Zobrazen 1. – 16. z 34 výsledků

  • (karton) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 090 

    Nikka Days je svěží, květinová japonská whisky s příjemným kouřovým nádechem. Díky svému senzorickému profilu je ideální pro ty, kteří chtějí vkročit do světa oceňovaných japonských whisky Nikka a vydat se tak po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky a otce japonské whisky. Nikka Days je blend jemných obilných a mírně rašelinových sladových whisky ze dvou destilerií společnosti Nikka – Joiči a Mijagikjó. Jeho středně plné tělo odkrývá spoustu květinových a příjemně ostrých chutí, které se prolínají s vanilkou a karamelem na pozadí a s jemným, charakteristickým nádechem rašelinové nakouřenosti v závěru. Vůně: Svěží a ovocná. Bílé květy, pomerančový květ, hrušky, citrusy. Chuť: Přímočará, hladká. Obiloviny, slad, toffee, pražené ořechy a vanilka. V závěru meruňky, slad, vanilka a prchavý dotek rašeliny. Doporučené podávání: Čistá, s ledem, v koktejlech. Vyzkoušejte jednoduché drinky oblíbené v Japonsku – highball (led, 1 díl whisky, 3 díly perlivé vody) nebo mizuwari… (karton) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 120 

    Japonská značka Nikka byla po řadu let známá především jako výrobce prémiových whisky. Nedávno se však rozrostla o nové produkty, které staví na mnoha letech zkušeností s destilací bílých spiritů a míchání whisky. Nikka Coffey Vodka dokonale zachycuje neobyčejně jemnou chuť destilátů na bázi kukuřice a pšenice, které v palírně Mijagikjó vznikají na vzácném Coffeyho destilačním zařízení. Oba jsou posléze pečlivě blendovány a výsledný produkt nakonec prochází minimální filtrací přes březové uhlí. To vodce Nikka Coffey dodává její průzračnost, precizní vyváženost a jemnou texturu. V roce 2018 získala Nikka Coffey Vodka na cenách International Spirits Challenge zlato. Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém vodka, gin a whisky Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské… (karton) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 550 

    Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, se na počátku 20. století vydal do Skotska, kde se právě výrobě whisky naučil. Kromě nově nabytých zkušeností, které vedly ke vzniku první kvalitní japonské whisky, se domů vrátil také se svou novou manželkou Ritou (Jessie Roberta Cowan), která mu v jeho úsilí a snu významně pomohla. Příběh jejich lásky a oddanosti jeden druhému je inspirující a v Japonsku dobře známý. Super Nikka je blend, ve kterém se s důmyslnou harmonií snoubí chuť ovoce s jemnými tóny rašeliny a sherry. Poprvé byl představen na počest Rity Takecuru roku 1962, rok po její smrti. Od té doby se tato whisky stala jednou z nejprodávanějších v Japonsku. Vůně: Elegantní a zaoblená. Šalvěj, mirabelky, useň. Jemné aroma dubu a koření (kmín) přechází ve vůni květin (šeřík, levandule). Chuť: Živá a energická. Levandule, med, mandlové mléko, popel, tóny sladového ječmene se špetkou soli. Marshmallow a fialky. V závěru jemná chuť kouře, čerstvě… (karton) 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 47,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 150 

    Jedinečný japonský gin z dílny společnosti Nikka, jež je pověstná nejen vysokou kvalitou svých produktů, ale také inovativním přístupem k jejich výrobě. Neobvyklá destilační metoda propůjčuje ginu charakteristickou sametovou texturu a plné tělo. K výrobě se používá 11 botanicals, mezi kterými je vedle klasických ginových ingrediencí (jalovcové bobule, andělika, semínka koriandru) také jablečný mošt, japonský pepř sanšó a exotické citrusy z Japonska a Okinawy (juzu, kabosu, amanacu, hirami lemon), které jsou okamžitě patrné v chuti i vůni tohoto skutečně unikátního ginu. Odborný portál Whisky Exchange jej v roce 2018 vyhlásil destilátem roku, o rok později získal zlato na cenách World Gin Awards. Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém gin, vodka a whisky Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel… (karton) 47,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 51,4% 0,5 l – investiční alkohol

    990 

    Nikka From the Barrel je silný blend sladových a obilných whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky. Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně. Chuť: Intenzivní, peprná. Tóny dubového dřeva a zralého ovoce (broskve), karamelizovaných jablek a květů (zimolez). Dlouhotrvající a komplexní závěr s pokračující chutí ovoce (sušené švestky, broskve), na pozadí tóny vanilky s náznakem… (karton) 51,4% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka Coffey Gin + Fever-Tree Indian Tonic Gift Box 47,0% 1,2 l – investiční alkohol

