Startujeme sérii článků, které se zaměřují na investiční alkohol. V dnešním díle Vám představíme celý koncept a samozřejmě i nějakou tu investiční lahev.

Jaké lahve se tu objeví?

Rádi bychom vždy uvedli o jaký tip investice se jedná a proč si myslíme, že je vhodné tuto lahev zakoupit. Může se jednat o limitované edice, lahve, které se už nevyrábí a nebo lahve, jejichž přivezený počet do ČR byl velice omezený, ale některému z eshopů/importérům se to povedlo.

Ron Esclavo 12 Y.O. Sherry Cask Finish 0,7 l

Jako první bychom Vám rádi představili lahev Ron Esclavo 12 Y.O. Sherry Cask Finish 0,7 l, které se už nevyrábí. I když se na první pohled může zdát, že si tato lahev nezaslouží pozornost, tak Vás třeba na konci tohoto článku přesvědčíme o opaku.

✔️ ZnačkaEsclavo
✔️ Bottler1423 World Class Spirits
✔️ Stáří12 let
✔️ Objem0,7l
✔️ Obsah alkoholu46%
✔️ ZeměDominikánská republika

Informace o Esclavo

Ron Esclavo je značka od bottlera 1423 World Class Spirits.

Od tohoto výrobce můžete znát například rumy:

Ron Esclavo 12 Y.O. Sherry Cask Finish

Stará, již nevyráběná edice rumu Esclavo. Celkem bylo stočeno 4612 láhví, přičemž jich na trhu zbyl pouhý zlomek. Příležitost pro sběratele.

Ron Esclavo 12 Y.O. Sherry finish zraje po dobu 12 let, přičemž dozrává v sudech po prémiovém sherry. Je míchán tak, aby dosáhl jedinečné sladší chuti na začátku i na konci, s nádechem tónů vanilky, karamelu a skořice s medem. Jednotlivé chutě se unikátních způsobem vzájemně prolínají. Závěr je v tónech koření Karibiku.

Hodnocení a recenze Ron Esclavo 12 Y.O. Sherry Cask Finish

Pro srovnání přidáváme informace o hodnocení z portálů RumRatings a Rum-X.

Hodnocení podle RumRatings

Ron Esclavo 12 Y.O. Sherry Cask Finish 0,7 l má na RumRatings.com hodnocení 7,9/10

7,9/10

Odkaz na hodnocení

Hodnocení podle Rum-X

Ron Esclavo 12 Y.O. Sherry Cask Finish 0,7 l má na Rum-X.com hodnocení 76/100

76/100

Odkaz na hodnocení

UPOZORNĚNÍ: Tento článek je jen osobním názorem. Nejedná se o návod na investici.

V současné době lze tento rum zakoupit v ČR pouze u BestDrink.cz

Vzhledem k tomu, že se tato lahev již nevyrábí a je cenově dostupná, tak si myslíme, že by se její hodnota měla časem zvyšovat. Je to spíše dlouhodobá investice, než že by se její cena měla znásobit během několika měsíců.

Nárůst ceny?

Za jak dlouho dojde ke zhodnocení? To se těžko odhaduje, ale přikládáme screen grafu vývoje ceny, který poskytuje Heureka.