Zobrazuji všech 5 výsledků

  • Silkie Dark Irish Whiskey 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    890 

    Silkie Dark byla uvedena na trh v roce 2020 a představuje bohatou, kouřovou, rašelinovou irskou whiskey. Inspirována je historickými whiskey z pobřeží Donegalu a skládá se z kvalitních dvakrát destilovaných single maltů, třikrát destilovaných rašelinových single maltů a obilné whiskey. Srdce destilátu tvoří třikrát destilovaný rašelinový single malt. Používá se irská rašelina, která nepochází z lesů ale vřesů a je tak sladší a méně dřevitá než skotská rašelina. Nakouřený je na 55 ppm, po trojité destilaci na 22 ppm. Zraje v sudech po sherry a dodává plná, nasládlý, kouřový charakter. Irská rašelinová whiskey má dlouhou historii, především v oblasti Donegal. V porovnání se skotskou rašelinovou whiskey je jemnější a sladší. Aroma: čerstvé tóny jablek a hrušek spolu s kořeněným suchým kouřem a čerstvým dubovým dřevem. Chuť: jemnost, která přechází v bohatou sladkost slaného karamelu, spolu s vlnami sladkého tabáku, lékořice, hořké čokolády, karamelu a hrušek. Závěr: hřejivý… Silkie Dark Irish Whiskey 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Silkie Irish Whiskey 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    850 

    Silkie je irská blended whiskey lahvovaná společností Sliabh Liag Distillers, která vyrábí rovněž gin An Dúlamán. Zatímco je její vlastní whiskey palírna ve výstavbě, společnost zdrojuje tu nejkvalitnější dvakrát a třikrát destilovanou sladovou whiskey, obilnou whiskey a kapku nakouřené whiskey k vyrobení blendu, který je inspirován legendami pobřeží irského Donegalu, mytologickými mořskými pannami, které byly schopné shodit svou kůži a proměnit se v krásné ženy. Silkie je lahvovaná je bez použití studené filtrace při 46 %. Přesné složení blendu: 13 % sladová whiskey, dvakrát destilovaná, sudy po bourbonu 13 % sladová whiskey, třikrát destilovaná, sudy po sherry 4 % sladová whiskey, třikrát destilovaná, nakouřená (55 ppm), sudy po sherry 35 % obilná whiskey (kukuřice), z kolonové destilace, nové sudy 35 % obilná whiskey (kukuřice), z kolonové destilace, znovu vypálené sudy Aroma: čerstvé, s jemnými tónu sladu, zelených jablek a medového másla. Chuť: velmi jemná, s tóny hřejivého… Silkie Irish Whiskey 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • The Legendary Dark Silkie 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    950 

    The Dark Silkie byla uvedena na trh v roce 2020 a představuje bohatou, kouřovou, rašelinovou irskou whiskey. Inspirována je historickými whiskey z pobřeží Donegalu a skládá se z kvalitních dvakrát destilovaných single maltů, třikrát destilovaných rašelinových single maltů a obilné whiskey. Srdce destilátu tvoří třikrát destilovaný rašelinový single malt. Používá se irská rašelina, která nepochází z lesů ale vřesů a je tak sladší a méně dřevitá než skotská rašelina. Nakouřený je na 55 ppm, po trojité destilaci na 22 ppm. Zraje v sudech po sherry a dodává plná, nasládlý, kouřový charakter. Irská rašelinová whiskey má dlouhou historii, především v oblasti Donegal. V porovnání se skotskou rašelinovou whiskey je jemnější a sladší. Aroma: čerstvé tóny jablek a hrušek spolu s kořeněným suchým kouřem a čerstvým dubovým dřevem. Chuť: jemnost, která přechází v bohatou sladkost slaného karamelu, spolu s vlnami sladkého tabáku, lékořice, hořké čokolády, karamelu a hrušek. Závěr: hřejivý… The Legendary Dark Silkie 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • The Legendary Midnight Silkie 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 040 

    The Midnight Silkie představuje nejvíce nakouřenou whiskey irské značky Silkie, která doplňuje základní řadu značky. Jejím srdcem je rašelinová whiskey (35 %), která se míchá s dalšími čtyřmi sladovými whiskey. Každá z pěti whiskey zraje v jiném sudu, spolu však tvoří dokonalou harmonii. Výsledná whiskey je bohatá, komplexní a výrazně kouřová. Rašelinová whisky (třikrát destilovaná) zraje v sudech po boubonu (35 %). Nerašelinové whiskey (třikrát destilované) zrají v sudech: • po sherry, zakončené v nových dubových sudech (30 %), • po imperial stoutu (20 %), • po oloroso sherry (5 %) a • po červeném víně (10 %). Whiskey je lahvovaná bez použití studené filtrace při síle 46 %. Aroma: bohatá sladkost cukru muscovado spolu s tóny dýmkového kouře, vánočního koření, santalového dřeva, pomerančové kůry, pečených jablek, pomeranče v čokoládě, sladkého tabáku, lněného semínka a zemitých tónů. Chuť: zprvu intenzivní sladkost melasy, která přechází v suchý rašelinový kouř. Tóny dýmkového… The Legendary Midnight Silkie 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • The Legendary Silkie 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    920 

    Silkie je irská blended whiskey lahvovaná společností Sliabh Liag Distillers, která vyrábí rovněž gin An Dúlamán. Zatímco je její vlastní whiskey palírna ve výstavbě, společnost zdrojuje tu nejkvalitnější dvakrát a třikrát destilovanou sladovou whiskey, obilnou whiskey a kapku nakouřené whiskey k vyrobení blendu, který je inspirován legendami pobřeží irského Donegalu, mytologickými mořskými pannami, které byly schopné shodit svou kůži a proměnit se v krásné ženy. Silkie je lahvovaná je bez použití studené filtrace při 46 %. Přesné složení blendu: 13 % sladová whiskey, dvakrát destilovaná, sudy po bourbonu 13 % sladová whiskey, třikrát destilovaná, sudy po sherry 4 % sladová whiskey, třikrát destilovaná, nakouřená (55 ppm), sudy po sherry 35 % obilná whiskey (kukuřice), z kolonové destilace, nové sudy 35 % obilná whiskey (kukuřice), z kolonové destilace, znovu vypálené sudy Aroma: čerstvé, s jemnými tónu sladu, zelených jablek a medového másla. Chuť: velmi jemná, s tóny hřejivého… The Legendary Silkie 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.