Zobrazuji všech 11 výsledků

  • Matusalem Añejo 38,0% 0,7 l – investiční alkohol

    430 

    Matusalem Añejo je rafinovaným rumem s nezaměnitelným charakterem, na jehož výrobu v Monte Plata dohlíží master blenderka Cynthia Vargas, tedy jedna z mála žen, která takovouto pozici zastává. Matusalem Añejo je rumem bez udání stáří, který vedle vůně plné melasy, karamelu a červeného ovoce nadchne rovněž zvolna nastupující chutí, v níž se projevují tóny páleného dřeva, třtinového cukru, vanilkových lusků a exotického kaki. Matusalem Añejo 38,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Clásico 10 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    490 

    Matusalem byl v roce 1872 založen s cílem, aby se stal nadčasovým rumem s chutí, která nepodléhá pomíjivým trendům. I proto byl zvolen název Matusalem, jenž odkazuje na biblickou postavu Metuzaléma, který údajně žil 969 let. Jedním z odrazů této konzistentní chuti je výjimečně jemný Matusalem Clásico 10, v jehož mírně dřevité vůni se projevují třtinový cukr, melasa, vanilka, černý pepř a dotek skořice, zatímco ve vyvážené chuti dominují tóny koření, karamelu, muškátového oříšku a dřeva. Matusalem Clásico 10 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Gran Reserva 15 2023 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    690 

    Společnost Matusalem založili na Kubě bratři Benjamin a Eduardo Campovi ve spolupráci s přítelem Evaristem Álvarezem. Jejich myšlenka vyrábět v Santiago de Cuba rum mimořádné kvality se dočkala realizace v roce 1872. Právě pro svou velmi komplexní chuť a sametovou jemnost brzy vešel do povědomí jako „koňak mezi rumy“. Matusalem Gran Reserva 15 reprezentuje směs rumů různého stáří, z nichž některé procházely systémem solera po dobu patnácti let. Rum zraje v lehce vypálených sudech z amerického dubu, v nichž byl před tím uložen bourbon. Zatímco ve vůni vystupuje do popředí tóny skořice, vanilka, mléčná čokoláda, melasa a švestky, suchá a dlouhotrvající chuť přináší tóny ořechů, vanilky, kávy, karamelu, muškátového oříšku a dřeva. V dubnu 2023 byla představena nová podoba jeho lahve. Česká republika byla vybrána jako pilotní země pro uvedení nového designu, o celých 6 měsíců před zbytkem světa. Novou lahev blíže představujeme v našem článku. Matusalem Gran Reserva 15 2023 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Gran Reserva 15 2023 Box 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    610 

    Společnost Matusalem založili na Kubě bratři Benjamin a Eduardo Campovi ve spolupráci s přítelem Evaristem Álvarezem. Jejich myšlenka vyrábět v Santiago de Cuba rum mimořádné kvality se dočkala realizace v roce 1872. Právě pro svou velmi komplexní chuť a sametovou jemnost brzy vešel do povědomí jako „koňak mezi rumy“. Matusalem Gran Reserva 15 reprezentuje směs rumů různého stáří, z nichž některé procházely systémem solera po dobu patnácti let. Rum zraje v lehce vypálených sudech z amerického dubu, v nichž byl před tím uložen bourbon. Zatímco ve vůni vystupuje do popředí tóny skořice, vanilka, mléčná čokoláda, melasa a švestky, suchá a dlouhotrvající chuť přináší tóny ořechů, vanilky, kávy, karamelu, muškátového oříšku a dřeva. V dubnu 2023 byla představena nová podoba jeho lahve. Česká republika byla vybrána jako pilotní země pro uvedení nového designu, o celých 6 měsíců před zbytkem světa. Novou lahev blíže představujeme v našem článku. Lahev je dodávána v papírové krabici. Matusalem Gran Reserva 15 2023 Box 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Gran Reserva 15 Gift Box 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    780 

    Společnost Matusalem založili na Kubě bratři Benjamin a Eduardo Campovi ve spolupráci s přítelem Evaristem Álvarezem. Jejich myšlenka vyrábět v Santiago de Cuba rum mimořádné kvality se dočkala realizace v roce 1872. Právě pro svou velmi komplexní chuť a sametovou jemnost brzy vešel do povědomí jako „koňak mezi rumy“. Matusalem Gran Reserva 15 reprezentuje směs rumů různého stáří, z nichž některé procházely systémem solera po dobu patnácti let. Rum zraje v lehce vypálených sudech z amerického dubu, v nichž byl před tím uložen bourbon. Zatímco ve vůni vystupuje do popředí tóny skořice, vanilka, mléčná čokoláda, melasa a švestky, suchá a dlouhotrvající chuť přináší tóny ořechů, vanilky, kávy, karamelu, muškátového oříšku a dřeva. Dárkové balení obsahuje navíc jednu originální sklenici. Matusalem Gran Reserva 15 Gift Box 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Gran Reserva 15y 0,7 l (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    640 