    1 090 

    Jedinečný japonský gin z dílny společnosti Nikka, jež je pověstná nejen vysokou kvalitou svých produktů, ale také inovativním přístupem k jejich výrobě. Neobvyklá destilační metoda propůjčuje ginu charakteristickou sametovou texturu a plné tělo. K výrobě se používá 11 botanicals, mezi kterými je vedle klasických ginových ingrediencí (jalovcové bobule, andělika, semínka koriandru) také jablečný mošt, japonský pepř sanšó a exotické citrusy z Japonska a Okinawy (juzu, kabosu, amanacu, hirami lemon), které jsou okamžitě patrné v chuti i vůni tohoto skutečně unikátního ginu. Dárková balení obsahuje navíc půllitrovou láhev toniku značky Fever-Tree, která byla průkopníkem kategorie prémiových mixerů. Zakládá si na mimořádné kvalitě a 100 % přírodním složení, tedy žádná přidaná umělá barviva, sladidla či konzervanty. Vše, co potřebujete pro vynikající Gin & Tonic. Nikka Coffey Gin + Fever-Tree Indian Tonic Gift Box 47,0% 1,2 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka Coffey Grain 45,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 610 

    Japonská single grain whisky od společnosti Nikka, jíž založil Masataka Takecuru, otec japonské whisky. Nikka Coffey Grain se vyrábí v destilerii Mijagikjó z mimořádně vysokého podílu kukuřice (kolem 90 %) a malého podílu sladu. To možná svádí k představě, že by se mohla chuťově podobat bourbonu či kukuřičné whisky, což nicméně vyvrátí už první doušek. Nikka Coffey Grain je exotická, výrazná a nekonvenční – naprosto neobyčejná obilná whisky, která vás překvapí hloubkou svých chutí. Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na… Nikka Coffey Grain 45,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka Coffey Malt 45,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 610 

    Další produkt z dílny japonské společnosti Nikka, který dokládá nejen její zkušenost, ale také pověstný inovativní přístup. Nikka Coffey Malt se vyrábí v japonské destilerii Mijagikjó výlučně ze sladového ječmene. Jediný důvod, proč není řazená mezi single malt whisky, je destilační zařízení, na kterém vzniká – nejedná se totiž o pot still (jako v případě skotských single maltů), ale o kolonu, na které běžně vznikají obilné whisky. Proto je, tak trochu paradoxně, i Nikka Coffey Malt řazena mezi single grain whisky. Unikátní výrobní postup vede ke vzniku whisky s naprosto mimořádnou chutí a texturou, jíž ocení nejen milovníci této kategorie. Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze… Nikka Coffey Malt 45,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka Coffey Vodka + Fever-Tree Ginger Beer Gift Box 40,0% 1,2 l – investiční alkohol

    1 140 

    Japonská značka Nikka byla po řadu let známá především jako výrobce prémiových whisky. Nedávno se však rozrostla o nové produkty, které staví na mnoha letech zkušeností s destilací bílých spiritů a míchání whisky. Nikka Coffey Vodka dokonale zachycuje neobyčejně jemnou chuť destilátů na bázi kukuřice a pšenice, které v palírně Mijagikjó vznikají na vzácném Coffeyho destilačním zařízení. Oba jsou posléze pečlivě blendovány a výsledný produkt nakonec prochází minimální filtrací přes březové uhlí. To vodce Nikka Coffey dodává její průzračnost, precizní vyváženost a jemnou texturu. Dárková balení obsahuje navíc půllitrovou láhev zázvorového piva značky Fever-Tree, která byla průkopníkem kategorie prémiových mixerů. Zakládá si na mimořádné kvalitě a 100 % přírodním složení, tedy žádná přidaná umělá barviva, sladidla či konzervanty. Vše, co potřebujete pro výjimečný koktejl Moscow Mule. Nikka Coffey Vodka + Fever-Tree Ginger Beer Gift Box 40,0% 1,2 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka Days Gift Box 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 380 

    Nikka Days je svěží, květinová japonská whisky s příjemným kouřovým nádechem. Díky svému senzorickému profilu je ideální pro ty, kteří chtějí vkročit do světa oceňovaných japonských whisky Nikka a vydat se tak po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky a otce japonské whisky. Nikka Days je blend jemných obilných a mírně rašelinových sladových whisky ze dvou destilerií společnosti Nikka – Joiči a Mijagikjó. Jeho středně plné tělo odkrývá spoustu květinových a příjemně ostrých chutí, které se prolínají s vanilkou a karamelem na pozadí a s jemným, charakteristickým nádechem rašelinové nakouřenosti v závěru. Vůně: Svěží a ovocná. Bílé květy, pomerančový květ, hrušky, citrusy. Chuť: Přímočará, hladká. Obiloviny, slad, toffee, pražené ořechy a vanilka. V závěru meruňky, slad, vanilka a prchavý dotek rašeliny. Doporučené podávání: Čistá, s ledem, v koktejlech. Vyzkoušejte jednoduché drinky oblíbené v Japonsku – highball (led, 1 díl whisky, 3 díly perlivé vody) nebo mizuwari… Nikka Days Gift Box 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka Discovery Miyagikyo Peated Conquête 48,0% 0,7 l – investiční alkohol

