Zobrazuji všech 5 výsledků

  • Peated Rum Batch 1 Bourbon Finish 48,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 990 

    Peated Rum představuje první rum na světě, který je nakouřený rašelinou. Za značkou stojí Eric Koster, majitel společnosti Schotman, který si položil otázku, proč by nakouření mělo být jen doménou whisky, a rozhodl se vyzkoušet, jak by chutnal nakouřený rum. Byl prvním, kdo rum nakouřený rašelinou vyrobil, a proto si nechal svůj nápad patentovat. Nejdříve experimentoval, zda lze v rumu aroma kouře vůbec zachytit, a rum poté uložil do sudu. Když po čase rum ochutnal, byl mile překvapen, a pustil se do výroby. První edici tvoří 5 rumů, z nichž každý byl uložen ke zrání do jiného sudu: po bourbonu, po koňaku, po sherry Pedro Ximénez, po portském víně a po sherry Moscatel. Lahvovány byly v létě 2021 a od každé verze bylo vyrobeno jen 230 lahví. Tento rum dozrával v sudu po bourbonu. Aroma: květinové a ovocné tóny, banány s máslovým karamelem a dotekem kouře. Chuť: komplexní chuť rašeliny, později ji doplní tóny banánů se svěžím nádechem mentolu a eukalyptu a náznak zemitých minerálů… Peated Rum Batch 1 Bourbon Finish 48,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Peated Rum Batch 1 Cognac Finish 50,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 340 

    Peated Rum představuje první rum na světě, který je nakouřený rašelinou. Za značkou stojí Eric Koster, majitel společnosti Schotman, který si položil otázku, proč by nakouření mělo být jen doménou whisky, a rozhodl se vyzkoušet, jak by chutnal nakouřený rum. Byl prvním, kdo rum nakouřený rašelinou vyrobil, a proto si nechal svůj nápad patentovat. Nejdříve experimentoval, zda lze v rumu aroma kouře vůbec zachytit, a rum poté uložil do sudu. Když po čase rum ochutnal, byl mile překvapen, a pustil se do výroby. První edici tvoří 5 rumů, z nichž každý byl uložen ke zrání do jiného sudu: po bourbonu, po koňaku, po sherry Pedro Ximénez, po portském víně a po sherry Moscatel. Lahvovány byly v létě 2021 a od každé verze bylo vyrobeno jen 230 lahví. Tento rum dozrával v sudu po koňaku a z celé řady je nakouřený nejvíce. Aroma: zemité, s tóny sušených bylin, jódu, kůže a sladkého tabáku, v pozadí se projevují ovocné tóny hrušek. Chuť: máslové podtóny, tropické ovoce a muškátový oříšek… Peated Rum Batch 1 Cognac Finish 50,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Peated Rum Batch 1 Moscatel Finish 52,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 290 

    Peated Rum představuje první rum na světě, který je nakouřený rašelinou. Za značkou stojí Eric Koster, majitel společnosti Schotman, který si položil otázku, proč by nakouření mělo být jen doménou whisky, a rozhodl se vyzkoušet, jak by chutnal nakouřený rum. Byl prvním, kdo rum nakouřený rašelinou vyrobil, a proto si nechal svůj nápad patentovat. Nejdříve experimentoval, zda lze v rumu aroma kouře vůbec zachytit, a rum poté uložil do sudu. Když po čase rum ochutnal, byl mile překvapen, a pustil se do výroby. První edici tvoří 5 rumů, z nichž každý byl uložen ke zrání do jiného sudu: po bourbonu, po koňaku, po sherry Pedro Ximénez, po portském víně a po sherry Moscatel. Lahvovány byly v létě 2021 a od každé verze bylo vyrobeno jen 230 lahví. Tento rum dozrával po sherry Moscatel. Aroma: sladké a kouřové, s tóny sladkého tabáku a kůže. Chuť: sušené ovoce, zejména švestky a hrušky, spolu s tóny medu, tabáku a kůže. Závěr: zemitý kouř s dotekem svěžího eukalyptu. Peated Rum Batch 1 Moscatel Finish 52,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Peated Rum Batch 1 Pedro Ximénez Finish 53,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 290 

    Peated Rum představuje první rum na světě, který je nakouřený rašelinou. Za značkou stojí Eric Koster, majitel společnosti Schotman, který si položil otázku, proč by nakouření mělo být jen doménou whisky, a rozhodl se vyzkoušet, jak by chutnal nakouřený rum. Byl prvním, kdo rum nakouřený rašelinou vyrobil, a proto si nechal svůj nápad patentovat. Nejdříve experimentoval, zda lze v rumu aroma kouře vůbec zachytit, a rum poté uložil do sudu. Když po čase rum ochutnal, byl mile překvapen, a pustil se do výroby. První edici tvoří 5 rumů, z nichž každý byl uložen ke zrání do jiného sudu: po bourbonu, po koňaku, po sherry Pedro Ximénez, po portském víně a po sherry Moscatel. Lahvovány byly v létě 2021 a od každé verze bylo vyrobeno jen 230 lahví. Tento rum dozrával v sudu po sherry Pedro Ximénez. Je méně nakouřený než například verze, jež dozrávala v sudu po koňaku, a lahvován byl při vyšší síle 53 %. Aroma: sladké tóny rozinek, mandlí a exotického ovoce (mango, ananas), doplněné o… Peated Rum Batch 1 Pedro Ximénez Finish 53,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Peated Rum Batch 1 Port Finish 61,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 290 

    Peated Rum představuje první rum na světě, který je nakouřený rašelinou. Za značkou stojí Eric Koster, majitel společnosti Schotman, který si položil otázku, proč by nakouření mělo být jen doménou whisky, a rozhodl se vyzkoušet, jak by chutnal nakouřený rum. Byl prvním, kdo rum nakouřený rašelinou vyrobil, a proto si nechal svůj nápad patentovat. Nejdříve experimentoval, zda lze v rumu aroma kouře vůbec zachytit, a rum poté uložil do sudu. Když po čase rum ochutnal, byl mile překvapen, a pustil se do výroby. První edici tvoří 5 rumů, z nichž každý byl uložen ke zrání do jiného sudu: po bourbonu, po koňaku, po sherry Pedro Ximénez, po portském víně a po sherry Moscatel. Lahvovány byly v létě 2021 a od každé verze bylo vyrobeno jen 230 lahví. Tento rum dozrával v sudu po portském víně. Lahvován byl při vyšší síle 61 %, přesto se v něm projevuje jemnost portského vína. Aroma: květinové, připomínající květy třešní, doplněné o tóny sena a kouře. Chuť: květinová, krémově máslová, s… Peated Rum Batch 1 Port Finish 61,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.