Zobrazuji všech 9 výsledků

  • Bomberger's Declaration Distillery Bourbon 54,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 200 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Bomberger's Declaration Distillery Bourbon byl vyroben jako pocta historickému odkazu původní palírny. Jde o malosériový Kentucky Straight Bourbon lahvovaný jako 108 Proof neboli o síle 54 %. Ročník 2023 pokračuje v tradici Bomberger's a představuje výrazný Kentucky Straight Bourbon s bohatou komplexitou, která vzniká částečným zráním v sudech z dřeva dubu Muehlenbergova (Quercus muehlenbergii). Dřevo, ze kterých byly sudy vyrobeno, nejdříve 3 roky přirozeně schlo a následně byly sudy vypáleny na různé úrovně. Kromě toho bylo při výrobě toho bourbonu použito i sladované žito. Jde o výraznou plnou whisky, který odhaluje typické tóny ovoce a koření spolu s bohatými tóny melasy a komplexním, přetrvávajícím závěrem. Aroma: tmavé ovoce doplněné o ořechy a spálený karamel. Chuť… Bomberger's Declaration Distillery Bourbon 54,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Michter's 10 Y.O. Single Barrel Bourbon 47,2% 0,7 l – investiční alkohol

    4 030 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si… Michter's 10 Y.O. Single Barrel Bourbon 47,2% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Michter's 10 Y.O. Single Barrel Rye 46,4% 0,7 l – investiční alkohol

    4 370 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si… Michter's 10 Y.O. Single Barrel Rye 46,4% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Michter's US*1 American Whiskey 41,7% 0,7 l – investiční alkohol

    1 380 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si… Michter's US*1 American Whiskey 41,7% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Michter's US*1 Barrel Strength Rye 55,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 800 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si… Michter's US*1 Barrel Strength Rye 55,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Michter's US*1 Bourbon 45,7% 0,7 l – investiční alkohol

    1 380 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si… Michter's US*1 Bourbon 45,7% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Michter's US*1 Rye 42,4% 0,7 l – investiční alkohol

    1 360 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si… Michter's US*1 Rye 42,4% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Michter's US*1 Sour Mash 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 380 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si… Michter's US*1 Sour Mash 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Shenk's Homestead Sour Mash Whiskey 45,6% 0,7 l – investiční alkohol

    2 000 

    Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Shenk's Homestead Sour Mash Whiskey byla vyrobena jako pocta historickému odkazu původní palírny. Jde o sour mash whiskey vyráběnou s významným podílem žita. Ročník 2023 je výjimečný tím, že se při jeho výrobě používá sladované žito. Pro jeho zrání byly použity dva různé a velmi speciální druhy sudů. Jedna část zrála v sudech z dřeva, které 18 měsíců přirozeně schlo a poté bylo toustováno. Druhá část zrála ve speciálních francouzských sudech. Dřevo, ze kterého byly sudy vyrobeny, pochází ze známého regionu Vosges a 2 roky přirozeně schlo. Jde o hřejivou bohatou whisky s tóny kořeněného ovoce, nugátu, medu a kořeněné čokolády. Lahvovaná je při síle 45,6 %. Aroma: tóny karamelu, koření a vanilky. Chuť: lahodná, s náznaky jemného koření, sušeného ovoce a medu. Závěr: hladký a… Shenk's Homestead Sour Mash Whiskey 45,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.