Zobrazuji všech 6 výsledků

  • Navy Island Navy Strength 57,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 380 

    Navy Island Navy Strength je 100% kotlíkový rum vyrobený z 11 vybraných malosériových rumů různého stáří. Rumy pochází z 3 tradičních jamajských palíren. Rum byl lahvován při vyšší tzv. námořnické síle 57 % a nabízí tak intenzivní chuť a zážitek. Představuje čistě kotlíkový rum s vysokým podílem esterů, bez přidaného cukru či jiných aditiv. Rum je intenzivně aromatický, s vyváženými tóny zralého ovoce, banánů a stopami vanilky. Jde o těžký rum s plným tělem a dlouhým, hlubokým a vyváženým závěrem. Ideální je čistý nebo na ledu. Je také skvělým základem pro silnější rumové koktejly, například Mai Tai. Označení Navy Strength: Před rokem 1816, kdy byl vynalezen přístroj pro měření alkoholu, měli námořníci ve zvyku „ověřovat“ sílu rumu tak, že jím polili střelný prach, který následně zkusili pomocí lupy a slunečního světla zapálit. Pokud začal hořet, bylo jasné, že má rum minimálně 57 procent alkoholu (neboli že je tzv. 100 proof). Pokud hořet nezačal, byl rum ředěný. Navy Island Navy Strength 57,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Navy Island Port Cask Finish 46,4% 0,7 l – investiční alkohol

    1 290 

    Navy Island je malý tropický ostrov poblíž Port Antonio na Jamajce. Jeho název vznikl v 18. století, kdy byl ostrov využíván Britským královským námořnictvem. Ostrov byl ve 20. století vládou uzavřen a dodnes tak zůstává jedním z nejkrásnějších ostrovů v Karibiku. Právě bohatá a živá historie ostrova Navy Island byla inspirací pro tento jamajský rum. Navy Island Port Cask Finish je blendem vybraných jamajských rumů, včetně těch nejlepších jamajských rumů vyrobených kotlíkovou destilací. Rumy zrály v tropickém klimatu v sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon, a nejméně 6 měsíců dozrávaly v sudech po portském víně Tawny. Tato limitovaná edice byla lahvována v roce 2023 navazuje na edici z předchozího roku, která dozrávala v sudech po jiném fortifikovaném víně – po sherry. Vzniká tak ucelená řada rumů stejného původu, avšak s rozdílným přístupem k procesu zrání. Tento rum s bohatou, plnou a charakteristicky jamajskou chutí se vyznačuje komplexním aroma, sladkostí a sušeným… Navy Island Port Cask Finish 46,4% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Navy Island Port Cask Finish Cask Strength 62,3% 0,7 l – investiční alkohol

    1 490 

    Navy Island je malý tropický ostrov poblíž Port Antonio na Jamajce. Jeho název vznikl v 18. století, kdy byl ostrov využíván Britským královským námořnictvem. Ostrov byl ve 20. století vládou uzavřen a dodnes tak zůstává jedním z nejkrásnějších ostrovů v Karibiku. Právě bohatá a živá historie ostrova Navy Island byla inspirací pro tento jamajský rum. Navy Island Port Cask Finish je blendem vybraných jamajských rumů, včetně těch nejlepších jamajských rumů vyrobených kotlíkovou destilací. Rumy zrály v tropickém klimatu v sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon, a nejméně 6 měsíců dozrávaly v sudech po portském víně Tawny. Tato limitovaná edice byla lahvována v roce 2023 navazuje na edici z předchozího roku, která dozrávala v sudech po jiném fortifikovaném víně – po sherry. Vzniká tak ucelená řada rumů stejného původu, avšak s rozdílným přístupem k procesu zrání. Tento rum s bohatou, plnou a charakteristicky jamajskou chutí se vyznačuje komplexním aroma, sladkostí a sušeným… Navy Island Port Cask Finish Cask Strength 62,3% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Navy Island PX Sherry Cask Finish Cask Strength (CZ Exclusive) 62,9% 0,7 l – investiční alkohol

