Zobrazen 1. – 16. z 51 výsledků

  • Časopis Warehouse #1 31 0,0 l – investiční alkohol

    100 

    Jednatřicáté číslo časopisu Warehouse #1 přináší podrobný pohled na rumové destilerie na ostrově Mauricius i rozhovory s dvěma nesmírně významnými osobnostmi. Tou první je Alexandre Gabriel, vizionář, master blender a majitel společností Maison Ferrand a West Indies Rum Distillery, který stojí za značkami Plantation Rum, Citadelle Gin a Ferrand Cognac. Tou druhou je naopak vysoce uznávaný José Blanco, doutníkový master blender a obchodní ředitel ve společnosti Arturo Fuente. Kromě popisu barové scény v australském Sydney či legendami opředeného Baru Hemingway v pařížském hotelu Ritz se lze dále dočíst o řadě významných značek, jakými jsou Aperol, Cinzano nebo Matusalem. Nechybí ani rady a tipy, jak se správně obléct pro vámi zvolenou gastronomickou událost, či jaký sýr vybrat pro perfektní aperitivo moment. V neposlední řadě nelze pominout ani rozhovor s Pavlou Janečkovou Hájkovou o její knize Vintage Kitchen, v němž mimo jiné prozrazuje, kde se bere inspirace minulostí na… Časopis Warehouse #1 31 0,0 l v akci za cenu Kč.

  • Časopis Warehouse #1 32 0,0 l – investiční alkohol

    100 

    Dvaatřicáté číslo časopisu Warehouse #1 je plné cest, rozhovorů a reportáží. Zatímco na jedné straně můžete vyrazit za poznáváním botanického rumu Boukman na Haiti, v jiné části časopisu naopak můžete objevovat krásy Guatemaly, a to hned ve dvou pohledech na tamní typické produkty – kávu a rum. Opomenout však nelze ani komplexní cestu po jamajských palírnách nebo exkurzi po barech v Tokiu. Vedle rozhovorů s šéfkuchařem Radkem Kašpárkem či majiteli značky Los Siete Misterios Juliem a Eduardem Mestre se lze dále dočíst o legendární tabákové rodině Meerapfel, o vzniku koktejlu Porn Star Martini nebo o tom, co to je single cask a jak se vybírá. Nechybí ani ohlédnutí za významnými událostmi, jakými bylo kupříkladu otevření Aperol Spritz Terrace v pražském Mánesu nebo Casa Matusalem, kde byl poprvé na světě představen nový design lahve rumu Matusalem Gran Reserva 15. To vše doplňují taktéž rady a tipy, jak připravit domácí párty, jak vytvořit dokonalou pizzu a mnohé další, mezi nimiž… Časopis Warehouse #1 32 0,0 l v akci za cenu Kč.

  • Časopis Warehouse #1 33 0,0% – investiční alkohol

    100 

    Třiatřicáté číslo časopisu Warehouse #1 je plné inspirace. Kromě toho, že hned zkraje je možné nechat se unést příběhem grogu, lze narazit i na řadu dalších zajímavých receptur od novodobé kávové klasiky s názvem Revolver, přes polozapomenutý Rose Cocktail, až po recept na Negroni Cheesecake párovaný s koktejlem Negroni Sour. Stejně tak ale na čtenáře čeká průnik do světa rumu v rozhovoru s Marthou Miller a Teri Alleyne, zatímco v interview s bratry Godety se lze blíže podívat na kategorii koňaku. Pro úplnost z hlediska jednotlivých kategorií pak můžete objevovat i svět whisky a to, co všechno nám tento obilný destilát v 21. století nabízí. Opomenout ovšem nelze ani představení dalších značek, mezi nimiž jsou americká vodka Skyy, český kávový likér Gloria nebo doutníky Aladino z Hondurasu. Vyjma receptů na sladké pečení nejen s rumem, ale také s brandy, bourbonem či koňakem, je navíc možné skrze rozhovor s Philippem Jansou poznat koncept L’Avenue, oslavující francouzskou… Časopis Warehouse #1 33 0,0% v akci za cenu Kč.

