Zobrazen 1. – 16. z 82 výsledků

  • (dárkové balení 1 sklenička) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 140 

    Cílem majitelů značky Brockmans bylo vytvořit gin, který by neměl obdoby. Vybrané rostlinné ingredience se mnoho hodin macerují v čistém destilátu, než se z nich uvolní esenciální oleje a aromata. K botanicals, jež se při výrobě tohoto ginu používají, patří jalovec, borůvky, ostružiny, kůra skořicovníku čínského, lékořice, citronová kůra, koriandr, andělika, pomerančová kůra, mandle a kořen kosatce. Destilace probíhá ve sto let starém tradičním měděném kotli. Výsledný gin má výrazné tóny jalovce a koriandru, které se snoubí se šťavnatými tóny borůvek a ostružin. Dárkové balení obsahuje navíc jednu originální sklenici. (dárkové balení 1 sklenička) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (holá láhev) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    970 

    Cílem majitelů značky Brockmans bylo vytvořit gin, který by neměl obdoby. Vybrané rostlinné ingredience se mnoho hodin macerují v čistém destilátu, než se z nich uvolní esenciální oleje a aromata. K botanicals, jež se při výrobě tohoto ginu používají, patří jalovec, borůvky, ostružiny, kůra skořicovníku čínského, lékořice, citronová kůra, koriandr, andělika, pomerančová kůra, mandle a kořen kosatce. Destilace probíhá ve sto let starém tradičním měděném kotli. Výsledný gin má výrazné tóny jalovce a koriandru, které se snoubí se šťavnatými tóny borůvek a ostružin. (holá láhev) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • (karton) 47,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 150 

    Jedinečný japonský gin z dílny společnosti Nikka, jež je pověstná nejen vysokou kvalitou svých produktů, ale také inovativním přístupem k jejich výrobě. Neobvyklá destilační metoda propůjčuje ginu charakteristickou sametovou texturu a plné tělo. K výrobě se používá 11 botanicals, mezi kterými je vedle klasických ginových ingrediencí (jalovcové bobule, andělika, semínka koriandru) také jablečný mošt, japonský pepř sanšó a exotické citrusy z Japonska a Okinawy (juzu, kabosu, amanacu, hirami lemon), které jsou okamžitě patrné v chuti i vůni tohoto skutečně unikátního ginu. Odborný portál Whisky Exchange jej v roce 2018 vyhlásil destilátem roku, o rok později získal zlato na cenách World Gin Awards. Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém gin, vodka a whisky Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel… (karton) 47,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • 135° East Hyogo Dry Gin 42,0% 0,7 l – investiční alkohol

    790 

    Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master distiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní. Gin je pojmenován po 135. poledníku východní délky, který prochází městem Akashi v prefektuře Hyogo. Inspirován je vášní pro objevování toho, co leží za hranicemi, a významným obdobím japonské historie Taisho, kdy se východní kultura setkala s tou západní. Kimio Yonezawa tomuto inovativnímu a nekonvenčnímu ginu, jenž spojuje nové chutě, dal přívlastek „Hyogo Dry Gin“. Jeho profil je dán 8 rostlinnými výtažky… 135° East Hyogo Dry Gin 42,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Amrut Nilgiris Indian Dry Gin 42,8% 0,7 l – investiční alkohol

    950 

    Destilerie Amrut se nachází v indickém Bangaloru a v provozu je již od roku 1948. Proslavila se především výrobou mimořádně kvalitní whisky a inovativního přístupu k využívání zrání v různých sudech. Vznik ginu Nilgiris je výsledkem pečlivé práce týmu palírny Amrut, zakládá se však na prvotním botanickém výzkumu, který provedl Shri Neelakanta Rao Jagdale, syn zakladatele značky, jenž v roce 2019 zemřel. Jeho představa byla vytvořit gin s profilem, jenž by byl charakteristický pro Indii a pohoří, podle kterého je pojmenován. Pohoří Nílgiri, v překladu doslova Modré hory, je součástí Západního Ghátu a jeho nejvyšší vrchol dosahuje nadmořské výšky 2 637 metrů. Toto místo je domovem pro širokou škálu rostlin, které se zde vyskytují ve své původní podobě, ačkoliv jsou známé po celém světě. Velká část oblasti je věnována plantážím, kde se pěstuje čaj a různé druhy koření. Vzniku ginu předcházel pečlivý výzkum, který zahrnoval řadu cest do oblasti Nílgiri, sbírání různých ingrediencí… Amrut Nilgiris Indian Dry Gin 42,8% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • An Dúlamán Irish Maritime Gin 43,2% 0,5 l – investiční alkohol

