Zobrazen 1. – 16. z 304 výsledků

  • 10ks čokolád Diplomático Planas

    150 

    Skrze čokolády Daniela Syrového se zrodila myšlenka párování jednotlivých typů rumu Diplomático. K elegantní směsi Diplomático Planas, která obsahuje až 6 let staré rumy zrající v sudech z amerického bílého dubu a v sudech po bourbonu, tak vytvořil jedinečnou bílou čokoládu s nejvyšším obsahem kakaového másla na světě. Tato čokoláda napomáhá vyniknout přirozeným chutím rumu Diplomático Planas, v němž se projevuje svěží vůně mleté kávy a kokosu společně s ovocnou, krémovou chutí. Kromě kakaového másla a smetany je její součástí bazalka Tulsi, kokos, černé koření, kůra ze sicilské mandarinky, bílý čaj a šafrán s výrazným podtónem himalájské diamantové soli. Ideální je vychutnat si nejprve čokoládu zavěšením na okraj sklenice a při konzumaci si přivonět, abyste začali objevovat společné aroma rumu a čokolády. Pro perfektní zážitek poté kousněte do menšího kusu čokolády a nechte si ji pomalu rozplynout na jazyku. V závěru se napijte rumu, abyste dosáhly plného prožitku.

  • A.H. Riise Non Plus Ultra 42,0% 0,7 l

    1 790 

    Termín Non Plus Ultra pochází z herkulesových sloupů známých z románské mytologie, jako hranice světa postavená blízko Gibraltarského průlivu. Tento nápis měl varovat mořeplavce před pokračováním plavby do neznámého světa. V překladu Non Plus Ultra znamená "nic dalšího neexistuje". Jde tak o vhodný název pro ten nejlepší a nejstarší rum, který značka A.H.Riise nabízí. Non Plus Ultra je ručně míchaný hlavním destilérem, který také sám vybírá sudy do finálního blendu. Rum má krásně tmavě mahagonovou barvu s elegantní kořeněnou vůní s nádechem melasy, dubu, tabáku a pomeranče. Jeho chuť je bohatá, dlouhá s ovocnou příchutí s nádechem cedru, vanilky, karamelu, višní a hořkého pomeranče. Non Plus Ultra je vyráběn v maximálním počtu 3000 lahví ročně.

  • A.H. Riise Royal Danish Navy 40,0% 0,7 l

    900 

    Tento dánský rum se začal znovu vyrábět podle původní receptury rumu „Royal Navy“ přesně tak, jak ho Albert Heinrich Riise namíchal a vyrobil. A. Riise ho doručil námořním plavidlům, která kotvila v přístavu Charlotte Amalie na dřívějších „Danish West Indies“ (nynější Americké Panenské ostrovy). A.H.Riise Royal Danish Navy rum je blendem několika rumů, které zrají až 20 let. Pomalu se fermentují a následně destilují v tradičním kotlíkovém zařízení. Vzniká tak úžasný rum extrémně tmavé až téměř černé barvy s tóny kávy, anýzu, lékořice, spáleného karamelu, melasy, koření a cedru. Tyto tóny se mísí s exotickou a vytříbenou chutí hořkého pomeranče a bergamotu. Chuť rumu je zakončena dlouhým, plným, silným a sladkým závěrem. Rum Royal Navy se ručně míchá v malých objemech, nefiltruje se zastudena, ani se do něj nepřidává karamel.

  • Amrut Two Indies 42,8% 0,7 l

    760 

    Destilerie Amrut se nachází v indickém Bangaloru a v provozu je již od roku 1948. Proslavila se především výrobou mimořádně kvalitní whisky a inovativního přístupu k využívání zrání v různých sudech. Amrut Two Indies Rum vznikl spojením karibských a indických rumů. Karibské rumy pochází z destilerií na Jamajce, Barbadosu a Guyany. Indický rum je vyráběn na kotlíkovém zařízení v malých várkách z tzv. Jaggery, přírodního produktu z cukrové třtiny, který by se dal přirovnat k surovému cukru a který se tradičně používá při výrobě indických cukrovinek. Je to rum velmi živý a ovocný, jak v aroma, tak chuti. Ovocné aroma doprovází tóny citrusů, lékořice, koření a čokolády. Na patře je hedvábný a ovocně šťavnatý, s tóny exotického ovoce, čerstvého ovoce, kandovaných citrusů, karamelu, koření a náznakem cukrové třtiny. Zakončení je nasládlé a lehce kořeněné.