  • Časopis Warehouse #1 GIN Speciál – investiční alkohol

    300 

    Speciální číslo časopisu Warehouse #1 s prostým názvem GIN se podrobně zabývá kategorií ginu ze všech možných úhlů pohledu. Kromě legislativního vymezení a obsáhlého historického vývoje tohoto destilátu se v něm čtenář může seznámit s popisem základních botanicals používaných při výrobě ginu i s tím, jaké metody se nejčastěji pro extrakci těchto přírodních složek využívají. Zatímco klasifikace ginu se zaměřuje na jednotlivé styly, opravdovou rozmanitost tohoto destilátu přináší až pomyslná ginová cesta kolem světa, která čtenáři postupně krok za krokem představuje jednotlivé značky ginu z portfolia společnosti Ultra Premium Brands. Speciální číslo Warehouse #1 je díky svému komplexnímu pojetí skutečně jedinečným zdrojem informací, který vám ukáže nejen giny z různých koutů světa, ale také možnosti, jak si jej vychutnat v rámci klasických i napůl zapomenutých koktejlů, případně jak lze gin párovat s doutníkem, či jej využít jako unikátní ingredienci při vaření. V neposlední řadě… Časopis Warehouse #1 GIN Speciál v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Glen Moray 2007 Single Cask No. 5656 52,6% 0,7 l – investiční alkohol

    3 900 

    Warehouse #1 představuje své nové plnění, tentokrát ze světa whisky. Pro tuto edici byly vybrány tři single casky ze tří legendárních skotských palíren, které byly lahvovány v sudové síle. Jde o Macallan, Glen Moray a Laphroaig. Whisky Glen Moray ze Speyside pochází ze sudu č. 5656. Palírna se nachází v městečku Elgin, kde vznikla přestavením původního pivovaru. Whisky byla destilována v roce 2007 a v sudu zrála dlouhých 16 let. Je tak nejstarší whisky z této trojice. Lahvována byla bez použití studené filtrace či přidání barviv o síle 52,6 %. Warehouse #1 Glen Moray 2007 Single Cask No. 5656 52,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Laphroaig 2010 Single Cask No. 322176 59,7% 0,7 l – investiční alkohol

    3 650 

    Warehouse #1 představuje své nové plnění, tentokrát ze světa whisky. Pro tuto edici byly vybrány tři single casky ze tří legendárních skotských palíren, které byly lahvovány v sudové síle. Jde o Macallan, Glen Moray a Laphroaig. Whisky Laphroaig z ostrova Islay pochází ze sudu č. 322176. V palírně, jejíž název v překladu znamená "krásná kotlina u široké zátoky", byla destilována v roce 2010 a v sudu zrála dlouhých 13 let. Lahvována byla bez použití studené filtrace či přidání barviv o síle 59.7 %. Warehouse #1 Laphroaig 2010 Single Cask No. 322176 59,7% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Macallan 2015 Single Cask No. 2687 63,3% 0,7 l – investiční alkohol

    3 500 

    Warehouse #1 představuje své nové plnění, tentokrát ze světa whisky. Pro tuto edici byly vybrány tři single casky ze tří legendárních skotských palíren, které byly lahvovány v sudové síle. Jde o Macallan, Glen Moray a Laphroaig. Whisky Macallan ze Speyside pochází ze sudu č. 02687. Whisky byla destilována v roce 2015 a v sudu zrála 8 let. Lahvována byla bez použití studené filtrace či přidání barviv o síle 63,3 %. Warehouse #1 Macallan 2015 Single Cask No. 2687 63,3% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof Rum Legendary Marques DOK 1 Y.O. 64,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 590 

    Warehouse #1 Legendary Marques DOK představuje exkluzivní single cask z Trelawny, který po dobu 12 měsíců zrál v kontinentálním podnebí v nových sudech z amerického dubu. Představuje další krok na naší společné cestě za poznáním jamajských rumů, kterým je zrání. Jde o první z řady stařených rumů, které nás v této sérii čekají. S počtem esterů téměř 1600 g/hlpa má všechny výrazné a funky tóny, které byste od rumu z Trelawny očekávali. Rum je navíc obohacen o vliv dřeva panenského dubu, které doplňuje intenzitu destilátu a pozvedává jej na úroveň mnohem starších rumů. Od chvíle, kdy jsme se pustili na tuto cestu, jsme vám představili devět Warehouse #1 rumů v jejich nádherné surové podobě, ale tím to nekončí: řadu z těchto rumů jsme uložili ke kontinentálnímu zrání do nových sudů z amerického dubu. Můžete se tak těšit na mnoho dalších stařených jamajských rumů. Warehouse #1 Overproof Rum Legendary Marques DOK 1 Y.O. 64,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof Rum TECC-nical Ecstacy 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 190 