    Společnost Matusalem založili na Kubě bratři Benjamin a Eduardo Campovi ve spolupráci s přítelem Evaristem Álvarezem. Jejich myšlenka vyrábět v Santiago de Cuba rum mimořádné kvality se dočkala realizace v roce 1872. Právě pro svou velmi komplexní chuť a sametovou jemnost brzy vešel do povědomí jako „koňak mezi rumy“. Matusalem Gran Reserva 15 reprezentuje směs rumů různého stáří, z nichž některé procházely systémem solera po dobu patnácti let. Rum zraje v lehce vypálených sudech z amerického dubu, v nichž byl před tím uložen bourbon. Zatímco ve vůni vystupuje do popředí tóny skořice, vanilka, mléčná čokoláda, melasa a švestky, suchá a dlouhotrvající chuť přináší tóny ořechů, vanilky, kávy, karamelu, muškátového oříšku a dřeva. Matusalem Gran Reserva 15y 0,7 l (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Gran Reserva 23 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 210 

    Společnost Matusalem vyráběla rum na Kubě až do 60. let 20. století, kdy byla firma zkonfiskována Castrovým režimem. V tu dobu měl Matusalem 50% podíl na trhu s kubánským rumem. Produkci následně s odstupem několika desetiletí obnovil prapravnuk zakladatele Claudio Álvarez Salazar v Dominikánské republice, která podobné mikroklima jako Santiago de Cuba. Rum se zde vyrábí podle původních kubánských receptur. V současnosti je společnost vlastněna pátou generací rodiny Álvarez, přičemž právě Matusalem Gran Reserva 23 je poctou rodinné tradici. Průměrná délka zrání tohoto rumu představuje dvacet tři let v systému solera. Patřičné stáří rumu se zákonitě odráží i na jeho charakteru, kdy se ve vůni objevují pražené mandle, med, muškátový oříšek, banán či ananas. Jeho suchá chuť posléze nabízí rafinovanou kořenitou kombinaci vanilky, karamelu, melasy a dřeva. Matusalem Gran Reserva 23 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Gran Reserva 23 Enigma Box 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 480 

    Společnost Matusalem vyráběla rum na Kubě až do 60. let 20. století, kdy byla firma zkonfiskována Castrovým režimem. V tu dobu měl Matusalem 50% podíl na trhu s kubánským rumem. Produkci následně s odstupem několika desetiletí obnovil prapravnuk zakladatele Claudio Álvarez Salazar v Dominikánské republice, která podobné mikroklima jako Santiago de Cuba. Rum se zde vyrábí podle původních kubánských receptur. V současnosti je společnost vlastněna pátou generací rodiny Álvarez, přičemž právě Matusalem Gran Reserva 23 je poctou rodinné tradici. Průměrná délka zrání tohoto rumu představuje dvacet tři let v systému solera. Patřičné stáří rumu se zákonitě odráží i na jeho charakteru, kdy se ve vůni objevují pražené mandle, med, muškátový oříšek, banán či ananas. Jeho suchá chuť posléze nabízí rafinovanou kořenitou kombinaci vanilky, karamelu, melasy a dřeva. Poté, co byla na jaře 2023 představena nová lahev rumu Matusalem Gran Reserva 15, přichází v novém designu i jeho starší verze. Matusalem Gran Reserva 23 Enigma Box 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Platino 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    410 

    Matusalem Platino je velmi komplexní rum, jemuž je věnována mimořádná pozornost. Po třístupňové destilaci totiž nejprve odpočívá po dobu 18 měsíců v systému solera, jenž se původně používal pro zrání jemných brandy a sherry. Následně je rum filtrován přes uhlíkové filtry, díky čemuž je jeho barva téměř naprosto čirá. Jedná se o značně krémový rum s nasládlým nugátovým aroma a suchou karamelovou chutí, v jejíž dochuti dominuje kokos, vanilka a mandle. Jeho všestrannost z něj činí ideální rum pro přípravu koktejlů. Matusalem Platino 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem set 40,0% 1,4 l – investiční alkohol

    1 850 

    DÁREK – 1 originální látková taška Matusalem set 40,0% 1,4 l v akci za cenu Kč.

  • Matusalem Solera 7 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    450 

    Rumy Matusalem vynikají ve své kategorii díky tomu, že mají jedny z nejnižších obsahů cukru, díky čemuž tvoří perfektní základ jak pro moderní i klasické koktejly, tak pro samostatné popíjení. Matusalem Solera 7 je vyráběn podle vyráběn podle tradiční kubánské receptury, kdy v systému solera zraje v průměru sedm let. Jde o plný rum s výraznými tóny vanilky, javorového sirupu a máslových sušenek, které v závěru podtrhne jemný nádech kandované citrusové kůry a koření. Matusalem Solera 7 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.