Zobrazen 65. – 80. z 102 výsledků
-
1 090 Kč
Plantation XO byl vytvořen k dvacetiletému výročí master blendera společnosti Alexandra Gabriela v této pozici. Vzniká z velmi starých rumů a sklízí úspěch i po více než deseti letech od uvedení na trh. Plantation XO 20th Anniversary byl destilován na Barbadosu, v destilerii West Indies. Vstupní surovinou byla melasa a jde o směs rumů destilovaných na kolonovém a kotlíkovém zařízení. V tropickém klimatu nejdříve zrál po dobu 8 až 15 let v sudech po bourbonu a následně byl převezen do Evropy, kde zrál dalších 2 až 10 let v různých sudech, včetně nových sudů z bílého dubu, sudů po bourbonu a sudů po koňaku Ferrand, vypálených do různých stupňů. Aroma: úžasné květinovo-ovocné aroma, obohacené o tóny vanilky, kakaa a mléčné čokolády. Chuť: lehce nasládlá, s tóny skořice, melasy, vánočního koření, rumových čokolád a sušenek.
-
1 190 Kč
Plantation XO byl vytvořen k dvacetiletému výročí master blendera společnosti Alexandra Gabriela v této pozici. Vzniká z velmi starých rumů a sklízí úspěch i po více než deseti letech od uvedení na trh. Plantation XO 20th Anniversary byl destilován na Barbadosu, v destilerii West Indies. Vstupní surovinou byla melasa a jde o směs rumů destilovaných na kolonovém a kotlíkovém zařízení. V tropickém klimatu nejdříve zrál po dobu 8 až 15 let v sudech po bourbonu a následně byl převezen do Evropy, kde zrál dalších 2 až 10 let v různých sudech, včetně nových sudů z bílého dubu, sudů po bourbonu a sudů po koňaku Ferrand, vypálených do různých stupňů. Aroma: úžasné květinovo-ovocné aroma, obohacené o tóny vanilky, kakaa a mléčné čokolády. Chuť: lehce nasládlá, s tóny skořice, melasy, vánočního koření, rumových čokolád a sušenek. Dárkové balení obsahuje navíc dvě originální sklenice.
-
1 090 Kč
Distillerie de Port-au-Prince byla na Haiti založena v roce 2018 a je tak je nejnovější rumovou destilerií v Karibiku. Projekt začal jako spolupráce mezi rodinou Barbancourt-Linge (potomci slavné rumové dynastie Barbancourt) a La Maison & Velier (společným podnikem francouzského La Maison du Whisky a italského Velieru). Toto partnerství dalo vzniknout nové značce rumu, Providence. Herbert Barbancourt-Linge Jr. zastává v Distillerie de Port-au-Prince funkci master distillera a manažera. On a jeho rodina tak znovu objevují metody a techniky svých předků, kteří na Haiti provozovali v letech 1870 až 1946 slavnou palírnu Barbancourt. Providence „First Drops“ je prvním lahvovaným rumem destilerie. Je to nezrající rum destilovaný ze sirupu i čerstvé šťávy z cukrové třtiny. Cukrovou třtinu odrůdy Cristalline pěstuje Michel Sajous v Saint Michel de l’Attalaye, 150 km od Port-au-Prince. Fermentují se zvlášť sirup a šťáva, a to po dobu 10-12 dnů v tancích z nerezové oceli za použití…
-
-
980 Kč
Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Nestařený agricole rum lahvovaný při 42 % pochází z portugalského ostrova Madeira, o kterém se v poslední době mluví v souvislosti s rumem stále častěji. Úvodní mořská vůně s lehce kyselými tóny odhaluje odstíny cukrové třtiny, koření a byliny. Rum má robustní chuť v popředí s nasládlostí cukrové třtiny, následně se projeví koření a byliny (máta, lékořice, bílý pepř) s náznakem rostlinných a slaných tónů. Zakončení je čisté, pepřové a rostlinné s výrazným tónem lékořice. Rum je perfektní do koktejlů, například v kombinaci s vermutem, ale díky jemné, osvěžující a neagresivní chuti si jej lze vychutnat i čistý nebo na ledu.
-
690 Kč
Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Nestařený agricole rum lahvovaný při 50 % pochází z portugalského ostrova Madeira, o kterém se v poslední době mluví v souvislosti s rumem stále častěji. Úvodní mořská vůně s lehce kyselými tóny odhaluje odstíny cukrové třtiny, koření a byliny. Rum má robustní chuť v popředí s nasládlostí cukrové třtiny, následně se projeví koření a byliny (máta, lékořice, bílý pepř) s náznakem rostlinných a slaných tónů. Zakončení je čisté, pepřové a rostlinné s výrazným tónem lékořice. Rum je perfektní do koktejlů, například v kombinaci s vermutem, ale díky jemné, osvěžující a neagresivní chuti si jej lze vychutnat i čistý nebo na ledu.
