Zobrazen 1. – 16. z 102 výsledků

  • 10ks čokolád Diplomático Planas

    150 

    Skrze čokolády Daniela Syrového se zrodila myšlenka párování jednotlivých typů rumu Diplomático. K elegantní směsi Diplomático Planas, která obsahuje až 6 let staré rumy zrající v sudech z amerického bílého dubu a v sudech po bourbonu, tak vytvořil jedinečnou bílou čokoládu s nejvyšším obsahem kakaového másla na světě. Tato čokoláda napomáhá vyniknout přirozeným chutím rumu Diplomático Planas, v němž se projevuje svěží vůně mleté kávy a kokosu společně s ovocnou, krémovou chutí. Kromě kakaového másla a smetany je její součástí bazalka Tulsi, kokos, černé koření, kůra ze sicilské mandarinky, bílý čaj a šafrán s výrazným podtónem himalájské diamantové soli. Ideální je vychutnat si nejprve čokoládu zavěšením na okraj sklenice a při konzumaci si přivonět, abyste začali objevovat společné aroma rumu a čokolády. Pro perfektní zážitek poté kousněte do menšího kusu čokolády a nechte si ji pomalu rozplynout na jazyku. V závěru se napijte rumu, abyste dosáhly plného prožitku.

  • A.H. Riise Non Plus Ultra 42,0% 0,7 l

    1 790 

    Termín Non Plus Ultra pochází z herkulesových sloupů známých z románské mytologie, jako hranice světa postavená blízko Gibraltarského průlivu. Tento nápis měl varovat mořeplavce před pokračováním plavby do neznámého světa. V překladu Non Plus Ultra znamená "nic dalšího neexistuje". Jde tak o vhodný název pro ten nejlepší a nejstarší rum, který značka A.H.Riise nabízí. Non Plus Ultra je ručně míchaný hlavním destilérem, který také sám vybírá sudy do finálního blendu. Rum má krásně tmavě mahagonovou barvu s elegantní kořeněnou vůní s nádechem melasy, dubu, tabáku a pomeranče. Jeho chuť je bohatá, dlouhá s ovocnou příchutí s nádechem cedru, vanilky, karamelu, višní a hořkého pomeranče. Non Plus Ultra je vyráběn v maximálním počtu 3000 lahví ročně.

  • Angostura 1787 40,0% 0,7 l

    1 600 

    House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená po celém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Rum Angostura 1787 byl na trh uveden na podzim roku 2016. Název 1787 odkazuje na rok, kdy byl na slavné třtinové plantáži Lapeyrouse na Trinidadu založen první cukrovar. Rumy vybrané pro tuto edici zrály ve vypálených dubových sudech po dobu 15 let a poté byly pečlivě blendovány. Edice tak kombinuje tradiční metody zrání s moderním uměním blendování, a dává tak vzniknout rumu, který poskytuje mnohovrstvý smyslový zážitek. Plná mahagonová barva s bronzovými odlesky skrývá krásně vyvážený rum s nasládlým aroma banánů, sušeného ovoce, dubu a náznaky jablek. V chuti se projevují tóny sušených švestek a jemných nasládlých tónů dubu, které se proplétají s tóny karamelek. Rum má dlouhé, jiskřivé zakončení.

  • Appleton Estate 21 Y.O. 43,0% 0,7 l

    2 470 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender. Appleton Estate 21 Y.O. sestává z pečlivě vybraných rumů minimálního stáří 21 let, které dohromady vytvářejí vskutku mimořádný rum. Je robustní, a přesto neuvěřitelně jemný, vyznačuje se tóny citrusů, koření a dřeva, stopami pomerančové kůry, muškátového oříšku, mandlí, kávy a kakaa. Má dlouhý a suchý závěr.

  • Appleton Estate 30 Y.O. 45,0% 0,75 l

    11 990 

    Appleton Estate – nejstarší nepřetržitě fungující třtinová plantáž a palírna na Jamajce – představuje novou, limitovanou edici rumu, jež se zrodila v rukou Joy Spence, první ženy na světě, která získala titul master blender. Z rumů, které ji tvoří, zrály ty nejmladší 30 let, ty nejstarší pak déle než 50 let. Appleton Estate 30 Y.O. má výraznou vůni vanilky, pomerančové kůry a javoru. V chuti tóny skořice, muškátového oříšku, zázvoru a vypáleného dubu, následované jemným a dlouhotrvajícím medovým zakončením. Tento skvostný blend je dostupný pouze ve velmi omezeném množství. Vyrobeno bylo jen 4.000 lahví.