    Jamajské rumy se proslavily vynikajícím, rozmanitým chuťovým profilem. Snad nejvíc to platí u legendární Long Pond Distillery. V odkazu na Tilston Estate, která ukončila svou činnost někdy v polovině 20. století, pojmenovala palírna Long Pond tři své vysokoesterové rumy právě po Tilston Estate, kterou kdysi vlastnil Dermot Owen Kelly-Lawson. Jde o rumy TECA, TECB a TECC – tedy Tilston Estate Continental A, B a C. Tyto aromatické rumy vznikají z fermentace s dunderem, která probíhá až 30 dní. Právě pomalá fermentace výrazně přispívá k divoké jamajské chuti výsledného rumu. Nejvýraznějším z trojice rumů je TECC, u něhož se obsah esterů pohybuje mezi 1500-1600 g/hlpa. Warehouse #1 vám přináší další legendární rum z palírny Long Pond: TECC-nical Ecstasy. Warehouse #1 Overproof Rum TECC-nical Ecstacy 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof White Rum Anansi Edition NYE/HM 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    990 

    New Yarmouth Estate, to je tajemná palírna stojící v oblasti Clarendon poblíž palírny Clarendon a cukrovaru Monymusk. Palírna NYE provozuje kotlíkové i kolonové destilační zařízení a říká se, že se zde vyrábí rum Wray & Nephew Overproof a také několik rumů, ze kterých vznikají blendy, takže je možná součástí značek Appleton a řady dalších. Majitelé palírny jsou nesmírně tajuplní, informací je pomálu, a proto jsou i nezávislá plnění velmi vzácná. Jen nedávno se objevilo několik ročníkových rumů z roku 1994. New Yarmouth je považován za svatý grál mnoha rumových nadšenců, kteří se předhánějí, komu se jako prvnímu podaří vstoupit za posvátnou bránu a objevit palírnu zblízka. Dovnitř se zatím nikdo nedostal, ovšem poprvé jsme z palírny získali rum, který doteď neměl nikdo jiný: NYE/HM, nejnovejší rum z řady overproof rumů Warehouse #1. Tento těžký, ovocný rum je lahvován při typicky jamajské síle 63 % s obsahem esterů mezi 500-700 g/HLPA. Ačkoliv si nemůžeme být jistí, říká se, že… Warehouse #1 Overproof White Rum Anansi Edition NYE/HM 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof White Rum HLCF 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    990 

    Třetí rum ze série Unaged White Rum Series, exkluzivní řady rumů, které pro lahvování vybral Warehouse #1. Bílé rumy představují ryzí produkty destilace, které nejsou ovlivněny dřevem sudů, ve kterých zrály, a poskytují tak možnost přiblížit se jejich původu. HLCF neboli "Hampden Light Continental Flavored" je výsledkem tradiční divoké fermentace a destilace, která se v jamajské oblasti Trelawny udržuje již po staletí. S obsahem esterů mezi 500-600 není tento rum tak intenzivní jako jiné rumy vyráběné v palírně Hampden, přesto jde o funky, ovocný, aromatický rum. Warehouse #1 Overproof White Rum HLCF 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof White Rum John Crow Edition DOK 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    990 

    Díky úspěchu první řady UPB Unaged White Rum Series můžeme udělat další krok na naší velké výpravě po jamajských destilátech. První rum druhé série pochází z bájemi opředené palírny ležící mezi horami v Cockpit Country a mořem v Trelawny. Na místě, kde vzduch protíná hutná a výrazná vůně vysokoesterových funky rumů a kde legendy žijí dál.. Když jsme u legend, málokterá překoná příběh, jehož tváří je John Crow. Tento šílený příběh začíná zločinem; krádeží spáchanou na pozemku Hampden Estate. Jamajskou pálenku zde v té době kradli členové zločinného spolku z Trelawny, který patřil mezi ty hanebnější sousedy palírny Hampden Estate. Pálenku pojmenovali John Crow, neboť musel mít člověk žaludek silný jako sup, jemuž se na Jamajce říká "John Crow", aby jí mohl pít. A právě v této kradené ohnivé vodě má původ jamajský overproof rum. Používal se nejen na pití, ale také při křtech, odhánění zlých duchů, jako lék, na svatbách atd. Z bílého rumu se stal spitituální lék na vše. V tradici… Warehouse #1 Overproof White Rum John Crow Edition DOK 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof White Rum NYE/WK 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    990 