-
-
-
-
2 650 Kč
S.B.S. Experimental Cask Series nabízí možnost poznat, jaký vliv mají na rum různé sudy. Balení obsahuje čtyři rumy z jedné destilerie, které zrály ve čtyřech různých typech sudů. Jednotlivé lahvičky rumu mají obsah 0,2l. Toto balení obsahuje čtyři rumy z ostrova Mauricius, z destilerie Grays. Vstupní surovinou byla melasa, která byla destilována na kontinuálním zařízení. Jednotlivé rumy zrály v sudech z francouzského dubu a sudech po víně: sud z francouzského dubu a sud po portském víně sud z francouzského dubu a sud po víně Muškát sud z francouzského dubu a sud z kaštanového dřeva sud z francouzského dubu a sud po portském víně
-
2 820 Kč
S.B.S. Experimental Cask Series nabízí možnost poznat, jaký vliv mají na rum různé sudy. Balení obsahuje čtyři rumy z jedné destilerie, které zrály ve čtyřech různých typech sudů. Jednotlivé lahvičky rumu mají obsah 0,2l. Toto balení obsahuje čtyři rumy z jamajské destilerie Worthy Park. Rum, který byl použit pro tuto edici, nese označení WPE a byl destilován v roce 2014. Vstupní surovinou byla melasa, která byla destilována na tradičním kotlíkovém zařízení. Tři rumy byly zakončeny v netradičních sudech – sud po koňaku, nový sud ze skandinávského dřeva, sud po sherry Pedro Ximénez – a jeden rum zrál celou dobu v sudu po sherry oloroso.
-
4 200 Kč
Jde o single cask edici, kdy byl lahvován jen jeden sud, z něhož bylo naplněno 240 lahví. Rum byl destilován v roce 2002 v palírně South Pacific Distillery na ostrově Fidži. Rumy této palírny se vyznačují ovocnou, kouřovou, medicinální vůní bohatou na estery a divokou chutí a byly mezi prvními edicemi lahvovanými společností S.B.S. Tento rum zrál dlouhých 18 let v sudech po bourbonu a lahvován byl v sudové síle 57,1 %. Aroma: funky aroma, které je typické hlavně pro jamajské rumy s tóny esterů, kyselého ovoce a wasabi. Chuť: suchá, zakulacená, zprvu lehce kyselá, následně s tóny zralého ovoce a medu.
-
12 850 Kč
Jde o single cask edici, kdy byl lahvován jen jeden sud, z něhož bylo naplněno jen 192 lahví. Rum byl destilován v roce 1990 v Guyaně, na proslulém dvojitém dřevěném kotlíkovém zařízení z palírny Port Mourant, nejstarším zařízení svého druhu na světě. V době, kdy byl rum destilován, bylo zařízení umístěno v palírně Uitvlugt, které je proto uvedeno i na etiketě. Palírna Uitvlugt byla uzavřena v roce 2000, kdy bylo zařízení přesunuto do Diamond Distillery. Rum v sudu odpočíval dlouhých 30 let a lahvován byl při 53,1 %. Aroma: příjemné, vyvážené tóny anýzu a bílého pepře, v pozadí dřevo a náznak vanilky. Chuť: zprvu silná a suchá, následovaná jemnými tóny s téměř karamelovým závěrem, který je lehce slaný a s dotekem lékořice.
-
3 390 Kč
Jde o single cask edici, kdy byl lahvován jen jeden sud, z něhož bylo naplněno 178 lahví. Rum byl destilován v roce 2001 v palírně Demerara Distillers Limited (DDL). Vyroben byl z melasy kolonovou destilací a lahvován byl v roce 2021 bez použití studené filtrace. SWR neboli Skeldon William Ross je značkou legendárních rumů vyráběných ve Skeldon Sugar Estate, kterou po uzavření této palírny zdědila společnost DDL. Rum zrál v sudu dlouhých 19 let a lahvován byl při 53,2 %. Aroma: hluboké a trpké, s výraznou cedrovou stopou. V pozadí vystupují tóny sušeného ovoce a sherry. Chuť: výrazné, kořeněné tóny připomínající sherry oloroso a tropické ovoce. Následně se projevují výrazné tóny vanilky a spáleného cukru a nakonec kombinace citrusů, pepře a karamelu.
-
3 690 Kč
Jde o single cask edici, kdy byl lahvován jen jeden sud, z něhož bylo naplněno 161 lahví. Rum byl destilován v roce 2003 na francouzské destilační koloně Savalle v palírně Demerara Distillers Limited (DDL). Rum zrál dlouhých 17 letech a lahvován byl při síle 53,7 % bez použití studené filtrace. Aroma: tóny čerstvého ananasu a zralého banánu, v pozadí s náznaky karamelu a dřeva. Chuť: dlouhá, suchá a ovocná s jemným dotekem pepře, bourbon vanilky a karamelu.
-
8 420 Kč
Výjimečný set od společnosti S.B.S. nabízí jedinečnou příležitost ochutnat čtyři mimořádné rumy z Guyany, které představují dnes již legendární, klasický styl Demerara. Rumy zrály mezi 17–30 lety v sudech po bourbonu. Balení obsahuje 4 rumy o obsahu 200 ml. S.B.S Guyana 1990 – Uitvlugt (PM), 53,1 % Aroma: příjemné, vyvážené tóny anýzu a bílého pepře, v pozadí dřevo a náznak vanilky. Chuť: zprvu silná a suchá, následovaná jemnými tóny s téměř karamelovým závěrem, který je lehce slaný a s dotekem lékořice. S.B.S Guyana 1994 – Enmore (REV), 48,5 % Aroma: intenzivní, hluboké a kořeněné s výraznými tóny slané lékořice a ovocných tónů malin a pomerančů. Chuť: velmi příjemná se sladkým kořením, které se mísí s náznaky lékořice a pomeranče, v závěru svěží kombinace bourbon vanilky a šťavnatého ovoce. S.B.S Guyana 2001 – Diamond (SWR), 53,2 % Aroma: hluboké a trpké, s výraznou cedrovou stopou. V pozadí vystupují tóny sušeného ovoce a sherry. Chuť: výrazné, kořeněné tóny připomínající…