  • Appleton Estate Signature Blend 40,0% 0,7 l

    590 

    Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender. Signature Blend je plný, středně nasládlý rum o průměrném stáří 4 roky. Jde o delikátní blend 15 stařených rumů s hřejivě medovou barvou, šťavnatě ovocným aroma a plnou chutí. Má vyvážené komplexní citrusové aroma, ovocné a nasládlé tóny s jemným dotekem pomerančové kůry, sušených meruněk, čerstvých broskví, náznaku melasy a dřeva. Je skvělým základem pro rumové koktejly, ale i jednoduché míchané nápoje.

  • Black Tot 40 Y.O. 44,2% 0,7 l

    43 000 

    Speciální rum Black Tot Rare Old 40 Y.O. byl uveden u příležitosti 50. výročí Black Tot Day. Destilován byl v roce 1975 v Guyaně (Port Mourant) na dřevěném kotlíkovém zařízení a poté uložen do sudů z amerického bílého dubu na dobu více než 40 let. Jde o výjimečného zástupce rumů Demerara, které jsou charakteristické pro svou intenzivní chuť melasy. Tento rum vyniká lehce kořenitou vůní s nádechem citrusů, zatímco v chuti se projevují hořkosladké tóny karamelu, rozinek a černého rybízu. Představuje tak opravdu unikátní možnost, jak si připomenout konec jedné éry.

  • Blackwell 007 Limited Edition 40,0% 0,7 l

    910 

    Speciální limitovaná edice Blackwell 007 vznikla u příležitosti 25. filmu s Jamesem Bondem „No Time To Die“, který bude uveden do kin v roce 2021 (poté, co byla premiéra posunuta z roku 2020). Edici představuje Chris Blackwell, zakladatel Island Records, hudebního vydavatelství, které seznámilo svět s Bobem Marleym, člen Rokenrolové síně slávy, majitel GoldenEye, bývalého domu Iana Fleminga na Jamajce, a muž stojící za značkou Blackwell, rumu inspirovaného rodinným receptem, který v sobě zosobňuje vřelost a vášeň Jamajky. Natáčení nové bondovky probíhalo na Jamajce. Blackwell Rum je vybraným nápojem nového Jamese Bonda a jeho limitovaná edice je toho oslavou. Lahev limitované edice je opatřena čárovým kódem s odkazem do rozšířené reality (AR), kde Chris Blackwell, který se nejvíc proslavil tím, že pro svět objevil Boba Marleyho, sdílí životní historky, hudební výběry, koktejlové recepty a mnoho dalšího. Stačí na telefonu otevřít webovou stránku www.blackwellar.com, naskenovat…

  • Botran & Co. 75 Aniversario 40,0% 0,5 l

    4 600 

    Exkluzivní edice Botran & CO byla uvedena k výročí 75 let historie značky Botran. Její základ tvoří až třicetileté rumy ze soukromých rodinných rezerv, jejichž komplexní vlastnosti vycházejí z toho, že postupně procházely sudy z bílého dubu po americké whiskey, vypalovanými sudy a sudy, ve kterých zrálo sherry, portská vína či kvalitní jihoamerická vína. Dárkové balení obsahuje ještě dvě menší lahvičky se zcela výjimečnými rumy, které lze míchat s tím hlavním. Pomocí tohoto setu tedy můžete probudit svou kreativitu a pokusit se doladit rum dle svých představ. Bylo vyrobeno jen 9.972 lahví.

  • Botran Rare Blend Guatemalan Oak 40,0% 0,7 l

    1 790 

    Guatemalský rum Botran se vyrábí z panenského medu z cukrové třtiny a jde o produkt s chráněným označením původu AOC „Ron de Guatemala“. Botran Rare Blend Guatemalan Oak je limitovanou edicí, která vznikla k výročí 80 let od založení značky Botran. Představuje speciální výběr rumů z archivů značky, které byly na závěr uloženy do sudů z guatemalského dubu, vyrobených exkluzivně pro Botran. Edice se skládá z rumů 8-25 let starých. Rumy prošly dynamickým zráním v 5 různých sudech: sudech po americké whiskey, znovu vypálených sudech po americké whiskey, sudech po sherry ze Španělska, sudech po portském z Portugalska a na konec sudech z guatemalského dubu. Barva: tmavě mahagonová Aroma: intenzivní dřevitá, charakteristická pro guatemalský dub, tóny vanilky, ořechů, jemné tóny bobulí a koření Chuť: tóny dubu a vypáleného dřeva, vanilky, ořechů, jemných bobulí, tóny karamelu a koření Rum byl lahvovaný bez použití studené filtrace. Vyrobeno bylo 7.140 lahví.