    830 

    An Dúlamán vzniká v irské oblasti Donegal, drsném odlehlém a nezávislém místě, které je silně ovlivněné divokým Atlantikem. Toto místo má dlouhou tradici destilace, zejména toho času ilegálního destilátu poitín, tedy neregulované whiskey. Oblast Donegal byla pověstná vysokou kvalitou svých destilátů. Pro zakladatele Jamese Dohertyho je Donegal blízký, neboť odsud pochází jeho rodina, a bylo dlouho jeho přáním se do oblasti vrátit, postavit zde palírnu a vrátit tak oblasti tuto téměř ztracenou tradici. An Dúlamán se vyrábí jako gin typu London Dry, James Doherty pro něj ovšem vytvořil novou kategorii Irish Maritime Gin, což znamená, že se při jeho výrobě používají mořské rostliny a gin vzniká v blízkosti irského pobřeží. Gin je výsledkem několika let experimentů, během kterých James a jeho žena Moira zkoušeli při destilaci až 30 různých druhů mořských řas. Výsledný gin se zakládá na šesti běžně používaných rostlinných ingrediencích, které utváří robustní základ ginu, a pěti… An Dúlamán Irish Maritime Gin 43,2% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • An Dúlamán Santa Ana 57,0% 0,5 l – investiční alkohol

    1 270 

    Pro edici Santa Ana byl gin An Dúlamán uložen na 12 týdnů do sudů po víně Rioja. Vinné sudy ginu dodávají krásnou růžovo-zlatou barvu a doplňují komplexní mořský charakter ginu o lehkou ovocnou sladkost. Gin je lahvován při námořnické síle 57 %, ale i přes vysokou sílu je výjimečně jemný. Pojmenován je po jedné z mnoha nešťastných lodí španělské armády, které ztroskotaly u pobřeží irského Donegalu. Kapitán lodě Duguesa Santa Ana pocházel ze španělského regionu Rioja a jeho 900členná posádka po ztroskotání šla 30 km pěšky po pobřeží, než se setkala s jinou lodí španělské armády. Tento pochod se v Donegalu koná každý rok. An Dúlamán Santa Ana 57,0% 0,5 l v akci za cenu Kč.

  • Beefeater Crown Jewel 50,0% 1,0 l – investiční alkohol

    2 040 

    Beefeater se jako jeden z mála ginů destiluje v srdci Londýna. Vzniká podle původní receptury ze 70. let 19. století, kdy se vybrané byliny po dobu 24 hodin macerují v obilném destilátu a následně destilují. Svůj název získal podle tradičních strážců pevnosti Tower v Londýne, kterým je přezdíváno "Beefeaters". Edice Crown Jewel odkazuje na britské korunovační klenoty, které jsou v Toweru uloženy. Představuje klenot značky, který byl poprvé vyroben v roce 1993. Na základě poptávky od barmanské komunity byla jeho výroba znovu vzkříšena a vznikla tato limitovaná edice. Gin je lahvován je při vyšší síle 50 %. Aroma: výrazně citrusová svěžest, kterou následuje výrazný tón jalovce. Chuť: tradiční chuť ginu Beefeater s lehčím, citrusovějším charakterem, nádechem fialek a velmi suchou, téměř pepřovou dochutí. Beefeater Crown Jewel 50,0% 1,0 l v akci za cenu Kč.

  • Boodles Gin 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    550 

    Název inspiroval vyhlášený londýnský Boodles Club, založený již roku 1762. Mezi jeho hosty patřily i významné osobnosti typu Winston Churchill či Ian Fleming. Gin Boodles vytvořili ginoví mistři své doby, Joseph E Seagram and Sons a původně byl určen jen pro uzavřenou společnost klubu. Pálenka z britské zimní pšenice je znovu destilovaná v měděném kotli Carter Head, ve kterém jsou nad výpary uloženy botanicals. Je to například muškátový oříšek, šalvěj a rozmarýn, které nejsou ve světě ginu úplně běžné. Díky nim má gin jemný, ale zároveň bylinný charakter, který vyvažuje typické borovicové tóny dodávané jalovcem. Pět zbylých ingrediencí výsledný gin zakulacuje a dodává mu přímočarou, ale zároveň rafinovanou chuť. Naopak neobsahuje žádné citrusy, protože už samotní tvůrci ginu počítali s tím, že další vrstvu chuti a případnou kyselost dodá drinku kousek čerstvé limety či citronu. Boodles Gin 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Brockmans Orange Kiss 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    980 