  • Anacaona 40,0% 0,7 l

    920 
  • Angostura 1787 40,0% 0,7 l

    1 600 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Rum Angostura 1787 byl na trh uveden na podzim roku 2016. Název 1787 odkazuje na rok, kdy byl na slavné třtinové plantáži Lapeyrouse na Trinidadu založen první cukrovar. Rumy vybrané pro tuto edici zrály ve vypálených dubových sudech po dobu 15 let a poté byly pečlivě blendovány. Edice tak kombinuje tradiční metody zrání s moderním uměním blendování, a dává tak vzniknout rumu, který poskytuje mnohovrstvý smyslový zážitek. Plná mahagonová barva s bronzovými odlesky skrývá krásně vyvážený rum s nasládlým aroma banánů, sušeného ovoce, dubu a náznaky jablek. V chuti se projevují tóny sušených švestek a jemných nasládlých tónů dubu, které se proplétají s tóny karamelek. Rum má dlouhé, jiskřivé zakončení.

  • Angostura 1824 40,0% 0,7 l

    1 290 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Angostura 1824 je blendem rumů, z nichž nejmladší zrál dlouhých dvanáct let. Je to rum s bohatým aroma sladké melasy, kakaa a karamelu s náznaky tropického ovoce. Na patře je harmonický a plný. V chuti se projevují stopy medu, čokolády, ovoce, koření a bylin. Vyznačuje se velmi dlouhým závěrem, ve kterém se snoubí tóny karamelu. Je dokonalý čistý, případně s kostkou ledu.

  • Angostura 1919 40,0% 0,7 l

    790 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Angostura 1919 je jedním z nejúspěšnějších rumů značky. Jeho název se váže ke speciálnímu datu v historii rumu v této oblasti. V roce 1932 zasáhl vládní sklady, kde byly uložené rumy místních výrobců, požár. J.B. Fernandes, master distiller a majitel stejnojmenné destilerie, využil příležitosti a koupil sudy, které se podařilo zachránit. Mezi nimi byl i rum s označením 1919, roku výroby. Jeho výjimečná kvalita Fernandese oslovila a podle něj vytvořil nový a brzy velmi žádaný blend. I dnes, poté co destilerie patří značce Angostura, se tento rum stále vyrábí podle původního blendu. Je to lehký blend rumů, jež zrály ve znovu vypálených sudech po bourbonu až osm let. Je to rum určený pro pomalé popíjení s komplexním aroma kakaa, vanilky a kokosu. V chuti je mimořádně vyvážený a na…

  • Angostura 1919 Gift Box 40,0% 0,7 l

    1 000 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Angostura 1919 je jedním z nejúspěšnějších rumů značky. Jeho název se váže ke speciálnímu datu v historii rumu v této oblasti. V roce 1932 zasáhl vládní sklady, kde byly uložené rumy místních výrobců, požár. J.B. Fernandes, master distiller a majitel stejnojmenné destilerie, využil příležitosti a koupil sudy, které se podařilo zachránit. Mezi nimi byl i rum s označením 1919, roku výroby. Jeho výjimečná kvalita Fernandese oslovila a podle něj vytvořil nový a brzy velmi žádaný blend. I dnes, poté co destilerie patří značce Angostura, se tento rum stále vyrábí podle původního blendu. Je to lehký blend rumů, jež zrály ve znovu vypálených sudech po bourbonu až osm let. Je to rum určený pro pomalé popíjení s komplexním aroma kakaa, vanilky a kokosu. V chuti je mimořádně vyvážený a na…

  • Angostura 5 Y.O. 40,0% 0,7 l

    430 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Angostura 5 y.o. je delikátní blend lehkých rumů, které zrály v sudech po bourbonu minimálně pět let. Rum je aromatický s lehce dřevitými tóny kokosu, karamelu, citronu a náznakem vanilky. V plné chuti vystupuje zejména tropické ovoce a koření. Díky výrazné chuti je ideální pro přípravu koktejlů.