  • Botran Reserva 15 40,0% 0,7 l

    690 

    Tento rum zraje 5 až 15 let v unikátní verzi systému solera, který kombinuje nevypálené a vypálené sudy po americké whiskey, sudy, kde dříve zrálo sherry, a sudy, ve kterých bylo uloženo portské víno. Má komplexní a výrazné aroma vypáleného dřeva s jemným dotekem vanilky v pozadí, kde se dále objevuje i zelené jablko, sušené brusinky, citronová kůra, sušený pomeranč a koření. Je to svůdný, suchý a na patře výbušný rum. V chuti se dokonale doplňují tóny dřeva ze sudů, kandované ovoce, třešně, zralé ovoce a koření, jako je hřebíček. Má dlouhé a vyzrálé zakončení.

  • Botran Reserva 15 Gift Box 40,0% 0,7 l

    860 

    Tento rum zraje 5 až 15 let v unikátní verzi systému solera, který kombinuje nevypálené a vypálené sudy po americké whiskey, sudy, kde dříve zrálo sherry, a sudy, ve kterých bylo uloženo portské víno. Má komplexní a výrazné aroma vypáleného dřeva s jemným dotekem vanilky v pozadí, kde se dále objevuje i zelené jablko, sušené brusinky, citronová kůra, sušený pomeranč a koření. Je to svůdný, suchý a na patře výbušný rum. V chuti se dokonale doplňují tóny dřeva ze sudů, kandované ovoce, třešně, zralé ovoce a koření, jako je hřebíček. Má dlouhé a vyzrálé zakončení. Dárkové balení obsahuje láhev a dvě originální sklenice.

  • Botran Reserva Blanca 40,0% 0,7 l

    630 

    Vyvážený blend stařených rumů, které zrály systémem solera v lehce vypálených sudech a sudech po bourbonu. Čirou barvu získává filtrací přes uhlíkové filtry. Je to poměrně suchý rum s jemnou ale komplexní chutí, ve které se projevují tóny dřeva a ovoce. Díky jemné chuti a čiré barvě je velmi vhodný pro přípravu koktejlů, vychutnáte si jej ale i samotný na kostce ledu.

  • Bumbu Rum 15y 40,0% 0,7 l

    810 

    Bumbu Original je založen na původním receptu, který vymysleli v 16. a 17. století námořníci na Malých Antilách, když si do svého rumu přimíchávali různé karibské ingredience a říkali mu „Bumbu“. Rum dnes vzniká za použití stejných místních přírodních ingrediencí a nepřidávají se do něj umělá barviva či příchuti. Bumbu je autenickým vzkříšením kousku karibské historie. Vyrábí se v historické palírně na Barbadosu, která byla založena již v roce 1893 a v nepřetržitém provozu je již více než 120 let. Vzniká kolonovou destilací z cukrové třtiny, která je zdrojována z několika ostrovů Malých Antil. Destilován je v malých várkách a míchán ručně. V chuti se projevují tóny karamelu, vanilky, skořice, pražených ořechů, nového koření a sladkých ovocných podtónů.

  • Bumbu XO 40,0% 0,7 l

    1 190 

    Bumbu XO je jemný, bohatý a komplexní rum, který zraje až 18 let v sudech po bourbonu a poté je ještě zakončen ve španělských sudech z bílého dubu, ve kterém bylo předtím sherry. Tato speciální edice byla destilována a uskladněna ke zrání v Panamě. V chuti se projevují tóny karamelu, opáleného dřeva a vanilky, následované tóny pomerančové kůry, pepře a koření a náznakem kávy.

  • Chalong Bay Infuse Lemongrass 40,0% 0,7 l

    1 670 

    Chalong Bay pochází z Phuketu v Thajsku. Palírna byla založena dvěma Francouzi, kteří se rozhodli vyrábět řemeslný rum z místní cukrové třtiny francouzským způsobem. V Thajsku se pěstuje vice než 300 odrůd cukrové třtiny, některé jsou pěstovány ve velkém, jiné jsou vzácné. Chalong Bay používá jen jednu specifickou odrůdu a pečlivě si vybírá pouze místní farmáře, kteří ji pěstují. Destilace probíhá v unikátním tradičním francouzském měděném kolonovém přístroji používaném pro destilaci armaňaku, který byl v Chalong Bay lehce upraven. Po destilaci je tento bílý rum skladován v nerezových tancích po dobu 8 až 12 měsíců předtím, než je lahvován. Je to delikátně ovocný a hladký rum. Etiketa uvádí rok, číslo série a podpis osoby, která rum lahvovala. Láhev má dřevěnou zátku a je dodávána v tubě. Edice Lemongrass je při destilaci infuzovaná citronovou trávou, surovinou, která je srdcem thajské kuchyně. Rum je čerstvý, jemný a exotický s ovocným kyselým aroma, na patře s tóny limety…