    Druhý rum ze série Unaged White Rum Series, exkluzivní řady rumů, které pro lahvování vybral Warehouse #1. Bílé rumy představují ryzí produkty destilace, které nejsou ovlivněny dřevem sudů, ve kterých zrály, a poskytují tak možnost přiblížit se jejich původu. Druhý rum nese označení NYE/WK, přičemž "NYE" je zkratkou pro New Yarmouth Distilleries. Počátky této jamajské palírny se datují k polovině 18. století, jinak je ale zahalena tajemstvím, neb do ní již po staletí nesmí žádní návštěvníci. "WK" jsou iniciály Winstona Kennedyho. Ačkoliv není jisté, že Winston v New Yarmouth kdy pracoval, díky rešerším, se kterými nám pomohl rumový historik Matt Pietrek, jsme zjistili zajímavé detaily o jeho životě a kariéře. Winston Kennedy byl důležitou postavou v jamajském cukrovarnickém průmyslu. Poté, co v roce 1955 úspěšně ukončil studium na Imperial College of Tropical Agriculture na Trinidadu, se Winston vrátil na Jamajku. Pracoval v několika cukrovarech, které jsou dnes již zavřené… Warehouse #1 Overproof White Rum NYE/WK 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof White Rum River Mumma Edition WP/CJN 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    990 

    Představujeme další legendu v sérii Warehouse #1 Overproof rumů, která se zaměřuje na jamajský folklór. Tentokrát je to říční "mumma", bytost, která v sobě spojuje mořskou pannu a medúzu. Říční mumma ochraňuje sladké vody jamajských řek a říká se, že všechny ryby jsou její děti. Jednou za čas vystoupí z vody a posadí se na kameny na břehu, kde si češe své dlouhé vlasy. Ale nedotýkejte se jí, ani se na ní nedívejte. Nemůžete si být jistí, co udělá, pokud se o to pokusíte. Někdo tvrdí, že stačí, abyste se na ní podívali a upadnete do transu, kdy vás říční mumma stáhne pod hladinu. Proto se říká, že nejlepší je se jí vyhýbat. I my máme pro vás něco svůdného: sladké čerstvé aroma rumu WP/CJN, který vzniká v Lluidas Vale destilací z čerstvé šťávy cukrové třtiny. Jedinečná chuť, která svou svůdností překoná i říční mummu. Vychutnejte si Warehouse Overproof Rum WP/CJN! Warehouse #1 Overproof White Rum River Mumma Edition WP/CJN 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof White Rum Rolling Calf Edition TECA 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    990 

    Představujeme další legendu v sérii Warehouse #1 Overproof rumů, která se zaměřuje na jamajský folklór. Tentokrát je to Rolling Calf (valící se tele), mýtické stvoření z jamajské folklorní kultury, které patří mezi tzv. Duppies neboli duchy. Říká se, že Rolling Calf je duch mrtvého člověka, který na sebe vzal podobu zvířete, jež se toulá nocí a hledá problematické duše. Říká se, že většině těchto stvoření z nosních dírek šlehá oheň a kouř a kolem krku visí mohutný řetěz. Podle legend je zaslechnout může kdokoli, uvidí je však jen lidé, kteří mají schopnost vidět Duppies neboli duchy. V duchu tohoto mýtického stvoření vám představujeme divoký rum TECA z palírny Long Pond. Neuvěřitelně chutný rum s obsahem esterů 1300 g/hlpa, díky kterým rozhodně ucítíte oheň a kouř. Warehouse #1 Overproof Rum TECA: Poklad z Trelawny! Warehouse #1 Overproof White Rum Rolling Calf Edition TECA 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Warehouse #1 Overproof White Rum STCHE 63,0% 0,7 l – investiční alkohol

    990 

    Další rum ze série Unaged White Rum Series, exkluzivní řady rumů, které pro lahvování vybral Warehouse #1. Bílé rumy představují ryzí produkty destilace, které nejsou ovlivněny dřevem sudů, ve kterých zrály, a poskytují tak možnost přiblížit se jejich původu. Tento rum vznikl v jamajské palírně Long Pond, která byla založena v roce 1753 a proslavila se chuťově výraznými, funky rumy, které vznikají autentickýcm destilačním procesem. Zkratka STCE neboli "Simon Thompson Cambridge Estate" odkazuje na klasifikaci dle obsahu esterů, kterou používala palírna Cambridge, jež zanikla v roce 1947. Obsah esterů se v tomto rumu pohybuje mezi 550-700 g/hLPA a jde o ideální rum pro ty, kteří chtějí v chuti nestařeného rumu blíže odhalovat proces výroby. Rum má intenzivní a komplexní chuť, která je pikantní, lehce kyselá a odhaluje zajímavé tóny. Warehouse #1 Overproof White Rum STCHE 63,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.