    1 710 

    Navy Island je malý tropický ostrov poblíž Port Antonio na Jamajce. Jeho název vznikl v 18. století, kdy byl ostrov využíván Britským královským námořnictvem. Ostrov byl ve 20. století vládou uzavřen a dodnes tak zůstává jedním z nejkrásnějších ostrovů v Karibiku. Právě bohatá a živá historie ostrova Navy Island byla inspirací pro tento jamajský rum. Navy Island Pedro Ximénez Sherry Cask Finish byl lahvován exkluzivně pro Českou republiku v sudové síle 62,9 %. Lahvován byl v roce 2022 jen v limitovaném množství. Tato edice se skládá z vybraných jamajských rumů, včetně těch nejlepších stařených kotlíkových rumů, které byly uloženy minimálně na 6 měsíců k závěrečnému zrání do sudů po sherry Pedro Ximénez. Výsledný rum má typicky výrazný jamajský charakter, doplněný o jemné tóny sušeného ovoce a sladkého džemu, a přetrvávající kořeněný závěr. Aroma: delikátní tóny sladkého sherry Pedro Ximénez, rozinek a medu v kombinaci s těžkými tóny jamajského kotlíkového rumu. Chuť: výrazná… Navy Island PX Sherry Cask Finish Cask Strength (CZ Exclusive) 62,9% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Navy Island set 40,0% 1,4 l – investiční alkohol

    2 199 

    Zvýhodněný set obsahuje Navy Island XO (0,7L) a Navy Island Navy Strength (0,7L). Navy Island XO Navy Island je malý tropický ostrov poblíž Port Antonio na Jamajce. Jeho název vznikl v 18. století, kdy byl ostrov využíván Britským královským námořnictvem. Ostrov byl ve 20. století vládou uzavřen a dodnes tak zůstává jedním z nejkrásnějších ostrovů v Karibiku. Právě bohatá a živá historie ostrova Navy Island byla inspirací pro tento jamajský rum. Tradiční výroba rumů na Jamajce probíhá kotlíkovou destilací v malých várkách. A jsou to kotlíkové rumy, které tvoří většinu blendu pro rum Navy Island XO. Jsou to mimo jiné rumy z destilerií Worthy Park Estate, Hampden Estate a Monymust Estate. Rumy zrají v tropickém klimatu v sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Navy Island XO má svůdné aroma jamajských rumů a vyváženou chuť s tóny vanilky, šťavnatého zralého ovoce (banánů, pečených jablek) a karamelu. Závěr je dlouhý, harmonický a příjemně suchý. Navy Island Navy Strength… Navy Island set 40,0% 1,4 l v akci za cenu Kč.

  • Navy Island XO Reserve 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 040 

    Navy Island je malý tropický ostrov poblíž Port Antonio na Jamajce. Jeho název vznikl v 18. století, kdy byl ostrov využíván Britským královským námořnictvem. Ostrov byl ve 20. století vládou uzavřen a dodnes tak zůstává jedním z nejkrásnějších ostrovů v Karibiku. Právě bohatá a živá historie ostrova Navy Island byla inspirací pro tento jamajský rum. Tradiční výroba rumů na Jamajce probíhá kotlíkovou destilací v malých várkách. A jsou to kotlíkové rumy, které tvoří většinu blendu pro rum Navy Island XO. Jsou to mimo jiné rumy z destilerií Worthy Park Estate, Hampden Estate a Monymust Estate. Rumy zrají v tropickém klimatu v sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Navy Island XO má svůdné aroma jamajských rumů a vyváženou chuť s tóny vanilky, šťavnatého zralého ovoce (banánů, pečených jablek) a karamelu. Závěr je dlouhý, harmonický a příjemně suchý. Navy Island XO Reserve 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.