Zobrazen 481. – 496. z 686 výsledků

  • R.L. Seale's 10 Y.O. 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 080 

    R.L. Seale‘s 10 Y.O. je vlajkovou lodí barbadoské společnosti R.L. Seale & Company, jejíž historie sahá zpět do roku 1820. Tento rum je destilován v destilerii Foursquare, která je jednou z nejmodernějších a nejvýkonnějších v Karibiku, a je typickým představitelem prémiového rumu britského typu, tj. méně sladkého, ale o to komplexnějšího. R.L. Seale’s zraje deset let v tradičních sudech z amerických dubů, které dříve obsahovaly bourbon. Po deseti letech jsou vybrány pouze sudy s tím nejlepším obsahem, který je následně naplněn do neobyčejných černých lahví se jménem Sealovy rodiny. Nově je lahvován při 46 %. R.L. Seale's 10 Y.O. 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Rammstein Limited Edition French Ex-Sauternes Cask Finish 46,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 500 

    Kapela Rammstein propůjčila své jméno karibskému rumu, ale nejde jen o láhev s velkým jménem na etiketě. Rammstein Rum je blend kvalitních rumů z Jamajky, Trinidadu a Guyany, které zrály až 12 let v tropickém podnebí Karibiku, a to v sudech po bourbonu. Tato limitovaná edice navíc zrála dalších 9 měsíců ve francouzských sudech po víně Sauternes. Výsledkem je vyvážený rum s delikátními tóny tropických citrusů a medu. Této edice bylo vyrobeno jen 9.718 lahví. Aroma: výrazné vůně melasy a tmavého cukru, následované jemnými tóny medu, vlašských ořechů a pomerančů. Chuť: ovocná a trpká, s tóny pomeranče a kumkvatu. Závěr: suchý, a dlouhý s náznakem mentolu. Rammstein Limited Edition French Ex-Sauternes Cask Finish 46,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Rammstein Rum 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 050 

    Kapela Rammstein propůjčila své jméno karibskému rumu, ale nejde jen o láhev s velkým jménem na etiketě. Rammstein Rum je blend kvalitních rumů z Jamajky, Trinidadu a Guyany, které zrály až 12 let v tropickém podnebí Karibiku, a to v sudech po bourbonu. Fanoušky kapely jistě potěší, milovníci rumu budou překvapeni. Aroma: převážně kouřové, dřevité a ovocné tóny. Chuť: zprvu mírně nahořklá, postupně přechází v ovocné tóny. Rammstein Rum 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • River Antoine Rivers Royale Grenadian Rum 69,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 250 

    Tento pure single agricole rum z ostrova Grenada je k dispozici na evropském trhu díky neúnavné snaze majitele společnosti Velier, Lucy Gargana. Rum se vyrábí jen v malých várkách a místní poptávka po něm je velká, proto doteď nebyl z ostrova vyvážen. Pochází z legendární destilerie, která je poháněná výhradně vodním mlýnem. Představuje poslední destilerii na ostrově a pravděpodobně v celém Karibiku, která nepoužívá elektřinu. Rum se vyrábí z místní, mimořádně šťavnaté odrůdy cukrové třtiny. Fermentace probíhá přirozenou cestou a destiluje se na měděných kotlících ohřívaných přímým ohněm. Destilerie nebyla nijak modernizována a rum se tak vyrábí stejně, jako tomu bylo před staletími. Lahvován je při 69 %. River Antoine Rivers Royale Grenadian Rum 69,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Romero & Sons 9 Y.O. 44,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 140 