    Brockmans Orange Kiss je symfonií zralých valencijských pomerančů a šťavnatých citrusových tónů, které jsou skvěle vyváženy tradičními botanicals a doplněny aromatickými tóny likéru triple sec. Brockmans Orange Kiss je ztělesněním západu slunce ve sklenici. Jeho hřejivá, bohatá a živá chuť vás přenese do senzačního okamžiku západu slunce. Skvěle se hodí k popíjení samotný nebo do osvěžujících koktejlů. Použité ingredience: valencijské pomeranče, triple sec, jalovec, citronová kůra, pomerančová kůra, koriandr, kasia, lékořice, andělika, mandle, kořen kosatce. Doporučené podávání: The Orange Kiss G&T – do vinné sklenice naplněné ledem dávkujte 50 ml ginu Brockmans Orange Kiss a 150 ml toniku Fever-Tree Indian. Ozdobte plátkem pomeranče. Brockmans Orange Kiss 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Broker’s London Dry Gin 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    460 

    Značku Broker’s založili bratři Martin a Andy Dawsonovi v roce 1998 jako gin, který by představoval klasický styl London Dry ve jeho nejčistší podobě, ale přesto relevantní pro naši současnost. Broker’s Gin využívá sice klasickou recepturu, ale pro odlehčení konzervativního pojetí výroby přidává i trochu hravosti, kterou symbolizuje buřinka, která zdobí každou lahev. Etiketa znázorňuje anglického gentlemana z Londýského City, které je proslulé bankovními a burzovními makléři (anglicky broker). Broker’s Gin se vyrábí ve várkách 100 % z anglické pšenice na měděném kotlíkovém destilačním zařízení ve 200 let staré destilerii v srdci Anglie, poblíž Birminghamu. Po čtyřnásobné destilaci je do destilátu na 24 hodin uloženo 10 přírodních ingrediencí a následně je gin popáté destilován. Tento recept je stejně starý jako destilerie sama, tedy více než 200 let. Při výrobě se používají pečlivě vybrané ingredience z celého světa: jalovec (Belgie), andělika (Polsko), koriandr (Belgie)… Broker’s London Dry Gin 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Broker's London Dry Gin 40,0% 1,0 l – investiční alkohol

    600 

    Značku Broker’s založili bratři Martin a Andy Dawsonovi v roce 1998 jako gin, který by představoval klasický styl London Dry ve jeho nejčistší podobě, ale přesto relevantní pro naši současnost. Broker’s Gin využívá sice klasickou recepturu, ale pro odlehčení konzervativního pojetí výroby přidává i trochu hravosti, kterou symbolizuje buřinka, která zdobí každou lahev. Etiketa znázorňuje anglického gentlemana z Londýského City, které je proslulé bankovními a burzovními makléři (anglicky broker). Broker’s Gin se vyrábí ve várkách 100 % z anglické pšenice na měděném kotlíkovém destilačním zařízení ve 200 let staré destilerii v srdci Anglie, poblíž Birminghamu. Po čtyřnásobné destilaci je do destilátu na 24 hodin uloženo 10 přírodních ingrediencí a následně je gin popáté destilován. Tento recept je stejně starý jako destilerie sama, tedy více než 200 let. Při výrobě se používají pečlivě vybrané ingredience z celého světa: jalovec (Belgie), andělika (Polsko), koriandr (Belgie)… Broker's London Dry Gin 40,0% 1,0 l v akci za cenu Kč.