    6 250 

    Tato vzácná edice je součástí nové série „Nikka Discovery“, která představuje rozmanitost ingrediencí dostupných ve dvou palírnách značky Nikka a umožňuje nahlédnout do experimentů prováděných během procesu výroby. Společnost Nikka, druhý největší výrobce japonské whisky, provozuje v současnosti v zemi dvě palírny. Tou první je od roku 1934 palírna Joiči na nejsevernějším japonském ostrově Hokkaidó. V šedesátých letech 20. století již produkce první palírny nestačila k uspokojení stále rostoucí poptávky, a proto bylo nutné postavit palírnu druhou. Ta nese název Mijagikjó a leží kousek od města Sedai, zhruba 150 km severně od Tokia. Právě v Mijagikjó se zrodila limitovaná edice, která se naprosto vymyká chuťovému profilu, jenž je pro tuto palírnu typický. Vyrobená je výhradně z rašelinou nakouřeného sladu různých šarží a nabízí tak velké překvapení. Whisky z Mijagikjó se vyznačují lehkým ovocným profilem, v této edici se ale projevují výrazné rašelinové tóny, zanechávající na… Nikka Discovery Miyagikyo Peated Conquête 48,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka Discovery Yoichi Non-Peated Conquête 47,0% 0,7 l – investiční alkohol

    6 250 

    Tato vzácná edice je součástí nové série „Nikka Discovery“, která představuje rozmanitost ingrediencí dostupných ve dvou palírnách značky Nikka a umožňuje nahlédnout do experimentů prováděných během procesu výroby. Společnost Nikka, druhý největší výrobce japonské whisky, provozuje v současnosti v zemi dvě palírny. Druhé destilerii Mijagikjó, otevřené v roce 1969, předcházela palírna Joiči. Ta byla uvedena do provozu v roce 1934, kdy se začala psát historie značky Nikka. Joiči se nachází ve stejnojmenném městě na ostrově Hokkaidó zhruba 50 km od Sappora a jedná se tak o nejsevernější japonskou destilerii. Zakladatel značky Masataka Takecuru zde našel místo, které je prostředím co nejvíce podobné Skotsku, které poznal během svých studií. Právě v Joiči se zrodila limitovaná edice, která se naprosto vymyká chuťovému profilu, jenž je pro tuto palírnu typický. Klasické rašelinové, nakouřené a lehce jódovité chutě v ní střídá rovnováha mezi ovocností, medem a sladem. Právě základní… Nikka Discovery Yoichi Non-Peated Conquête 47,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka From The Barrel Gift Box 51,4% 0,5 l – investiční alkohol

    1 490 

    Nikka From the Barrel je silný blend single malt a single grain whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky. Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně. Chuť: Intenzivní, peprná. Tóny dubového dřeva a zralého ovoce (broskve), karamelizovaných jablek a květů (zimolez). Dlouhotrvající a komplexní závěr s pokračující chutí ovoce (sušené švestky, broskve), na pozadí tóny vanilky s… Nikka From The Barrel Gift Box 51,4% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka From The Barrel Gift Box 51,4% 0,5 l – investiční alkohol

    1 490 

    Nikka From the Barrel je silný blend single malt a single grain whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky. Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně. Chuť: Intenzivní, peprná. Tóny dubového dřeva a zralého ovoce (broskve), karamelizovaných jablek a květů (zimolez). Dlouhotrvající a komplexní závěr s pokračující chutí ovoce (sušené švestky, broskve), na pozadí tóny vanilky s… Nikka From The Barrel Gift Box 51,4% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka From the Barrel Ice Bucket Gift Box 51,4% 0,5 l – investiční alkohol

    2 490 

    Nikka From the Barrel je silný blend single malt a single grain whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky. Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně. Chuť: Intenzivní, peprná. Tóny dubového dřeva a zralého ovoce (broskve), karamelizovaných jablek a květů (zimolez). Dlouhotrvající a komplexní závěr s pokračující chutí ovoce (sušené švestky, broskve), na pozadí tóny vanilky s… Nikka From the Barrel Ice Bucket Gift Box 51,4% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Nikka From the Barrel Silhouette Gift Box 51,4% 0,5 l – investiční alkohol

    1 550 

    Nikka From the Barrel je silný blend single malt a single grain whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky. Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně. Chuť: Intenzivní, peprná. Tóny dubového dřeva a zralého ovoce (broskve), karamelizovaných jablek a květů (zimolez). Dlouhotrvající a komplexní závěr s pokračující chutí ovoce (sušené švestky, broskve), na pozadí tóny vanilky s… Nikka From the Barrel Silhouette Gift Box 51,4% 0,5 l v akci za cenu Kč.