    V roce 1906 založil Alfonso Romero v městě Quito společnost Industrias Romero. Alfonso Romero je dědeček současných majitelů, kterými jsou sourozenci Johan a Ivanova Romero. Již od svého založení byla společnost aktivní v oblasti destilace, a to jako nezávislá destilační společnost a také jako dodavatel pro vznikající ekvádorský alkoholový průmysl. Dnes, více než 100 let později, je v těchto oblastech stále aktivní. Během let rodina zdokonalila své řemeslo, které předala novým generacím, a za tu dobu nashromáždila úctyhodný archiv velmi starých sudů s rumem z vlastní destilace. Aby světu ukázali výsledek těchto zkušeností, založili sourozenci Johan a Ivanova Romero v roce 2020 novou značku Romero & Sons, která představuje autentický malosériový ekvádorský rum. Rum se vyrábí za použití stejných metod fermentace, destilace a staření, jež se používaly za doby původního zakladatele před vice než 100 lety. Blend se skládá z melasového rumu, který zrál více než 20 let, a rumu ze šťávy… Romero & Sons 9 Y.O. 44,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Zástupný symbol

    Ron Colón Salvadoreño 40,5% 0,7 l – investiční alkohol

    720 

    Vznik značky Ron Colón se pojí k bláznivému výletu dvou přátel do Latinské Ameriky. Thurman Wise a Pepij Janssens byli na této cestě nadšeni a učarováni krásou a syrovostí El Salvadoru a odnesli si z ní touhu vytvořit rum, který by tuto zemi zachytil a předvedl světu. Ron Colón vzniká z tří různých rumů. Hlavní složkou je šestiletý rum z palírny Cihuatán v El Salvadoru, který je doplněn o dva jamajské kotlíkové rumy, tříletý rum z palírny Worthy Park a směs bílých rumů z palíren Worthy Park, Hampden a Monymusk. Aroma: tóny banánů, ananasu, rozinek a sušených švestek. Chuť: výrazná chuť tropického ovoce spolu s kořeněnými a karamelovými tóny, kterou dodává rum z El Salvadoru, je vyvážená zemitými a hřejivými tóny jamajských rumů. Závěr: lehký, suchý. Ron Colón Salvadoreño 40,5% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ron Cristóbal Moscatel Cask Finish 2007 44,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 640 

    Rumy Ron Cristóbal vznikají v Dominikánské republice. Inspirované jsou slavným objevitelem Kryštofem Kolumbem, který na ostrově Hispaniola, kde se dnes nachází Dominikánská republika a Haiti, přistál v roce 1492. Kryštof Kolumbus rumům propůjčil nejen jméno a portrét na etiketě, ale také dobrodružný charakter. Značka Ron Cristóbal představuje čistě dominikánské rumy, které se vyrábí výhradně z místní cukrové třtiny. Fermentace, destilace i zrání probíhají v Dominikánské republice. Za značkou stojí společnost Alcoholes Finos Dominicanos, největší výrobce alkoholu v zemi. Prémiové rumy Ron Cristóbal jsou pojmenované po lodích Pinta, Niña a Santa Maria, na kterých se Kolumbus plavil. Santa Maria Moscatel je limitovaná edice, která byla na posledních 20 měsíců uložena do francouzských sudů, které předtím uchovávaly bílé víno Moscatel z portugalské oblasti Favaios, která je považována za jednu z nejlepších oblastí pro tuto odrůdu na světě. Aroma: tóny karamelu a lehce spáleného… Ron Cristóbal Moscatel Cask Finish 2007 44,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ron Cristóbal Rivesaltes Cask Finish 2008 44,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 640 

