby se víno dostalo do styku se vzduchem. Jde o charakteristické fino z Jerezu, které je suché, lehké a ostré, s aroma připomínajícím mandle, lehkou kyselostí na patře a plným závěrem. Podávat by se mělo dobře vychlazené, a to na teplotu mezi 7 a 9 °C. Hodí se především jako aperitiv. Po otevření by se mělo skladovat v chladničce a spotřebovat do týdne. Lustau Sherry Fino Jarana 15,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Sherry Moscatel Emilín 17,0% 0,75 l – investiční alkohol

    810 

    Sherry Moscatel Emilín se vyrábí výhradně z hroznů Moscatel pěstovaných na vinicích Lustau ve městě Chipiona, které jsou po sklizení sušeny na slunci tak dlouho, až jsou z nich prakticky rozinky. Toto víno prochází výhradně oxidačním typem zrání, a to průměrně 8 let. Má velmi tmavou mahagonovou barvu a intenzivní květinové a citrusové aroma, typické pro odrůdu muškát. Je ohromně sladké, leč vyvážené díky přirozené kyselosti. Jde o mimořádně lahodné dezertní víno. Podává se mezi 10-12 °C jako dezertní víno. Výborně se hodí k ovocným dezertům, citrusovým dezertům a dezertům na vaječném základu. Jedno z medailově nejúspěšnějších vín Lustau. Od Roberta Parkera získalo 96 bodů a bylo oceněno zlatou medailí na soutěžích Decanter a IWC. Lustau Sherry Moscatel Emilín 17,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Sherry Oloroso Don Nuño 20,0% 0,75 l – investiční alkohol

    690 

    Z každé sklizně vzejdou vína, která zrají výhradně oxidačním způsobem. Chuť a aroma získávají tato vína prostřednictvím kontaktu se vzduchem a dubovým dřevem sudů. Sherry Oloroso Don Nuño zraje výhradně oxidačním způsobem a jeho průměrné stáří je 12 let. Má starozlatou barvu a výrazné oříškové aroma s náznaky kouřového dřeva. Na patře se projevují tóny tmavé čokolády, vlašských ořechů a pečených kaštanů. Velmi dlouhá intenzivní dochuť je zmírněná lehkou kyselostí. Doporučujeme podávat lehce chlazené při teplotě 13-14 °C k sušenému ovoci a zralým sýrům. Ideální ke zvěřině, vývarům, červeným masům a jiným masovým pokrmům. Je perfektní jako digestiv. Lustau Sherry Oloroso Don Nuño 20,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Sherry Pedro Ximénez San Emilio 17,0% 0,75 l – investiční alkohol

    810 

    Sherry San Emilio se vyrábí výhradně z hroznů odrůdy Pedro Ximénez, které se po sklizni suší na slunci tak dlouho, až z nich zbudou v podstatě jen rozinky. Toto víno prochází oxidačním typem zrání, což znamená, že zraje uvnitř sudu v kontaktu se vzduchem, a to dlouhých 12 let. Výsledné sherry je vazké a má tmavě mahagonovou barvu. Vůní připomíná fíky a rozinky, na patře je bohaté, jemné a sametové, vyznačuje se výraznou sladkostí a dlouhou dochutí. Podává se mírně vychlazené, optimálně na 10–12 °C. Hodí se k čokoládě, moučníkům a vanilkové zmrzlině, ale také k výrazným modrým sýrům. Ideální je jako digestiv. Po otevření by se mělo skladovat v chladničce a spotřebovat do 12 měsíců. Lustau Sherry Pedro Ximénez San Emilio 17,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Sherry Rare Cream Superior 20,0% 0,75 l – investiční alkohol

    690 

    Rare Cream Superior je krémové sherry, které je výsledkem smísení suchého vína Oloroso a sladkého Pedro Ximénez. Obě vína, z nichž se tato směs skládá, zrají samostatně, každé ve své vlastní soleře po dobu 12 let. Má tmavě mahagonový tón a bohatá aromata zralého ovoce a rozinek. Je to dokonalé krémové sherry, jemné, sladké a sametové. Komplexní a dlouhé na patře s lehkou kyselostí vyvažující sladkost. Podávejte lehce chlazené při 10-12 °C. Je skvělým doplňkem k lehkým dezertům a moučníkům, ale může být podáváno i k modrým sýrům nebo jen tak, na ledu s plátkem pomeranče. Ideální jako digestiv, používá se rovněž na přípravu sherry koktejlů. Lustau Sherry Rare Cream Superior 20,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Vermut Blanco 15,0% 0,75 l – investiční alkohol

    580 

    Vermut Lustau je výsledkem obnovení tradice výroby vermutu ve španělské oblasti Jerez a znovuoživení staré receptury. Jeho tajemství se skrývá v komplexním a vyváženém spojení sherry a vybraných botanicals. Receptura vermutu Lustau Blanco je založena na kombinaci suchého, minerálního a jiskřivého sherry fino a mladého, sladkého, květinového vína moscatel. Pro jeho výrobu se používají také hořec, pomerančová kůra, heřmánek, majoránka, rozmarýn nebo třeba pelyněk. Ve vůni se na kvasnicovém minerálním základu prosazují květinové, citrusové a bylinné tóny. Zakončení je hořké a čisté, s osvěžující ořechovou dochutí. Lustau Vermut Blanco 15,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Vermut Rojo 15,0% 0,75 l – investiční alkohol

    580 

    Vermut Lustau je výsledkem obnovení tradice výroby vermutu ve španělské oblasti Jerez a znovuoživení staré receptury. Jeho tajemství se skrývá v komplexním a vyváženém spojení sherry a vybraných botanicals. Pro výrobu červeného vermutu se používá suché sherry amontillado a sladké, sametové sherry Pedro Ximénez. Z botanicals receptura obsahuje například pomerančovou kůru, hořec, anděliku, koriandr a pelyněk. Vermut Rojo má sladké aroma zralého ovoce, citrusů a bylin na dřevitém a lehce kouřovém základu. Hořký závěr je doprovázen jemnou, výrazně ořechovou dochutí. Lustau Vermut Rojo 15,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.

  • Lustau Vermut Rojo Tuba 15,0% 0,75 l – investiční alkohol

    580 

    Vermut Lustau je výsledkem obnovení tradice výroby vermutu ve španělské oblasti Jerez a znovuoživení staré receptury. Jeho tajemství se skrývá v komplexním a vyváženém spojení sherry a vybraných botanicals. Pro výrobu červeného vermutu se používá suché sherry amontillado a sladké, sametové sherry Pedro Ximénez. Z botanicals receptura obsahuje například pomerančovou kůru, hořec, anděliku, koriandr a pelyněk. Vermut Rojo má sladké aroma zralého ovoce, citrusů a bylin na dřevitém a lehce kouřovém základu. Hořký závěr je doprovázen jemnou, výrazně ořechovou dochutí. Dárkové balení v tubě. Lustau Vermut Rojo Tuba 15,0% 0,75 l v akci za cenu Kč.