  • Broker's London Dry Gin 47% 47,0% 0,7 l – investiční alkohol

    490 

    Značku Broker’s založili bratři Martin a Andy Dawsonovi v roce 1998 jako gin, který by představoval klasický styl London Dry ve jeho nejčistší podobě, ale přesto relevantní pro naši současnost. Broker’s Gin využívá sice klasickou recepturu, ale pro odlehčení konzervativního pojetí výroby přidává i trochu hravosti, kterou symbolizuje buřinka, která zdobí každou lahev. Etiketa znázorňuje anglického gentlemana z Londýského City, které je proslulé bankovními a burzovními makléři (anglicky broker). Broker’s Gin se vyrábí ve várkách 100 % z anglické pšenice na měděném kotlíkovém destilačním zařízení ve 200 let staré destilerii v srdci Anglie, poblíž Birminghamu. Po čtyřnásobné destilaci je do destilátu na 24 hodin uloženo 10 přírodních ingrediencí a následně je gin popáté destilován. Tento recept je stejně starý jako destilerie sama, tedy více než 200 let. Při výrobě se používají pečlivě vybrané ingredience z celého světa: jalovec (Belgie), andělika (Polsko), koriandr (Belgie)… Broker's London Dry Gin 47% 47,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Broker's Pink Gin 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    510 

    Gin, který je obohacen o delikátní čerstvé tóny jahod, ale zároveň si zachovává typickou ginovou chuť, pro kterou je Broker’s známý. Při vývoji této edice bylo cílem majitelů ctít pověst své značky jako výrobce prémiového ginu, který pro svou chuť posbíral řadu ocenění z prestižních soutěží. Nechtěli vytvořit ochucený destilát tak jako jiné značky, které se už ale posunuly spíše do oblasti ovocných likérů. Snažili se o skutečný pravověrný gin, respektující chuťový profil Broker’s. Broker’s Pink Gin prochází stejným výrobním procesem jako London Dry, ale na závěr je ještě míchán s přírodní esencí jahod. Je to právě „ginový“ chuťový profil a nesnížený obsah alkoholu 40 %, který Broker’s Pink odlišují od konkurenčních ginů podobného typu. Broker’s Pink Gin je jemný, komplexní, osvěžující gin s patrnými tóny tradičních bylin, které se snoubí s krásně letními ovocnými tóny jahod. Ideální v kombinaci například s tonikem Fever-Tree Mediterranean nebo Fever-Tree Raspberry & Rhubarb. Broker's Pink Gin 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Broker's Pink Gin 40,0% 1,0 l – investiční alkohol

    670 

    Gin, který je obohacen o delikátní čerstvé tóny jahod, ale zároveň si zachovává typickou ginovou chuť, pro kterou je Broker’s známý. Při vývoji této edice bylo cílem majitelů ctít pověst své značky jako výrobce prémiového ginu, který pro svou chuť posbíral řadu ocenění z prestižních soutěží. Nechtěli vytvořit ochucený destilát tak jako jiné značky, které se už ale posunuly spíše do oblasti ovocných likérů. Snažili se o skutečný pravověrný gin, respektující chuťový profil Broker’s. Broker’s Pink Gin prochází stejným výrobním procesem jako London Dry, ale na závěr je ještě míchán s přírodní esencí jahod. Je to právě „ginový“ chuťový profil a nesnížený obsah alkoholu 40 %, který Broker’s Pink odlišují od konkurenčních ginů podobného typu. Broker’s Pink Gin je jemný, komplexní, osvěžující gin s patrnými tóny tradičních bylin, které se snoubí s krásně letními ovocnými tóny jahod. Ideální v kombinaci například s tonikem Fever-Tree Mediterranean nebo Fever-Tree Raspberry & Rhubarb. Broker's Pink Gin 40,0% 1,0 l v akci za cenu Kč.

  • Bulldog Gin 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    530 

    Moderní interpretace klasického London Dry ginu pro novou generaci milovníků ginu. Odvážný a sebevědomý navenek, jemný a vytříbený v chuti. Kreativní směs 12 rostlinných ingrediencí z celkem 8 zemí mu dodává všestrannost a moderní chuť, která vyniká v ikonickém G&T i slavných koktejlech, kde hraje klíčovou roli gin, jako je Negroni. Základní charakter získává gin z jalovce, anděliky, citronu a koriandru. Komplexitu přidává lékořice, kořen kosatce, skořice cassia a mandle. Drzou odlišnost přináší bílý mák, denivka, lotosový list a levandule. Výsledkem je výrazná chuť s ořechovými a ovocnými tóny a prvotřídní svěžestí. Doporučené podávání: G&T s tonikem Fever-Tree Indian, doplněný o plátek čerstvého grepu, citronovou kůru a čerstvě namletý černý pepř. Bulldog Gin 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.