  • Angostura 7 Y.O. 40,0% 0,7 l

    640 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Pro vytvoření sedmileté verze rumu Angostura vybírá master blender rumy zrající minimálně sedm let, které míchá a následně vrátí do sudů, než se všechny chutě dokonale propojí. Výsledkem je rum plný chuti, barvy temně červeného mahagonu, se svůdným aroma krémové vanilky, čokolády, melasy, kávy, koření a dřeva. V chuti se objevují jemné náznaky čokolády, medu, karamelu, kávy a pražených ořechů. Ideální je čistý, na ledu či se sodou.

  • Angostura No. 1 Oloroso Sherry Cask 40,0% 0,7 l

    2 290 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Angostura No. 1 Oloroso Sherry je nejnovější rum z cenami ověnčené edice Cask Collection. Jde o blend nejvzácnějších rumů destilerie, starých 6-22 let, pečlivě vybraných na základě jejich komplexity a mimořádného aromatu, které byly na dalších devět měsíců uloženy do sudů po sherry oloroso. Má hřejivé, vyvážené aroma s jemnou vůní kakaa, melasy, dubového dřeva a sladkých sušených švestek. V chuti je velmi příjemný, sametově jemný s chutí dřeva, pražených ořechů a náznaky sherry. Této limitované edice bylo vyrobeno jen 16 200 lahví.

  • Angostura Reserva 37,5% 1,0 l

    480 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Angostura Reserva je klasický bílý rum, který je skvělým základem pro koktejly a long drinky. Blend bílých rumů až tři roky starých je dvakrát filtrovaný přes uhlíkové filtry, aby byla zajištěna čistota a průzračnost. Je mimořádně lehký, ale s výraznou sušší chutí, ve které se projevují tóny tropického ovoce, banánu, v zakončení s náznakem pepře a karamelu.

  • Appleton 12yo 43,0% 0,7 l

    750 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender. Appleton 12 Y.O. Rare Casks je směsí rumů, z nichž nejmladší zrál 12 let. Má komplexní aroma a robustní chuť s tóny dřeva, ovoce, kakaa, pomerančové kůry a mandlí. Jde o rum, který je určen pro pomalé upíjení a díky chuťovému profilu potěší i konzumenty whisky, kteří chtějí vstoupit do světa rumu. Jde o identický blend jako u jeho předchůdce, Appleton Estate 12 Y.O. Rare Blend. Nový design lahve vyzdvihuje výjimečnost značky a důraz na dokonalost jejích rumů, stejně tak jako radostný duch Jamajky. Láhev zůstává věrná původnímu tvaru, ale v modernějším pojetí. Dodávána je bez tuby.

  • Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks 43,0% 0,7 l

    1 450 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender, a která nedávno oslavila 40 let v Appleton Estate. Nový rum Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks je pojmenovaný po Black River, řece, která pramení v Appleton Estate a následně se vydává na 33 mil dlouhou cestu ostrovem, během níž přibírá několik přítoků, a poté vyústí do moře. Tato řeka hrála zásadní roli v historii jamajského rumu a výrobě cukru. Nassau Valley, místo, kde řeka pramení, je zdrojem vody i pro rumy Appleton Estate. 15letá edice vyzdvihuje terroir Nassau Valley a jeho důležitost pro rumy Appleton Estate, jejichž výroba probíhá od začátku do konce právě na tomto…

  • Appleton Estate 21 Y.O. 43,0% 0,7 l

    2 470 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender. Appleton Estate 21 Y.O. sestává z pečlivě vybraných rumů minimálního stáří 21 let, které dohromady vytvářejí vskutku mimořádný rum. Je robustní, a přesto neuvěřitelně jemný, vyznačuje se tóny citrusů, koření a dřeva, stopami pomerančové kůry, muškátového oříšku, mandlí, kávy a kakaa. Má dlouhý a suchý závěr.