    Rumy Ron Cristóbal vznikají v Dominikánské republice. Inspirované jsou slavným objevitelem Kryštofem Kolumbem, který na ostrově Hispaniola, kde se dnes nachází Dominikánská republika a Haiti, přistál v roce 1492. Kryštof Kolumbus rumům propůjčil nejen jméno a portrét na etiketě, ale také dobrodružný charakter. Značka Ron Cristóbal představuje čistě dominikánské rumy, které se vyrábí výhradně z místní cukrové třtiny. Fermentace, destilace i zrání probíhají v Dominikánské republice. Za značkou stojí společnost Alcoholes Finos Dominicanos, největší výrobce alkoholu v zemi. Prémiové rumy Ron Cristóbal jsou pojmenované po lodích Pinta, Niña a Santa Maria, na kterých se Kolumbus plavil. Santa Maria Rivesaltes je limitovaná edice, která byla na posledních 12 měsíců uložena do francouzských sudů, které předtím uchovávaly fortifikované víno Rivesaltes z jižní Francie nesoucí označení AOC. Rum byl destilován v roce 2008 a do lahví byl plněn v říjnu 2021. Této edice bylo vyroben jen 1184… Ron Cristóbal Rivesaltes Cask Finish 2008 44,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ron del Barrilito 43,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Ron del Barrilito je vyráběn na ostrově Portoriko v srdci Karibiku. Tajný recept vymyslel Pedro F. Fernandéz již v roce 1871 a stejnou cestou vyrábí jeho rodina rum dodnes. Pro zrání se používají velmi staré sudy po sherry. Tento rum stárne metodou pomalého nerušeného zrání, kde je část uloženého rumu ztracena vypařováním. V případě rumu Barillito se již rum do sudů během zrání nedoplňuje. Odpařené množství rumu, tedy andělský podíl, může dosáhnout až 40 %, jinými slovy skoro polovina destilovaného rumu je ztracena. Rum, který zůstává uchován v soudku, je zde nazýván Andělský poklad s výjimečnou, ojedinělou charakteristickou chutí a je vyráběn v limitovaných edicích. Ron del Barrilito Superior Especial je blendem 6–10letých rumů, stařených metodou nerušeného zrání. Ron del Barrilito 43,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ron Johan Old Plum 41,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 270 

    Když se sejde štýrské řemeslo s exotickými surovinami, vznikne rum Ron Johan. Ron, exotická část názvu odkazuje na vášnivost Karibiku a Johan arcivévodu Johanna Rakouského (1782-1859), významného modernizátora, který miloval Štýrsko. Ron Johan Old Plum Tmavý, ovocný a aromatický rum destilovaný v Rakousku z melasy z Paraguaye, dokončený v použitých sudech po vyzrálé slivovici Gölles Alte Zwetschke. Zraje v nových a použitých sudech z amerického bílého dubu a sudech po bourbonu. Následně 1 rok dozrává v sudech po pálence Gölles Alte (Zwetschke – Stařená švestka). Disponuje jemnou ovocnou chutí s výrazným aroma sušených švestek a kandovaného ovoce. Jedná se o svěží, jemný příjemný rum na patře. Ron Johan Old Plum 41,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ron Johan Vanilla 38,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 550 

    Když se sejde štýrské řemeslo s exotickými surovinami, vznikne rum Ron Johan. Ron, exotická část názvu, odkazuje na vášnivost Karibiku a Johan na arcivévodu Johanna Rakouského (1782-1859), významného modernizátora, který miloval Štýrsko. Ron Johan Vanilla Vzácná organická bourbonská vanilka z Madagaskaru se maceruje v rumu a tím se zintenzivňuje její chuť. Tato mimořádně aromatická redukce se přidává do krémově hladkého tmavého rumu, vyrobeného z melasy z karibské cukrové třtiny. Na rozdíl od většiny ostatních vanilkových rumů se nepoužívá vanilin ani umělá aromata, pouze pravá organická vanilka. Výsledkem je nekompromisně autentický kořeněný rum s působivou chutí. Zraje v nových a použitých sudech z amerického bílého dubu. Jedná se o jemný rum kořeněný organickou bourbonskou vanilkou z Madagaskaru se záměrně nízkým obsahem alkoholu 38 %. Ron Johan Vanilla 38,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserva Rum 23y (tuba) 40,0% 1,0 l – investiční alkohol

    1 590 

    Vlajková loď mezi rumy, skutečný trendsetter. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez. Během zrání je Zacapa postupně uložena do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání je blendována se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6–23 let. Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl Ron Zacapa Centenario v roce 2002 uveden do Síně slávy této prestižní soutěže a stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy. Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserva Rum 23y (tuba) 40,0% 1,0 l v akci za cenu Kč.

  • Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserve 23y (tuba) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    1 400 

    Vlajková loď mezi rumy, skutečný trendsetter. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez. Během zrání je Zacapa postupně uložena do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání je blendována se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6–23 let. Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl Ron Zacapa Centenario v roce 2002 uveden do Síně slávy této prestižní soutěže a stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy. Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserve 23y (tuba) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Ron Zacapa Centenario XO 25y (karton) 40,0% 0,7 l – investiční alkohol

    2 900 

    Ron Zacapa Centenario XO je směsí rumů destilovaných z nejsladších šťáv panenského medu z cukrové třtiny. Rumy zrají po dobu šesti až třiadvaceti let v systému solera v guatemalských horách 2300 metrů nad mořem. Použité sudy dříve obsahovaly robustní bourbony, jemná sherry a vína odrůdy Pedro Ximénez. Na závěr se Zacapa XO na další dva roky ukládá do 250litrových sudů z francouzského dubu, v nichž předtím zrály koňaky. To vše pod dohledem nejslavnější master blenderky Loreny Vásquez. Ve vůni se projevují tóny dřeva, karamelu, pražených ořechů, marcipánu a pomerančové kůry. Chuť je komplexní s tóny višní v čokoládě, sušeného ovoce, hřebíčku a vanilky. Ron Zacapa Centenario XO 25y (karton) 40,0% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Rum 970 15 Años Cask Strength 49,6% 0,7 l – investiční alkohol

    2 880 

    První záznam, v němž figuruje termín engenho, pod kterým se rozumí mlýn na zpracování cukrové třtiny, se na Madeiře datuje k roku 1452. O necelých padesát let později jich přibylo dalších třináct, přičemž do konce 16. století byste jich na ostrově našli už třicet čtyři. Navzdory tomu se tzv. Aguardente de Cana nezačala destilovat dříve než v 17. století. Zatímco zmínky o prvním melasovém rumu na Madeiře se vztahují již k počátku 16. století, produkce rumu z čerstvé šťávy z cukrové třtiny, který je dnes pro tento ostrov tak typický, začíná až v roce 1649. Svůj zlatý věk zažíval místní rum v 19. století, kdy bylo na Madeiře v provozu 13 palíren. V současnosti, kdy se na rumy z Madeiry vztahuje chráněné geografické označení, jsou ale na ostrově už pouze čtyři palírny: Engenhos Do Norte, Engenhos de Calheta, L’Engelho Novo a nejmenší rodinná destilerie vyrábějící rum O Reizinho. Tou nejvýznamnější je však přirozeně ta největší Engenhos Do Norte, která je situována v severovýchodní… Rum 970 15 Años Cask Strength 49,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.

  • Rum Agricola da Madeira Pot Still White 46,6% 0,7 l – investiční alkohol

    670 

    První záznam, v němž figuruje termín engenho, pod kterým se rozumí mlýn na zpracování cukrové třtiny, se na Madeiře datuje k roku 1452. O necelých padesát let později jich přibylo dalších třináct, přičemž do konce 16. století byste jich na ostrově našli už třicet čtyři. Navzdory tomu se tzv. Aguardente de Cana nezačala destilovat dříve než v 17. století. Zatímco zmínky o prvním melasovém rumu na Madeiře se vztahují již k počátku 16. století, produkce rumu z čerstvé šťávy z cukrové třtiny, který je dnes pro tento ostrov tak typický, začíná až v roce 1649. Svůj zlatý věk zažíval místní rum v 19. století, kdy bylo na Madeiře v provozu 13 palíren. V současnosti, kdy se na rumy z Madeiry vztahuje chráněné geografické označení, jsou ale na ostrově už pouze čtyři palírny: Engenhos Do Norte, Engenhos de Calheta, L’Engelho Novo a nejmenší rodinná destilerie vyrábějící rum O Reizinho. Tou nejvýznamnější je však přirozeně ta největší Engenhos Do Norte, která je situována v severovýchodní… Rum Agricola da Madeira Pot Still White 46,6% 0,7 l v akci za cenu Kč.